Star Wars Jedi: Fallen Order - Egy bukott rend és az erő krónikája

2019. Április 24. #starwars #jedi #fallenorder #obiwan #darthvader #ps4 #xboxone

A Star Wars világában nagyon sokáig hatalmas csend volt, melyet csak az tört meg, hogy a Disney felvásárolta a franchiset. Amint ez megtörtént teljes egészében lett átgondolva az univerzum. Két részre szakadt az egyik lett a legendák (ezek a régi könyvek/képregények, melyek cselekményei már nem tartoznak a hivatalos Star Wars történetéhez) és a kánon (ezek már a Disney felügyelete alatt megjelent könyvek/filmek/képregények, valamint ide tartozik még az eredeti két film trilógia is). Mióta megtörtént a felvásárlás folyamatosan kapjuk az újabbnál újabb feldolgozásokat, mind filmek, rajzfilmek és (ezt eddig nem mertük volna így kijelenteni) játékok tekintetében is. Eddig négy filmet kaptunk melyből kettő egy az újabb trilógia első két része, a másik kettő pedig Spin Off. Sajnos a Rogue One kivételével (melyet mindenki imádott), az összes film vegyes fogadtatásban részesült. Sokak szerint a Disney elvitte az univerzumot egy elég gyerekes irányba, ami már nem teljesen tükrözi, azokat a mondanivalókat, amiket az eredeti trilógia próbált átadni a nézőknek. Azonban a sok negatív értékelés ellenére, mindenki tűkön ülve várja a december 19-ei dátumot, hogy a mozi terembe beülve megnézhessék miként zárul le a híres Skywalker család története és miként épül fel egy új erőhasználó dinasztia.

De mint említettük korábban nem csak filmek terén lett bővebb a franchise. A Star Wars videojátékos jogai az Electronic Artsnál vannak, akik sok rajongó szerint csak ül a jogokon és nem kezd velül semmit, pedig lenne bennük potenciál bőven. Mióta Lucas eladta a jogokat két játékot kaptunk a témában. Egy nem túl erős Battlefrontot és egy valamivel jobb, de annál több botrányt kirobbantó Battlefornt 2-t. A legnagyobb fanok (köztük mi is) természetesen meg voltunk elégedve ezzel is, de mindenkiben ott motoszkált a gondolat, hogy ez most így jó, de ez mégsem az az élmény, amit egy Star Wars játéknak nyújtania kell. Gondoljunk csak vissza, milyen érdekes és fantasztikus történetet kaptunk a Star Wars: Knights of the Old Republicban vagy, hogy ennyire ne is menjünk vissza az időben, de történet szempontjából a Force Unleashed játékok is ott voltak a szeren. Hatalmas szerencsénkre ezt a hiányt észrevették az EA-nél is és idén jön is a következő játék. Az idei Star Wars Celebration alkalmával mutatták be a Star Wars Jedi Fallen Order című játékot, amely, ha minden jól alakul idén már a boltok polcaira is felkerülhet.

A történet egy padawanról, Cal Kestisről szól, aki a 66-os parancs után próbál boldogulni a Birodalomban. Ám sajnos ez nem olyan egyszerű egy olyan világban, ahol a rendszer csak azért van, hogy kivégezzen. Természetesen azért lesznek az utunk során, akik segítenek nekünk és ezen a ponton nagyon várjuk a „memó bogyóka” és reméljük, hogy ikonikus karakterek fognak visszatérni, például Obi-Wan Kenobi, vagy Yoda mester képében. Star Wars Jedi Fallen Order a hírek szerint egy TPS story orientált játék lesz, ahol lineárisan követik egymást a cselekmények, azonban nyíltvilágú elemeket is fog tartalmazni, szóval visszatérhetünk majd a korábbi helyszínekre is. Abban biztosak vagyunk, hogy Cal alap fegyvere a fénykard lesz és ez a kalandok során együtt fog fejlődni a főszereplővel, de az sem kizárt, hogy lézerfegyverrel is lövöldözhetünk majd.

Amit mindenképpen ki kell emelni (tekintve, hogy azért mégis csak egy EA játékról van szó) nem fog tartalmazni semmilyen mikro tranzakciót, így elfelejthetjük a loot boxokat, de még csak DLC-k sem lesznek hozzá, szóval kivételesen az EA, csak egyszer fog a zsebünkbe nyúlni. Ami egy elég nagy fan fact, hogy a játék főszereplőjét Cameron Monaghan játssza, aki a Gotham című sorozatban Joker szerepében parádézik (ez ugye azért érdekes, mert Joker hangját Mark Hamill is nagyon sokszor kölcsönözte rajzfilmekben és játékokban egyaránt), így már a második kénykard forgató bohócot kaptuk meg. Egy szónak is száz a vége, régóta várunk már egy ilyen játékra és a Star Wars Jedi: Fallen Order képében, november 15-én végre megkapjuk.