Gamescom 2019 - Minden fontos tudnivaló egy helyen!

2019. Augusztus 26. #gamescom #gamescom2019 #sony #microsoft #nintendo

A 2019-es Gamescom is tartogatott sok-sok meglepetést. Érdemes volt követni az eseményeket, hiszen rengeteg új trailer, és infó látott napvilágot az elkövetkező hónapok legnagyobb megjelenéseivel kapcsolatban. Ha nem követted, akkor olvasd el cikkünket, melyben összeszedtük mindazt, ami fontos. Bár az NFS széria megélt szebb napokat is, azért a Need for Speed Heat kapcsán optimisták lehetünk. Kicsit olyan, mint ha egy best of epizód lenne. Rengeteg autó, rengeted tuning lehetőség, nappali versenyek (legális versenyek), és az éjszakai rendőrös üldözések jellemzik a Heatet. A játékban semmiféle lootbox nem lesz, szóval az EA úgy fest tényleg tanult a hibáiból. mindenképpen érdekes továbbá, hogy a sokak által utált speedcardok is kikerültek, illetve hogy a jutalmazási rendszer is teljesen más lesz mint eddig. Az ide a COD, a nemes egyszerűséggel Modern Warfare-re keresztelt lövölde is sok izgalmasat megmutatott magából. Láthattunk single player küldetést is, de egy teljes online meccset is megnézhettünk. A látvány Pazar, a küldetések pedig változatosak. Price és csapata talán ismét maradandót alkotnak! Az Activision magához teljesen hűen, már be is jelentette, hogy annyi DLC lesz a COD-hoz, amennyit nem is tudunk elképzelni. Hurrá, várjuk szeretettel!

A készülő Avengers játék is megmutatta magát. Láthatjuk a játék prológusát, és végre Hulkot is! Bár a rajongók még mindig nem barátkoztak meg a hősök kinézetével, de azt elismerik, hogy elképesztően látványos a harcrendszer. A főellenség, Taskmaster is megmutatta magát, akivel a Sony féle Pókemberben már találkozhattunk. A megjelenésig még bőven van idő, sok minden változhat, minden esetre mi bizakodóak vagyunk.

A Gears 5 is komoly szerepet kapott a shown, ami nem is csoda, hiszen a Microsoft nem is készül más játékkal az ünnepekre. A hordamód volt most a főszerepben, és el kell ismerni, hogy elképesztően néz ki. Láthattunk ismét egy kis részletet a sztoriból is, szóval nem lehet okunk panaszra. A megjelenés már elég közel van, és gyakorlatilag már a kész játékot látjuk a legfrissebb videókon, szóval nem nehéz kitalálni, hogy mekkora siker lesz. Mi nagyon várjuk.

A Watch Dogs Legion kétség kívül az Ubisoft talán legjobban várt projektje. Az új előzetes eléggé hasonlít a Saints Row játékok agyament hangulatára, amivel nincs is baj, de a végeredmény reméljük már nem fog hasonlítani. A játékban használt toborzási és csapat management volt most a főszerepben, mely elég ígéretesen fest. Persze most is láthattunk nyugdíjasokat géppuskával szaladgálni, de hát Istenem, ez csak egy Saints Row, akarom mondani Watch Dogs. Minden esetre a komoly sztori és a már-már blőd játékmenet egyvelegéből biztosan egy érdekes élmény fog kerekedni. Márciusban kiderül.

Az EA Sports legendás FIFA sorozata idén is visszatér. A kiadó és fejlesztők hatalmas újításokat ígérnek. A Journey ezúttal kimarad, helyette az új Volta Story mód kerül a játékba, mely az utcai focira fókuszál. Akik hiányolták a FIFA Street sorozatot, azok örülhetnek, hiszen ismét a cseleké lesz a főszerep. Az Ultimate Team is átalakul. Bekerülnek szezonális és heti feladatok, melyek teljesítéséért komoly díjakra számíthatunk. Átalakul továbbá a Squad Battles játékmód is, melyben már nem leszünk időhöz kötve. Maga játékmenet pedig autentikusabb és gördülékenyebb lesz. Hamarosan itt a demo, a szerencsések viszont már hetek óta nyüstölhetik a zárt bétát.

A Bethesda nem igazán tudja a rajongóit lenyűgözni, hiszen a Fallout 76 megjelenése óta csak hideget kapnak a játékosoktól. Persze a Wolfenstein Young Blood elég jól sikerült, valahogy mégsem lesz anyagi siker a jelek szerint. A Doom Ethernal kihúzhatja a bajból a kiadót, hiszen milliónyi rajongó várja, hogy ismét halomra lőhesse a démonokat. Az előzetesek alapján marad a régi jól bevált recept, vagyis agyatlan hentelés és platformer részekben gazdag játékélményt kapunk. A látvány még mindig Pazar, a nagy kérdés már csak az, hogy mennyire fogja megállni a helyét az ünnepi időszakban. Mi szorítunk neki.

Talán nincs is olyan gamer, akinek ne csengene ismerősen a CD Project legújabb alkotásának neve a Cyberpunk 2077. Ha jellemezni kéne, akkor azt mondanánk, hogy egy Blade Runner-Deus Ex-Witcher szerelemgyerek, mely kétség kívül a leginkább innovatív cím, ami már be van jelentve. Ha fele annyira lesz csak király, mint amennyire ígérik, már akkor is 10/10 pontos lesz. Igazából minden adott, hogy a minden idők legnagyobb sikerét elérő GTA V trónját is elfoglalja, hiszen ennyi ambíciót egy videojátékban sem láttunk soha, de talán még filmekben sem. Minden esetre 2020 márciusát jobban várjuk, mint bármit a világon.

Kojima egy megkerülhetetlen figurája a játékkultúrának. A Metal Gear franchise megalkotója igazi veteránnak számít, és sokan inkább bálványként tekintenek rá, mint húsvér emberre. A Konamival történt kenyértörés után, nem kérdés melyik fél járt jobban. A Konami elvesztette a PES mellett egyedüli játéksorozatának atyját, mely a nyugati világban is érdekelte a gamereket, hiszen a kiadó legtöbb játéka kizárólag az ázsiai piacra készül. Az MGS persze a japán cégnél maradt, de nem hinnénk, hogy bármi érdemlegeset is ki tudnak hozni belőle. Kojimára rögtön le is csapott a Sony, és idén érkezik a PS exkluzív Death Stranding. Hogy milyen lesz a játék? Hát azt nem tudjuk, ugyanis az előzetesekből sajnos a játékélményről sok nem derült ki. A játék gyönyörű, és ha hihetünk a fejlesztőknek, akkor teljesen egyedülálló élmény lesz vele játszani.