FIFA 20 – Az összes újítás egy cikkben!

2019. Július 31. #fifa20 #easports #volta #ps4 #xboxone #nintendoswitch

Az idei év sem telhet el úgy, hogy az EA ne dobná piacra aktuális FIFA játékát. Szeptemberben ismét kezdetét veszi a labdakergetés, a homlokizzasztó online küzdelem, és a controllerek látványos repülése. A kiadó rengeteg újdonságot ígérnek, mint minden évben, ám ezúttal bizakodóbbak lehetünk, hiszen az eddig napvilágot látott infók szerint tényleg egy minden elemében megújult FIFA játékot várhatunk. A legfontosabb újítás mindenképpen a Volta játékmód. Ez az új lehetőség a Journey módot kívánja felváltani. Jó hír a FIFA Street szerelmeseinek, hogy visszatérnek az utcai grundok, ahol a nagy gólok helyett a mesteri cselek, és a trükkös megoldások kapnak főszerepet. Alakíthatunk saját utcai csapatot, akár valódi sztárokkal a keretünkben, és online, vagy offline is szerencsét próbálhatunk. Bár sok helyszínt még nem fedtek fel, de Amsterdamban és Tokióban biztosan lehetőségünk lesz rúgni a bőrt. A Volta másik nagy erőssége a teljesen új alapokon nyugvó cselrendszer, melynek kapcsán az utcai foci gyökeresen eltér majd a jól megszokott nagypályás játékélménytől. Mivel 2012 óta nem jelent meg utca focis játék, mindenképpen jó húzás ez a készítőktől.

Az alapvető játékmechanika is sok helyen átalakul. Igyekeznek a fejlesztők egy autentikusabb játékélményt kínálni, mint az eddigi epizódokban. A FIFA 19 „flipper” labdái is remélhetőleg eltűnnek, sok játékos örömére. A Time Finishing is átalakul, sőt, már a szabadrúgásoknál és a tizenegyeseknél is alkalmaznunk kell. Megújul az AI védekezés is. Sokkal életszerűbb lesz a védők munkája, és végre nem lesz minden második becsúszás piros lap. Persze ha nem bízunk a gép által vezérelt védőinkben, mi is védekezhetünk. Ebben az esetben sokkal többet fog számítani a védőnk fizikai adottsága, például a magassága. Ha hihetünk a fejlesztőknek végre nem fogja a leglassabb hátvéd lesprintelni a leggyorsabb csatárt. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga is jelen lesz ismét a játékban. A karrier módban (manager vagy játékos) is rengeteg változás lesz. Élethűbb lesz az átigazolási piac, nagyobb hangsúly lesz a fiatalok megfelelő felkutatásában és edzésében, és egy pletyka szerint ismét létrehozhatunk saját csapatot majd, melyhez szponzori szerződések és egyéb újdonságok is érkezhetnek.

Végül beszéljünk arról, ami mindenkit a legjobban érdekel, az Ultimate Teamről. Várhatóan idén is kapunk milliónyi speciális lapot, új ikonokat, de ezt el is várjuk. Ami érdekesebb, hogy a Division Rivals és a Weekend League rendszerei is átalakulhatnak. Sokan bírálták a jutalmazási rendszert, főleg a WL-ben. Nem véletlenül, hiszen 30 meccsen kellett helytállnunk, mely mérkőzéseken sokszor a szerencsésebb győzött, mint sem az ügyesebb. Rengeteg kapufa, kapus bugok, és még sorolhatnánk. Ráadásul, ha 30/20 meccset megnyertél (két agyvérzés és egy idegösszeroppanás mellett) sokszor megjutalmazott olyan játékosokkal akik sajnos labdába sem rúghatnak, ergo használhatatlanok a játékban. A Squad Battles játékmódban nem számítunk újításokra, és az SBC-k is valószínűleg maradnak olyanok, mint eddig. Maradnak továbbá a játékbéli pakk vásárlások, szóval aki hajlandó valósi pénzt beleölni a játékba, jobb esélyekkel indulhat. Persze a jobb csapat nem garancia semmire, a tehetség és a higgadtság sokkal többet érnek. A FIFA 20 Eden Hazard-al a borítón érkezik 2019 szeptember 25-én PS4, Xbox One, és Nintendo Switch platformokra.