The Legend of Zelda: Link's Awakening - Link, a remake-király

2019. Július 23.

Van értelme régi játékok feldolgozásának: a jobb technológia révén az eredetileg kidolgozatlan elemek tovább bővíthetik a játékot, ami a múltban remekelt, de a jelenben, jövőben még inkább magasabb szintre emelkedhet. Ezt a gondolatmenetet a The Legend of Zelda: Link's Awakening is eléri. Az eredetileg 1993-ban Game Boy-ra megjelent akció-kalandjáték teljes körű kezelést kapott a Nintendotól, hogy egy újabb generáció is átélhesse a hajótörést szenvedett Link kalandjait, hogy Koholint szigetéről elmenekülhessen. A lényeg megmaradt: szerezd meg a nyolc zenei hangszert, hogy az alvó Szélhalat felébreszd, és kijuthass ebből a világból, ami bizony más mint az eddig látottak. A játékmenet persze megőrizte a Zelda-elemeket: kard, páncél, boltokban való vásárlás, és bizony itt is csak egy alkalommal lehet lopni. Ha ez bekövetkezik, hősünk neve minden esetben THIEF, tolvaj lesz. Ezek után ha még egyszer megpróbálkozunk elemelni valamit fizetés nélkül, a bolttulajdonos helyben kifektet minket! De nem is emiatt izgalmas a The Legend of Zelda: Link's Awakening Nintendo Switch remake-je.


Madden NFL 20 - Csontropogtató szezonstart!

2019. Július 09.

A sportjátékok és azon belül is az Amerikai foci rajongóinak nagy örömére hamarosan kézzelfogható formában is üzletünk polcaira kerül a Madden NFL 20, mely az EA Sports gondozásában augusztus 2-án érkezik! A Madden sorozat az évek előrehaladtával természetesen hatalmas változásokon ment keresztül és mint minden mai játéknál, az NFL 20 esetében is elképesztően szép és részletgazdag látványvilág vár ránk, de ami ennél is fontosabb, azok a játékosok által felfedezésre váró új játékmódok és lehetőségek sokasága! Az új rész szlogenje: ”Légy te magad a franchise arca” találóbb és kifejezőbb már nem is lehetne, hiszen ezúttal tényleg Te magad alakítod, formálod a játékot, a saját arculatodra, a saját elképzelésed szerint. A Franchise játékmódban kizárólag rajtad múlik, hogy mikor és milyen módon válj a sportág királyává, de vigyázz, minden döntésednek súlya van amely kihat a karriered alakulására. Az új Scenario motornak köszönhetően a szoftver olyan egyedi forgatókönyveket és kihívásokat generál számodra, amely óriási mértékben befolyásolja az előmeneteledet az NFL ligában.


FIFA 20 előrendelés - Szeptemberben indul a szezon!

2019. Június 26.

Minden évben várjuk az aktuális FIFA játékot, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozat történelmében a FIFA 20 nemcsak számos újítással, hanem a készítők elmondása szerint, valódi mérföldkövekkel kívánja megreformálni a világ legkedveltebb videojátékát! Az új részek megjelenését minden évben óriási várakozás előzi meg világszerte, köszönhetően az új csapatok csatlakozásának és a grafikai tuningnak, ám a FIFA 20 minden eddig látott és tapasztalt fejlődésre, köröket próbál ráverni. A FIFA 20 esetében a több játékmódot és lehetőséget magában foglaló VOLTA játékmód kiválasztásával egy soha eddig nem tapasztalt új világ nyílik meg a játékos számára. A Football Intelligence segítségével a virtuális foci még soha nem volt ennyire élethű! Nem csak a lelátón szurkoló és valósággal hömpölygő tömeg, de ami a legfontosabb, a játékosok mozgása kommunikációja, reakciója sem volt még ennyire realisztikus és szinte a valósággal vetekedő, a FIFA Ultimate pedig szinte végeláthatatlan lehetőségeket tár elénk a saját csapatunk létrehozására.


DOOM Eternal - Őszi nagytakarítás a pokolban!

2019. Június 22.

Idestova 26 éve már, hogy a id Software fejlesztésében napvilágot látott az első DOOM videojáték, mely minden kétséget kizáróan stílust teremtett, az FPS játékok világában. A megannyi folytatás után is töretlen sikernek örvendő széria, idén ősszel új folytatással jelentkezik, ami a DOOM Eternal formájában ölt majd fizikai formát és taszítja le ismét játékosok millióit egyenesen a pokol legmélyebb bugyraiba! Csaknem harminc év telt le, de apróbb különbségektől eltekintve a történet gyakorlatilag napjainkig nem sokat változott. Feladatunk a DOOM Eternalban is az lesz, hogy a sötét pokolba alászállva megakadályozzuk a démonok földi eljövetelét, amit a lehető legnagyobb golyózáporral és az alvilág teljes elpusztításával kell majd nyomatékosítanunk! A fejlesztő id Software elmondása szerint az előző részhez képest az Eternalban megsokszorozódik ellenségeink száma és nem csak mennyiségben, hanem a démoni fajok tekintetében is. A túlerővel szemben természetesen megfelelő kaliberű fegyverekre is szükségünk van!


Gears 5 - Mindent elsöprő háború!

2019. Június 18.

Az idei E3 konferencián végre valahára bejelentették a milliók által várt soron következő Gears of War játék pontos megjelenési dátumát, mely nemes egyszerűséggel a Gears 5 címet kapta. A történet szerint az emberiségnek mostanra csaknem tejesen leáldozott a csillaga, a világunkat fenyegető idegen erők összefogásának köszönhetően. A negyedik részből megismert Kait és félelemet nem ismerő maroknyi kis csapata küzd csupán azért, hogy megmentse a bolygót az emberi faj teljes kipusztulásától. Ha úgy tűnik, hogy minden remény elveszett bizony taktikát kell váltani… Ezért Kaitet irányítva most a legfőbb feladatunk az ellenség eredetének tökéletes megismerése lesz, amely a fejlesztők elmondás a szerint, soha eddig nem tapasztalt kihívás elé fogja állítani az őt irányító játékosokat! A Gears 5 természetesen nem szakít a hagyományokkal és dobja el a már jól bevált receptet, amelynek korábbi sikereit köszönheti, ám az alkotók lemondása szerint nem voltak restek megreformálni a teljes játék szerkezetét!


Call of Duty: Modern Warfare - Modernebb hadviselés!

2019. Június 03.

Call of Duty: Modern Warfare címmel bejelentésre került a legnépszerűbb lövöldözős játék soron következő része. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy a harmadik Modern Warfare után nem a negyedik következne? Szóval akkor most mi is a helyzet? A válasz nagyon egyszerű. Az új Modern Warfare nem az előző részek folytatása, hanem egy teljesen új szellemiségben, történeti szálon és időpontban játszódó kaland, amit a COD játékok fejlesztéséért felelős Infinity Ward Stúdió hívott életre. Bizonyára sokatok egyetértene ha azt állítanánk, hogy a COD játékok zöme az elmúlt években kezdett kissé elcsépelt és önismétlővé válni. Persze voltak üde színfoltok, példának okáért a Call of Duty WWII amely 2017-es megjelenését követően akkora sikert aratott, hogy egészen a mai napig folyamatosan keresitek és meg is vásároljátok nálunk. Az Activision nem bízta a véletlenre és az új Call of Duty fejlesztésével azt a legendás fejlesztőbrigádot bízta meg, akik sikerre vitték a Black Ops szériát is, begyűjtve több millió rajongót és online játékost. Az új rész számos újítást hoz magával elsőként kell megemlítenünk a vadonatúj grafikai motor, ami az egész Modern Warfare-t mozgatja. A látvány valami egészen elképesztő és kijelenthetjük, hogy a széria életében még soha nem találkoztunk látványosabb alkotással.


Death Stranding előrendelés - Amikor egy látomás testet ölt...

2019. Május 30.

Ember legyen a talpán – persze Hideo kojima mesteren kívül – aki pontos és részletes leírással tudna szolgálni a világ talán legtitokzatosabb videojátékáról, a hosszú évek óta készülő Death Stranding-ről. A játékfejlesztés pápájaként számon tartott Kojima nevéhez fűződik többek között a világsikerű és kultuszt teremtett Metal Gear Solid széria ,mely folytatásaival több mint 30 évet élt meg, egészen addig amíg a látnoki képességekkel is illetett megálmodója ott nem hagyta a Metel Gear terjesztéséért felelős kiadóját a Konamit. Ekkor történt, hogy néhány tehetséges alkotót maga köré gyűjtve magalapította a Kojima Productionst és nem sokkal később bejelentette, hogy egy olyan játékon dolgozik amit eddig még nem látott a világ.. Elképesztő egy figura. Nincs a földön még egy olyan ember aki órákig képes beszélni egy játékról, amiről ezalatt az idő alatt tulajdon képpen semmi fontos részletet nem árul el. Nincs ez másképpen a Death Stranding esetében sem, amelyről a bejelentése óta számtalan a főbb szereplőket bemutató előzetest láthattunk, nem ritkán akár 10-20 perces videók formájában, továbbá masszív játékmenet videókat is megtekinthettünk, melyek végén mindig ugyanazokat a kérdéseket tettük fel magunknak: Mit is láttunk valójában és mi lesz a feladatunk a Death Stranding-ben? Ugyanez a kérdés motoszkált a fejünkben tegnap is amikor egy 8 perces, bár az eddigieknél sokkal kommunikatívabb videónak köszönhetően, leleplezték a megjelenés pontos napját, amely 2019 november 8-án esedékes, örömünket pedig még ennél is tovább fokozták amikor kiderült, hazánkban Magyar felirattal kerül forgalomba a játék!


Days Gone élménybeszámoló - Túléltük az inváziót!

2019. Május 24.

Agyonismételt ez által közhelynek tűnő kijelentés, de higgyétek el ettől még nagyon is igaz, amihez a Sony hozzányúl, rövid időn belül arannyá változik, a Japán óriás pedig időről időre bebizonyítja, egyszerűen nem tudnak hibázni ha játékkészítésről van szó! A kizárólag PS4 konzolra optimalizált, majd megjelent játékok így vagy úgy, de korszakalkotó alkotások és ha ezeket a játékokat játszod, nem csak a több tíz vagy százmillió dolláros fejlesztési költséget, hanem azt a borzalmas mennyiségű időt és törődést is érezni fogod, amit több száz szakember fektetett egy játék fejlesztésébe nem ritkán, 4-6 éven keresztül. Nincs ez másképpen a Days Gone esetében sem, amelyen több mint 4 éven át munkálkodott a Bend Studio és most, hogy közel 80 óra után a történet végéhez értünk, legnagyobb örömünkre kijelenthetjük, a papírforma ismét beigazolódott! A játékban főhősünk Deacon St. John bőrébe kell bújnunk, hogy ezt követően egy iszonyú küzdelmes, de történetében és látványvilágában is lebilincselő kalandban vegyünk részt, egy az egész világot megváltoztató vírus kitörését követően. A játék sokat nem lacafacázik, már a kezdő képsorokkal nyilvánvalóvá teszi számunkra, hogy nem lesz sétagalopp az elkövetkezendő időszak. A vírus kitörésének éjszakáján indul a történetünk amikor is a menekülő Deacont, csúnyán megsebesül feleléségét Saraht és legjobb barátját ”piást” láthatjuk amint lélekszakadva menekülnek egy sikátorba. A beszűrődő zajokból is nyilvánvaló, az utcákon hatalmas pánik uralkodik, ám a sikoltozó emberek jajveszékelését pokoli morgások és állatias visítások harsogják túl és anélkül, hogy szereplőink megszólalnának már tudjuk, a lakosság egy részén valami szörnyű és fékezhetetlen erő lett úrrá. Mellettünk egy Nero víruskutató helikopter várakozik, de hely hiányában csak az egyre rosszabb állapotban lévő Saraht tudjuk felkönyörögni.