Star Wars Jedi: Fallen Order - Egy bukott rend és az erő krónikája

Star Wars Jedi: Fallen Order - Egy bukott rend és az erő krónikája

Kiemelt hír 2019. Április 24.
Wolfenstein: Youngblood - A harmadik birodalom végső bukása

Wolfenstein: Youngblood - A harmadik birodalom végső bukása

2019. Április 16.
Judgment - Az ítélet téged is utolér!

Judgment - Az ítélet téged is utolér!

2019. Április 13.
Tavaszi készletkisöprés - Gépek, játékok, kiegészítők akcióban!

Tavaszi készletkisöprés - Gépek, játékok, kiegészítők akcióban!

2019. Április 10.

Control - Az irányítás birodalma

2019. Április 08.

Idén végre megérkezik a Quantum Break-et és az Alan Wak-et is jegyző Remedy újabb nagy dobása a Control. A 2018-as bejelentést követően nagyon sok információ és bemutató videó látott napvilágot, így gondoltuk összeszedjük nektek a legfontosabb tudnivalókat. A játék fő momentuma a természetfeletti erők lesznek. Főhősünk Jessie a fiktív Federal Bureau of Control új igazgatója szert tesz bizonyos képességekre és miután elszabadulnak az indulatok az Ő feladata lesz visszaszerezni a Controlt. A történet vezetésbe egy hatalmas újítást hoztak, ugyanis nem lesz folyamatos narráció, hanem a pályarészeken elszórt videókból és feliratokból kell összerakni a storyt. Rengeteg érdekes képességünk lesz. Ami véleményünk szerint talán a legmenőbb az a lebegés/repülés lehetősége. Emellett tudunk használni telekinézist, amivel tárgyakat tudunk mozgatni és az ellenfelekhez dobni. Tudunk pajzsot szerezni, amit a földre lehullott törmelékből képzünk és miután már nincs szükségünk rá ezt is nekivághatjuk az ellenségnek. Még kettőt emelnék ki, az elkerülést és a telepátiát.


Shenmue III - Egy legenda visszatérése

2019. Április 04.

A Shenmue sorozat a világ egyik leginnovatívabb játéksorozata. A legutolsó rész 2001-ben jelent és még a mai napig hihetetlen a világ részletessége. A Shenmue alap története, hogy a főszereplő Ryo apját meggyilkolják és a feldúlt fiú a gyilkos után megy, hogy bosszút álljon. Itt kezdődik a nyomozás, amely során mindent fel kell derítenünk. Az utcákon bárkit megkérdezhetünk mindig új információval fog szolgálni. Bármelyik házba körül lehet nézni, minden fiókba betekinthetünk, akármelyik festmény alá benézhetünk, szóval a lehetőségeink végtelenek. Ami még a mai játékokban sincsen rendesen kidolgozva az a dinamikusan változó napszakok. Az hagyján, hogy a nappalból hirtelen éjszaka lesz, de ez kihatással van az utca népére is, valamint a boltokra, ahova csak a nyitva tartás szerint tudsz bemenni, vagy a buszokra, amiknek menetrendjük van, szóval illik időben érkezni mindenhova, hogy le ne maradjuk a lényeges nyomokról. Amit még érdemes megjegyezni, hogy nem egy lineáris történetvezetésről van szó, mivel a nyomozás sikeressége csak a játékoson múlik. Ha bizonyos nyomokat nem találtál meg az kihatással lesz a befejezésre is.


Super Mario Maker 2 - Építs saját világot

2019. Április 01.

A japán Nintendo mindig is a játék ipar egyik legkiemelkedőbb cége volt. Sajnos nem minden konzoljuk hozott sikereket, azonban az biztos, hogy ők ebben a témában a legkreatívabbak. A Wii U, volt erre a legjobb példa, ugyanis rengeteg újítást hozott, azonban nem sikerült elérniük a céljukat. Ami miatt mindenki azt mondta, hogy érdemes ezt a konzolt beszerezni, az a 2015-ös Super Mario Maker volt. Aki egy kicsit is foglalkozott valaha videojátékokkal, az nem tudott elmenni Mario neve mellett. A 80-as években megjelent Mario Bros megjelenése óta több mint húsz játék jelent meg a közkedvelt vízvezeték szerelő nevével. Mindenki arra számított, hogy felújított formában kapjuk meg a Super Mario Makert Switchre, azonban a Nintendo igencsak meglepte a játékosokat, mivel bejelentésre került a Super Mario Maker 2. Ebben a fantasztikus játékban, nem egy előre megírt Mario történetet kapunk, hanem (itt is látszik a Nintendo kreativitása) egy pályaszerkesztőt, ahol saját magunknak kell kialakítani a kalandokat.


Rage 2 - Haraggal kikövezett országutak

2019. Március 27.

A Rage 2011-es megjelenését megelőzően nem volt túl nagy az érdeklődés iránta. Azonban, miután belekóstoltak a játékosok a Bethesda fantasztikus poszt-apokaliptikus világába, mindenkinek megváltozott a véleménye. A Rage első része a távoli jövőben játszódott, ahol a Földbe becsapódott egy hatalmas aszteroida. A lakosság egy részét kimenekítették egy Bárka nevű kapszulába, hogy később újra benépesíthessék a bolygót. De természetesen ez nem a forgatókönyv szerint történt, ugyanis maradtak szép számmal túlélők, ráadásul a becsapódáskor a kapszula megsérült és egyedül te maradtál életben és a tervezett időpont helyett több mint száz évvel később térsz magadhoz. Ebben a világban „banditák” uralnak mindent, de az emberek egy kis csoportja megmaradt kulturált lényként, így viszont folyamatosan fenyegetve vannak a barbár uralkodóktól. A te feladatod, hogy rendet tegyél ebben a zűrzavaros világban. A Rage 2 remekül meg tudta tartani mindazt, amit az első részben szerettünk, csak ezúttal egy jobban kiegészített univerzumot kapunk.