Detroit - Az "igazi" emberek városa

2017. Október 31.

Detroit. Egy város, ahol mindennapos a bűnözés, és a legromlottabb emberek gyűjtőhelye az egész világon. David Cage, akinek a Fahrenheit, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls című játékokat köszönhetjük, elhozza új játékát, ahol ezt testközelből élhetjük át. A Detroit: Become Human a nem is olyan távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol androidok szemén keresztül láthatjuk ennek a romlott városnak a mindennapjait. Ezúttal nem természetfeletti erők lesznek a fő mozgatórugói a játéknak, hanem a valós emberi érzelmek, emlékezzünk csak vissza a Heavy Rain című játékra. Ezúttal a PS4 minden erejét kihasználva próbálja meg a Sony és David Cage a Detroit: Become Human-en jeresztül megérinteni a lelkünk legmélyebb zugait.


Far Cry 5 - Amerika legrosszabb helye

2017. Október 26.

A Far Cry sorozat már 2004-ben megmutatta, hogy kell kinéznie egy nyílt világú FPS akció-kaland játéknak, és azóta minden résszel tudtak még egy szintet feljebb lépni a következőnél. Az első rész mediterrán szigete után, a második résszel Afrikába látogathattunk, a harmadik rész megismertette velünk a mediterrán világ egy másik, kicsit őrültebb oldalát, a negyedik rész pedig a Himalája titkaiba engedett betekintést, legutóbb pedig az őskorban kellett helyt állnunk, mint törzsvesztett ősember. Most újra elkápráztat minket az Ubisoft, egy teljesen új környezetben.


Kocka Ninják akcióban

2017. Szeptember 25.

Megjelent az eddigi legpörgősebb LEGO játék, a LEGO Ninjago Movie Videogame. Sokan szemet hunyhattak a LEGO Ninjago Movie Videogame megjelenése felett, hiszen ezúttal a TT Games nem egy legendás sorozatot dolgoz fel, hanem a most megjelenő LEGO Ninjago filmet dolgozza fel. Akik szemet hunytak a LEGO Ninjago megjelenése felett azoknak van egy rossz hírünk, mert ilyen LEGO kalandban még sosem lehetett részük!


South park hősei: The Fractured but Whole!

2017. Szeptember 23.

Azt hiszem a South Park sorozatot senkinek nem kell bemutatni. Az idén 21. évadánál járó amerikai rajzfilmsorozat, az egyik, ha nem a legszókimondóbb, rajzfilmsorozat a világon. Pont ez vezethetett hihetetlen népszerűségéhez, hogy mindent, és mindenkit kritikusan kezelnek. Így elkerülhetetlen volt amikor, hogy amikor megjelent az első nagyszabású South Park játék, a Stick of Truth, átütő sikereket ért el. A South Park Stick of Truth nem csak hozta a sorozatból megszokott humort, és kritikus hangvételt, de RPG játékmenetével részesévé tett a kalandnak.


Epres shake, nácik, és a morcos harcosok: Wolfenstein II-The New Colossus beharangozó

2017. Augusztus 28.

Rendeld elő, mert az év zúzdája lesz, és pont! Ennyivel is lezárhatnám, de a kedvetekért kifejtem miért az év egyik legjobban várt játéka az új Wolfenstein. A New Order tarolt az FPS műfajban néhány esztendeje, és tette mind ezt úgy, hogy semmilyen multiplayer lehetőség nem volt a játékban, csak és kizárólag egy hosszú kampány. Volt-e hiányérzetünk? Egy percig sem. A Wolfenstein-The New Order a Bethesda FPS-ektől megszokott módon brutális és látványos mészárszék volt, mely képes volt mégis egyedi maradni. Páratlanul látványos tűzharcok, kidolgozott karakterek, és egy kerek egész történet tele humorral. Arról pedig külön emlékeznék meg, hogy a náci okkultizmust és a kor sajátosságait mennyire pazarul szemléltették. BJ sosem volt még ennyire mérges a nácikra, és a fejlesztő Machine Games-nek hála meg is kapta a legváltozatosabb eszközöket a rezsim bebuktatására, mely (spoiler) nyilván nem sikerült, hiszen a The New Colossus ott folytatódik, ahol elődje véget ért. A helyszín ezúttal a náci megszállás alatt lévő Egyesült Államok, és az időben is előreugrottunk egy keveset.


Játsz az élettel, novemberben már konzolokon is!

2017. Augusztus 01.

A The Sims 4 bár már nem mai darab, mégis egyedi és tökéletesített játékmenete miatt a mai napig milliók egyik kedvenc szórakozása. Szerintem nem sokan vannak akik ne kóstoltak volna bele akár egy kicsit is a sorozatba, mely egészen a kétezres évek elejéig nyúlik vissza. Annak aki mégsem tudná mi fán terem a Sims: ez egy élet-szimulátor, ahol saját karaktereink életét egyengethetjük.


Hamarosan jön a rémálom második felvonása: Evil Within 2

2017. Július 17.

Kevés horror rajongó volt elégedetlen az Evil Within első részével, mely bár túlságosan egyedi nem volt, de mesterien idézte meg a klasszikus túlélő horror játékok hangulatát. Gyakorlatilag a Ps1-Ps2 korszak két legkiemelkedőbb horrorának a szerelemgyereke az Evil Within, félig Resident Evil, félig pedig Silent Hill. Ez a két név azért reméljük mindenkinek ismerősen cseng, hiszen aligha van ember, aki ne ismerné a két legendás sorozatot.


Star Wars Battlefront 2: a galaxis eddigi legnagyobb háborúja!

2017. Június 14.

Már a klasszikus Battlefront játékok is legendásak és népszerűek a mai napig, de a két éve megjelent Star Wars Battlefront a legeslegjobb volt mind közül. Hatalmas pályák, brutálisan nagy fegyverarzenál, 40 fős multiplayer csaták, és olyan elképesztően gyönyörű látvány, amelyen a mai napig ámulunk. A második rész erre is rátesz egy jó nagy lapáttal: kapunk egy hósszú is izgalmas sztorit, mely a Jedi visszatár és az Ébredő erő közötti időszakot meséli el a Birodalom szemszögéből. Emellé természetesen visszatér a multiplayer, mely háromszor annyi tartalommal érkezik, mint az első rész.