Assassin's Creed: Rogue - A templomosok kora

2018. Február 23.

Az előző generáció egyik legsikeresebb új szériája az Assassin’s Creed volt. Az első rész 2007-ben jelent meg, és elsöprő sikert aratott, és azóta nem kevesebb, mint 20 részt élt meg a sorozat, és még messze nincs vége. A PS3-Xbox 360éra utolsó Assassin’s Creedje a Rogue volt, ami méltó búcsú volt az előző generációtól, és a régi vágású AC játékoktól.


Elhagyott az erő- avagy hol vagytok régi jó Star Wars játékok?

2018. Február 21.

A Star Wars logó alatt rengeteg játék jelent már meg az elmúlt 20 évben, melyek között sok silány minőségű, és hála a tervezőnek rengeteg klasszikus is meglátta a napvilágot. Ki ne emlékezne a KOTOR-ra, a Jedi Academy-re, vagy a Republic Commando-ra? Mind imádtuk az első és második Battlefront csatáit, és a Force Unleashed ikonikus momentumát, mikor egy csillagrombolót kellett a mélybe rántanunk. Tudom, tudom…libabőr. De mi a helyzet manapság? Szomorú cikkünk következik.


We Happy Few - Az elnyomó boldogság

2018. Február 16.

Rengetegen dolgozták már fel a diktatúrák sötét, elnyomó világát. A sok feldolgozás közül is két igazán kiemelkedő művet lehet megemlíteni. George Orwell 1984-ét és Aldous Huxley Szép Új Világ-át. Mind a két művet az 1900-as évek elején adták ki, és ami napig semmit nem vesztett érvényességéből. A We Happy Few történte ezen a két könyvön alapszik.


Februári megjelenések - Ideje leporolni a vasat

2018. Február 13.

Elérkezett a február. Ez annyit jelent, hogy lassan vége a télnek, és a téli uborkaszezonnak, hamarosan elindul a tavaszi megjelenésdömping. Ennek tökéletes előfutára ez a hónap, mert igazán ütős címekkel rázódhatunk vissza kedvenc gépünk izzasztására. Lássuk mi vár ránk ebben a hónapban.


Darksiders 3 - Eljött a harag ideje

2018. Február 10.

A bibliai történetek mindig jó alapot képeznek egy Fantasy Sztorihoz, nincs ez másképp a Darksiders sorozattal sem. Az apokalipszis 4 lovasa történetét alapul véve indította el történetét a Vigil Games, akkor még a THQ kiadásával. A bibliai történetek kifordítása, és a poszt apokaliptikus világba helyezett történetnél, már csak a főszereplő volt érdekesebb, aki a megtestesült Háború volt. A 2010-es Darksiders azonnal magával ragadta a játékosokat, és a játék végéig nem is engedte. Ehhez szükség volt nem kevés kreativításra, hogy egy ilyen egyvelegből, egy izgalmas, feszült játékot ki tudjanak hozni. 2012-ben megérkezett a játék folytatása, a Darksiders 2, ami amellett, hogy ugyan azt a sztorit mutatta be, csak egy másik oldalról (ezzel, sokkal nagyobb hangsúlyt adva az első rész történéseinek), még csavart egyet a recepten, mert ezúttal a főszereplő Háború után, maga a Halál volt.  A játékmenet is teljesen tovább lett gondolva. A nyitott nagyobb tereket felváltotta egy teljesen sandbox világ, és mellé megkaptuk a szerepjátékoktól ismerős szintezős, fejlődös játékmenetet. Most, 4 évvel, és egy kiadóváltással később, megérkezik a trilógia záródarabja a Darksiders 3.


Dark Souls Remastered - Magas halálozási ráta HD-ban.

2018. Január 24.

2011 nagyon régen volt, de mindenki emlékszik még, mikor megjelent a világ egyik legnehezebb RPG játéka a Dark Solus. A megjelenést hatalmas siker koronázta, ezért nem sokkal később 2014-ben és 2016-ban megjelent további két rész.


2017 a játékosok éve volt. Itt vannak a legjobbak

2018. Január 24.

A 2017-es év rengeteg új címmel lepett meg minket több fronton is, most összegyűjtöttük nektek a legjobb játékokat a tavalyi évről, hogy ne maradjatok le egyik kihagyhatatlan címről se.


Skull and Bones - Csoportosan a tengeren

2018. Január 22.

A Ubisoft 2013-ban teljesen friss vért hozott az Assassin’s Creed játékok világába a Black Flag című epizóddal, ami a Karib szigeteki kalózok életét mutatta be, egy asszassziná vált kalóz szemszögéből. Azonnal instant klaszikussá vált a játék, nagyszerű kalózos hangulata miatt, igaz, ez a játék már inkább volt egy nagyon jó kalózos játék, mint Assassin’s Creed, de a tengeri csaták a mai napig utánozhatatlan minőséget képviselnek. Idén a Ubisoft megjelenteti az első olyan játékot, amilyet még nem láthattunk semmilyen műfajban, ami csak a kalózos tengeri csatákra fókuszáló program lesz, ez pedig a Skull & Bones.