Devil May Cry 5 - Az ördög ötödször is sírni fog!

2019. Február 18.

A Capcom legismertebb hack and slash sorozata bő 10 év pihenő után visszatér, és stílusosabb, mint valaha. A történet jó pár évvel a negyedik rész után veszi fel a fonalat, mikor új kliens érkezik Dante démonirtó irodájába és egy szörnyek által megszállt város megmentésére kéri. Eközben a negyedik rész főhőse, Nero egy csuklyás férfit üldöz, a nyomok pedig a már említett városba vezetik őt is.


Jump Force - Az igazi bunyó csak most kezdődik!

2019. Február 15.

Anime és manga rajongók figyelem! Az idei év legőrültebb és legpörgősebb verekedős játéka nektek szól. Az igen terjedelmes, 42 főt számláló játszható hős és gonosztevő olyan híres szériákból valók, mint a Dragon Ball, Naruto, One Piece, Bleach vagy a manapság egyre híresebb My Hero Academia. Sőt, még a Yu-Gi-Oh sorozatból ismert tüsihajú, kártyázó Yugi is tiszteletét teszi a sorakozóban. Ha ez pedig nem lenne elég, elkészíthetjük saját, teljesen személyre szabható, megállíthatatlan anime harcosunkat, kinézetének és képességeinek pedig a fantáziánk szabhat majd csak határt.


Metro: Exodus - A föld felett is lehet élet

2018. November 19.

A poszt-apokaliptikus történetek a modern civilizáció működése óta foglalkoztatja az embereket. Dmitry Glukhovsky világhírú regénye, a Metro 2033 világhírű című regénye is ezt a témát boncolgatja, ráadásul legendás módon. A könyv Oroszországban játszódik egy atomháború után, ahol a felszínen csak halál várja az embert, köszönhetően a sugárzásnak, és az ez által mutánsok. A hatalmas sikerre való tekintettel, úgy döntöttek, ebből mindenképpen kell egy játékfeldolgozás, mert a könyvek mellett még itt lehet átadni a Metro világát olyan módon, ahogy megérdemli. 2010-ben el is készült a könyvvel azonos című Metro 2033, és azonnal beleégett a játékos társadalom agyába, és szívébe egyaránt. 3 évre rá, 2013-ban meg is érkezett a folytatás a Last Light személyében, ami elképzelhetetlennek tűnt, de a játék még akciódúsabb, mellette pedig sokkal érzelmesebb is lett elődénél. Később a PS4-Xbox One megjelenésével a fejlesztők elkészítették a Metro: Redux című feldolgozását a jelen generációs konzolokra, hogy aki az előző generációban kihagyta, most pótolhatja ezt a kalandot. 2018-ban pedig megérkezik a trilógia záródarabja, a Metro: Exodus.


Battlefield V - A nagybetűs háború!

2018. November 07.

A Battlefield sorozat már a 2000-res évek eleje óta szállítja nekünk a háború összes arcát. A Call of Dutyt is megelőző széria már minden harcteret megjárt. Voltunk már mind a két világháborúban (Battlefield 1, 1942, 1943. Vietnam), a távoli jövőben (Battlefield 2142), és persze a jelen háborús állapotokkal is szembesültünk már párszor (Battlefield Bad Company 1-2, Battlefield 2-3-4). Idén azonban visszatérünk az alapokhoz, és újra a második világháború idejére kalauzolnak el minket a DICE emberei, így a tavalyi COD WWII után a Battlefield is megkapja a maga modern feldolgozását a második világégésnek.


Red Dead Redemption 2 – Vadabb a nyugat, és melegebb a pite

2018. Október 17.

A Rockstar Games sokunk kedvenc fejlesztőcége, hiszen talán az egyetlen studio, mely minden esetben szinte tökéletesre csiszolt játékokat jelentet meg. Gondoljunk csak a GTA sorozatra, a Max Payne sorozatra, vagy akár a Red Dead sorozatra. Mind-mind korszakalkotó alkotások voltak amguk idejében. 2013 óta sajnos nem jelent meg egyetlen új játékuk sem. Egyrészt a milliók által kedvelt GTA Online fejlesztésével voltak (vannak) elfoglalva, másrészt az LA Noire feljavított kiadását hozták tető alá ez idő alatt. Öt év rengeteg idő. Mind tudtuk, hogy a háttérben titokban valami grandiózus program van készülőben, és 2017-ben mikor hivatalosá vált, hogy a Red Dead Redemption 2 készül, mindenki fel is szállt szépen a hype vonatra. Azóta pedig rengeteg info, kép, és videoanyag látott napvilágot, melyek alapján egy valamiben biztosak lehetünk: a Rockstar Games ismét újradefiniálja az open-world játékok műfaját!


Hitman 2 – A kopasz ember és a zongorahúr sokadik találkozása

2018. Október 15.

A Hitman sorozat a 2000-es évek eljen indult útjára, és sok-sok rajongót toborzott magának. Az Absolution című résszel rebootolták a sorozatot, azóta viszont vegyesek az érzelmeink. Sokak szerint a játékmenet sokat fejlődött, és jóval változatosabban nyírhatjuk ki a célpontokat, de a rengeteg könnyítésnek hála már nem igazi hardcore élmény. Tény, hogy egy Hitman játékhoz nehéz releváns és ésszerű újításokat kitalálni, ám a két éve epizódonként megjelent Hitman frissnek és üdének hatott.


Forza Horizon 4 – Negyedjére is irány a fesztivál!

2018. Augusztus 27.

A Forza sorozatot nem kell senkinek sem bemutatni, mára már mindenki tudja, hogy mind a szimulátor, mind az arcade autóverseny játékok körében a legmagasabb szintet képviseli. A Horizon sorozat idén érkező negyedik felvonásában Anglia lesz a helyszín (az előzetesen pletykált ázsiai helyszínnel ellntétben). Főszerepben ismét a száguldás és a tuningolás, ám idén hatalmas változásokon esik át a sorozat.


DOOM - A többszörös legenda

2018. Július 24.

A Doom minden szempontból meghatározó pontja a videojáték iparnak, a 90-es évek óta. Egy igazi klasszikus, ami a Bethesdának hála 2016-ban újra feltámadt, és jövőre érkezik a folytatás. Ennek örömére kicsit visszatekintünk, honnan indult a sorozat, és hogy miért volt tökéletes felélesztés a ’16-os epizód.