Április - A letarolás hónapja

2018. Április 05. #sony #microsoft #playstation #xbox #psplus #xboxlive

Eljött az április. A Márciusi hajtás után ideje egy kicsit fellélegezni, de ez messze nem azt jelenti, hogy unatkozni fogunk. Főleg hogy ebben a hónapban jelenik az idei éve egyik legjobban várt címe, amellyel egy cég se merte szembeküldeni a játékát. Az április a God of War-é.

Április 13.

We Happy Few

Képzelj el egy világot. Ahol mindenki boldog feltétel nélkül, mindenki tisztán öltözködik, az utcák is csillognak, és senki nem panaszkodik. Ebbe a világba csöppen bele főszereplőnk, aki egy idő után rájön a titok nyitjára, miért ennyire tökéletes ez a társadalom. Ezt a titkot úgy hívják, hogy joy tabletta, amit ha bevesz az illető, azonnal egy boldog zombivá válik, és aki ellent mond ennek e joy tablettának, az vagy meghal, vagy beveszi. Hősünk is ellentmond ennek a „csodaszernek”, ezért végeláthatatlan üldözés veszi kezdetét. A We Happy Few más, mint a többi játék. Mivel egy egész város lesz ellenünk, nem éri meg legyilkolni mindenkit egytől-egyig, ezért a fő hangsúly a lopakodáson lesz, ami azért is fontos, mert a gyűjtögetés úgy lehetetlen, hogy a nyakunkba loholnak több tízen. Lényeges is a gyűjtögetés, mert ha megütnek, elkezdünk vérezni, amihez bandázs kell, hogy elállítsuk, folyamatosan fáradunk, amit alvással megoldhatunk a nyomornegyedekben, megéhezünk a kaland közben, amihez ételt kell gyűjtenünk. A nyomornegyedekben azok élnek, akik hozzánk hasonlóan ellent mondtak a joy tablettának, itt térhetünk nyugovóra, ha az energiánk már nagyon a végét járja. Ebből a világból mindenképpen menekülni akarunk, és ehhez minden idegszálunkra szükség lesz. Ha egy mosolygós hororra vágysz, akkor 13.-án jön a We Happy Few. Nagy mosolyt!

We Happy Few PS4

We Happy Few Xbox One

 

 

Április 17.

Yakuza 6: The Song of Life

A Yakuza sorozat az egyik leghíresebb Playstation játék japánban. Azonban minél több része jelent meg, annál nagyobb sikert aratott a nyugati régióban is. Rengeteg folytatást, és mellékszálat élt már meg a sorozat, és most érkezik a lezáró fejezet, amely pontot tesz Kirjú Kazuma történetére. A játék 2016 végén már megjelent japánban, ám az európai megjelenésre ennyit kellett várnunk, de végre megérkezik hozzánk is. Kazuma már a háta mögött hagyta mocskos múltját. Lánya, Szavamocsi pedig szeretné elhagyni az idol életstílusát, hogy egy árvaházban dolgozhasson. Azonban Kirjú volt klánja, a Tódzsó-klán felgyújtja a Kis-ázsiai negyedet, ami miatt Szavamocsi korházba kerül. Ekkor dönt úgy főszereplőnk, hogy vissza kell térnie az alvilágba, hogy a klánja újra a régi fényébe ragyogjon, mert az új vezetők túlságosan véres eszközökkel akarják fenntartani a hatalmat. A Yakuza játékmenete a megszokott alapokból építkezik, így túl sok meglepetés nem fog minket érni. Újra egy teljes bejárható várost kapunk, Hiroshima szigete megint tele lesz tennivalóval. Elmehetünk játékterembe, ahol klasszikusokkal játszhatunk, szerezhetünk barátnőt, vehetünk kisállatokat, és teljesen személyre szabhatjuk karakterünket, vagy akár lakásunkat is. A harcrendszer is maradt a régi, ám használhatunk tereptárgyakat, és a kivégzéseknél pedig látványos animációkat nézhetünk, hogy torzul az ellenfél arca egy-két bevitt ütéstől vagy rúgástól.

Yakuza 6: The Song of Life PS4

 

 

Április 20.

God of War (PS4)

5 hósszú év. Ennyit telt el a legutóbbi God of War, az Ascension óta, és mindenki remegve várta az új GOW eljövetelét. Azóta érkezett PS4-re egy felújítás, a God of War 3 Remastered, és ekkor vált világossá mindenki számára, hogy itt bizony hamarosan bejelentés is lesz. Aztán a 2016-os E3-mon meg is kaptuk az első gameplay felvételt az új részből, ami mind a címébe, mind játékmenet szempontjából egy új fejezet lesz a sorozat történetében, szimplán God of War címmel jelenik meg a játék, ebből következtethetünk, hogy ez egy reboot lesz, amit a fejlesztők meg is erősítettek. A görög mitológiát magunk mögött hagyva, most a skandináv istenek retteghetnek, mert Kratos most itt indul útnak, és ezúttal nincs egyedül. Fia Atreus is apjával tart ezen a kalandon, miután édesanyja elhalálozott. A játék teljesen új körítést is kapott, a legszembetűnőbb, hogy az eddigi rögzített kamerát lecserélték a megszokott TPS kameraállásra, erre azért volt szükség, mert a játékban nem lesznek szokványos átvezetők, nehogy kirántsanak az élményből, így sokkal közelibbnek érezzük magunkhoz a karaktereket. A játék fő mozgatórugója az apa-fia kapcsolat lesz, és persze a BRUTALITÁS. Kratos fegyverarzenálja megváltozott, az eddigi pengék helyett kapott egy baltát, és egy pajzsot, de ezek se mindennapi fegyverek, a kalapácsot például el lehet dobni, ezzel lezárva egy átjárót, vagy elválaszthatjuk az ellenfél fejét a testétől, ezek után pedig vissza is tér hozzánk, mint például Thor kalapácsa. Ha Playstation 4 tulaj vagy, akkor úgy is be fogod szerezni, ha pedig nem érdekelt eddig a játék, az alábbi trailer biztosan meg fog győzni. Csatlakozz hozzánk április 20.-án! Mi már bejelöltük pirossal a naptárban.

God of War PS4