Overwatch - Egy játék ami nem ereszt

2018. Március 27.

A Blizzard hosszú évek óta az a fejlesztőstúdió, akiknek a játékai játékszáma rohamosan növekszik folyamatosan. A World of Warcraft-nak stabil 10 millió játékosa van, a Diablo 3 is minimum ennyivel büszkélkedhet, a Heroes of the Storm már túllépte az 5 millió aktív játékost, és a Heatstone is már több millió fölött jár. Ebből adja magát, hogy a Blizzard bármihez hozzá ér, az arannyá válik. A WoW sikere után egy még nagyobb projektbe kezdtek a Blizzard emberei, ez pedig a TITAN. A TITAN egy Wow-hoz hasonló MMO RPG lett volna, rengeteg fajta játékkal benne. Volt a játéknak egy történetmódja, ami az egész világot, és a történetét bemutatta volna, ezt keverték az MMO világgal, és rengeteg külön szegmense is lett volna. Volt egy multiplayer FPS része is a játéknak ahol különböző arénákban kellett pontokat foglalni, és egymást lelőni. A TITAN végül túlnőtt a Blizzard erőforrásain, ezért kivették a játékból a legjobban működő részt, tökéletesítették a játékmenetét, és külön játékként kezdtek rá gondolni. Ez a játék multiplayer FPS része volt, amit ma úgy hívunk, hogy Overwatch.


Rainbow Six: Siege - A modern taktikai FPS

2018. Március 22.

A Tom Clancy nevével fémjelzett játékok a 90-es évek óta folyamatosan érkeznek. Az író műveit rengeteg platformon feldolgozták, mert ezek a történetek nagyon jó alapot szolgálnak mind filmhez, sorozathoz, vagy játékhoz, mert hidegháború, és az utána történt események a mai napig aktuálisan lettek feldolgozva a regényekben. A játékok világában több feldolgozás is van, ott van a Ghost Recon sorozat, a Splinter Cell, a Hawx, a nemrég megjelent Division, vagy jelen alanyunk a Rainbow Six, aminek 2015-ben érkezett meg a Siege alcímre keresztelt epizódja, ami a mai napig kapja az újabb frissítéseket.


Onrush - Mutatványok, zúzás, Onrush

2018. Március 20.

A Codemasters fejlesztőstúdió híres a nagyon jó szimulátorokról. Itt elsősorban érdemes gondolni a Colin McRae sorozatra, ezen felül a DIRT szériára, a F1-re , valamint még a GRID és a TOCA Race Driver játékokra. Most a Codemasters a Driveclub készítőivel elkészítettek egy teljesen új szériát, ami a néhai nagyszerű Motorstormot idézi. Ez az Onrush.


Captain Toad: Treasure Tracker - Erő helyett ész

2018. Március 16.

A Nintendo-nak rengeteg címe van, ami külsőre megegyezik, mert a grafikai megjelenés, a színvilág, és az aranyosság faktor minden játéknál megegyezik. Lehet itt szó Yoshi-ról, Kirby-ről, Mario-ról, vagy jelen cikkünk alanyáról, Captain Toad-ról. Ám hiába hasonló a külcsín, a játékmenet mindig teljesen más élmény. Amíg Marionál az ugrálgatás, és az ügyesség a lényeg, Kirbynél inkább a gyorsaságunk, és a helyzetfelismerés számít, míg Yoshinál a képességeink megfelelő kombinálása az, ami előre lendít minket. Captain Toad nem tud ugrálni, ő az eszét használja.


Little Nightmares - Gyerekes borzongás

2018. Március 13.

Az indie piac rengeteg címmel örvendeztet meg minket minden évben. Sokszor az a jellemző erre a „műfajra”, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, azonban ha megjelenik egy igazán jó cím, akkor arra örökké emlékezni fogunk. A Tarsier Studios, akik eddig Little Big Planethez készítettek tartalmakat, előrukkoltak egy új játékkal, ami instant klasszikussá vált, ez pedig a Little Nightmares.


Márciusi megjelenések - Megcsap a játékok szele

2018. Március 10.

Itt a tavasz, bővül a videójáték megjelenési lista! A borzalmas februári hideg után itt az ideje kimozdulni a szabadba, de ez semmiképp se lesz egyszerű feladat, ha az ember gamer. A márciusi megjelenéseket látva, már azonnal lever minket a víz, 2018 tavaszán az élményszerzés a kanapékon ülve fog megtörténni.


A Way Out - Van kiút

2018. Március 05.

A Starbreeze Studios, és az Electronic Arts 2013-ban megmutatta nekünk hogyan kell kinéznie egy co-op kalandjátéknak, amikor a közös játék nem csak annyiban merül ki, hogy egyszerre kell egy kapcsolót megnyomni, vagy, hogy ketten küzdünk meg az ellenféllel. A Brothers Tale of Two Sons arra épített, hogy társunkkal tényleg együtt dolgozzunk, ötleteljünk, hogyan juthatunk tovább, és életben is kellett tartani a másikat. Ezt az alapot továbbgondolva idén márciusban egy új címmel bővül ennek a nagyszerű duónak a repertoárja, ez pedig az A Way Out.


Yoshi for Switch - Aranyosság a köbön

2018. Február 28.

A Nintendo mindig arról volt híres, hogy játékaiban mindig van valami különleges, amiről azonnal be tudjuk azonosítani az adott játékot. Hiába csak néhány címből dolgoznak (Mario, Donkey Kong, Yoshi, Kirby, Toad, Zelda), mindig egy új mérföldköve a sorozatnak az adott rész, ami teljesen más élményeket nyújt, de ismert köntösben. Az utolsó ilyen a Super Mario Odyssey volt, ami megint továbbgondolta a Mario játékok által lefektetett alapokat, és ezt nagyon jól tette újra a Nintendo. Idén egy újabb nagy klasszikussal bővül a Switch tulajok polca, és ez nem más, mint a Yoshi for Switch.