Wolfenstein: Youngblood - A harmadik birodalom végső bukása

2019. Április 16.

A történelem órákon sokszor gondolkodtunk azon, milyen lenne a mai világ, ha a II. világháború a nácik győzelmével fejeződött volna be. Ezzel kapcsolatban, csak kevés irodalmi mű készült, de nagy szerencsénkre a Bethesda megalkotta számunkra a Wolfenstein játékokat, így egy elég valószerű képet adva, mi minden lenne más (például a House of theRising, Sun Hous In Neu-Berlin lenne). Az eddigi részekben B.J Blazkowicz szerepében kellett a gonosz németek orra alátörni a borsot, melyet mindenki imádott. A jelenlegi konzolgenerációra eddig két teljes játék és egy kiegészítő rész jött ki, (The New Order, The Old Blood, The New Colossus). 2019-ben érkezik az új kiegészítő, ami a Wolfenstein YoungBlood névre hallgat. Ebben a részben kivételesen nem Blazkowicz lesz a főszereplő, hanem iker lányai Jessica és Sophia.


Judgment - Az ítélet téged is utolér!

2019. Április 13.

A Yakuza játékokról már biztosan mindenki hallott. Hatalmas sikereket hozott a Seganak, szóval nem is csoda, hogy kihoztak egy új címet, ami ugyan ebben az univerzumban játszódik. Sajnos a Judgment néven megjelent spin-off eladásban nem hozta a számokat, azonban Pierre Taki (ő a színész, akiről a főszereplőt mintázták) drogbotránya után olyan mértékben kezdték megvásárolni a játékot, hogy a kiadó kénytelen volt kihozni játékát a nyugati piacra is. Aminek mi kifejezetten örülünk, nem csupán azért, mert így mi is ki tudjuk próbálni, hanem azért is mert (ilyen korábban még egyik Yakuza játékkal sem volt) angol nyelvet is kapunk a Judgmethez. Alapjába véve nagyon hasonlít a Yakuzához, hiszen abban az univerzumban is játszódik, így valószínűleg találkozhatunk ismerős karakterekkel is. A történet főszereplője egy nyomozó, aki a Takuya névre hallgat. Az ízig-vérig becsületes nyomozó a saját módszereivel próbálja felgöngyölíteni az ügyeket, amiket ráosztanak. A Judgment alapjába véve egy nyílt világú akciójáték, szóval bunyó az lesz benne bőven, de nem csak erről van szó.


Tavaszi készletkisöprés - Gépek, játékok, kiegészítők akcióban!

2019. Április 10.

Beköszöntött végre a jó idő és ezzel együtt a mai naptól üzletünkben is kezdetét vette a nagy tavaszi készletkisöprés! Különleges akciónkat ugyan minden évben meghirdetjük, de idén igyekeztünk minden eddiginél jobban kitenni magunkért a kedvezményeket illetően. De lássuk mivel is készültünk nektek. Biztosíthatunk, lesz itt minden mi szem-szájnak ingere! A három konzol, az Xbox One, a PS4 és a Nintendo Switch gépek is természetesen, most jóval olcsóbbak, egyes gépcsomagokon akár 20.000 Ft-ot is spórolhatsz ha elég gyors és szemfüles vagy. Nincs ez másképpen a játékok és a kiegészítők esetében sem, az Xbox One kontrollerek közül a talán most legkedveltebb szürke-zöld és a kék-szürke változatokat a szokványos listaárhoz képest, több mint 5.000 Ft-al kínáljuk olcsóbban. Az akciós játékok esetében nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a létező összes stílus képviseltesse magát és minden korosztály megtalálhassa a számítását a legkissebbektől a legnagyobbakig.


Control - Az irányítás birodalma

2019. Április 08.

Idén végre megérkezik a Quantum Break-et és az Alan Wak-et is jegyző Remedy újabb nagy dobása a Control. A 2018-as bejelentést követően nagyon sok információ és bemutató videó látott napvilágot, így gondoltuk összeszedjük nektek a legfontosabb tudnivalókat. A játék fő momentuma a természetfeletti erők lesznek. Főhősünk Jessie a fiktív Federal Bureau of Control új igazgatója szert tesz bizonyos képességekre és miután elszabadulnak az indulatok az Ő feladata lesz visszaszerezni a Controlt. A történet vezetésbe egy hatalmas újítást hoztak, ugyanis nem lesz folyamatos narráció, hanem a pályarészeken elszórt videókból és feliratokból kell összerakni a storyt. Rengeteg érdekes képességünk lesz. Ami véleményünk szerint talán a legmenőbb az a lebegés/repülés lehetősége. Emellett tudunk használni telekinézist, amivel tárgyakat tudunk mozgatni és az ellenfelekhez dobni. Tudunk pajzsot szerezni, amit a földre lehullott törmelékből képzünk és miután már nincs szükségünk rá ezt is nekivághatjuk az ellenségnek. Még kettőt emelnék ki, az elkerülést és a telepátiát.


Shenmue III - Egy legenda visszatérése

2019. Április 04.

A Shenmue sorozat a világ egyik leginnovatívabb játéksorozata. A legutolsó rész 2001-ben jelent és még a mai napig hihetetlen a világ részletessége. A Shenmue alap története, hogy a főszereplő Ryo apját meggyilkolják és a feldúlt fiú a gyilkos után megy, hogy bosszút álljon. Itt kezdődik a nyomozás, amely során mindent fel kell derítenünk. Az utcákon bárkit megkérdezhetünk mindig új információval fog szolgálni. Bármelyik házba körül lehet nézni, minden fiókba betekinthetünk, akármelyik festmény alá benézhetünk, szóval a lehetőségeink végtelenek. Ami még a mai játékokban sincsen rendesen kidolgozva az a dinamikusan változó napszakok. Az hagyján, hogy a nappalból hirtelen éjszaka lesz, de ez kihatással van az utca népére is, valamint a boltokra, ahova csak a nyitva tartás szerint tudsz bemenni, vagy a buszokra, amiknek menetrendjük van, szóval illik időben érkezni mindenhova, hogy le ne maradjuk a lényeges nyomokról. Amit még érdemes megjegyezni, hogy nem egy lineáris történetvezetésről van szó, mivel a nyomozás sikeressége csak a játékoson múlik. Ha bizonyos nyomokat nem találtál meg az kihatással lesz a befejezésre is.


Super Mario Maker 2 - Építs saját világot

2019. Április 01.

A japán Nintendo mindig is a játék ipar egyik legkiemelkedőbb cége volt. Sajnos nem minden konzoljuk hozott sikereket, azonban az biztos, hogy ők ebben a témában a legkreatívabbak. A Wii U, volt erre a legjobb példa, ugyanis rengeteg újítást hozott, azonban nem sikerült elérniük a céljukat. Ami miatt mindenki azt mondta, hogy érdemes ezt a konzolt beszerezni, az a 2015-ös Super Mario Maker volt. Aki egy kicsit is foglalkozott valaha videojátékokkal, az nem tudott elmenni Mario neve mellett. A 80-as években megjelent Mario Bros megjelenése óta több mint húsz játék jelent meg a közkedvelt vízvezeték szerelő nevével. Mindenki arra számított, hogy felújított formában kapjuk meg a Super Mario Makert Switchre, azonban a Nintendo igencsak meglepte a játékosokat, mivel bejelentésre került a Super Mario Maker 2. Ebben a fantasztikus játékban, nem egy előre megírt Mario történetet kapunk, hanem (itt is látszik a Nintendo kreativitása) egy pályaszerkesztőt, ahol saját magunknak kell kialakítani a kalandokat.


Rage 2 - Haraggal kikövezett országutak

2019. Március 27.

A Rage 2011-es megjelenését megelőzően nem volt túl nagy az érdeklődés iránta. Azonban, miután belekóstoltak a játékosok a Bethesda fantasztikus poszt-apokaliptikus világába, mindenkinek megváltozott a véleménye. A Rage első része a távoli jövőben játszódott, ahol a Földbe becsapódott egy hatalmas aszteroida. A lakosság egy részét kimenekítették egy Bárka nevű kapszulába, hogy később újra benépesíthessék a bolygót. De természetesen ez nem a forgatókönyv szerint történt, ugyanis maradtak szép számmal túlélők, ráadásul a becsapódáskor a kapszula megsérült és egyedül te maradtál életben és a tervezett időpont helyett több mint száz évvel később térsz magadhoz. Ebben a világban „banditák” uralnak mindent, de az emberek egy kis csoportja megmaradt kulturált lényként, így viszont folyamatosan fenyegetve vannak a barbár uralkodóktól. A te feladatod, hogy rendet tegyél ebben a zűrzavaros világban. A Rage 2 remekül meg tudta tartani mindazt, amit az első részben szerettünk, csak ezúttal egy jobban kiegészített univerzumot kapunk.


Crash Team Racing: Nitro-Fueled - Eszeveszett száguldás!

2019. Március 24.

Az első PlayStation egyik leghíresebb játéka a Crash Bandicoot volt. A 2017-es évet bearanyozta, hogy oly sok idő után felújított verzióban játszhattunk a régi klasszikus mind a három részével. Hálaistennek az Activision nem állt meg itt, ugyanis az idei évben kiadja a Crash Team Racing Nitro-Fueled-et, amely a nagysikerű játék, autós verziója. A jelenlegi konzolgenerációról sajnos nagyon hiányoztak az igazi jó kart játékok, de úgy látszik, ez idén megváltozik. Crash és barátai visszatérnek, hogy rendet tegyenek az utakon. Viszont láthatjuk az összes szereplőt Cocot, Cortexet, Tawnat, Tiny Tigert és mindenki mást, aki az idők folyamán a szívünkhöz nőtt. Az összes régi pályát bejárhatjuk melyeket gyermekkorukban is végig izgultuk. Visszatérhetünk az epikus helyszínekre, melyek lehetnek egy sivatagban, az Antarktisz jegén, vagy akár egy vulkán gyomrában is. Ami még hiányzik erről a generációról (ami szerintem érthetetlen) azaz osztott képernyős játékmód, de a Crash Team Racig Nitro-Fueled erre is ad lehetőség, így akár rajtad kívül még három barátoddal tudsz játszani, csak legyen elég kontroller.