Little Nightmares - Gyerekes borzongás

2018. Március 13. #littlenightmares #xbox #playstation #playstation4 #xboxone #nintendo #nintendoswitch

Az indie piac rengeteg címmel örvendeztet meg minket minden évben. Sokszor az a jellemző erre a „műfajra”, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, azonban ha megjelenik egy igazán jó cím, akkor arra örökké emlékezni fogunk. A Tarsier Studios, akik eddig Little Big Planethez készítettek tartalmakat, előrukkoltak egy új játékkal, ami instant klasszikussá vált, ez pedig a Little Nightmares.

A történet nagy vonalakban annyi, hogy Six, a kislány felébred egy lidérces álomban, ahonnan ki kell jutnia, ám ehhez meg kell találnia az innen kivezető utat. A Little Nightmares legnagyobb erőssége a hangulata. A kis zajok, mint a vízcsöpögés, vagy a nyikorgó parketta itt is megvan, azonban nem ez a legrémisztőbb. A játék minden pillanatban azon van, hogy futkosson a hátunkon a hideg, erre megannyi eszközt használ. Vannak dobozok, amiket lelökve érzékelhetjük, mennyire magasan vagyunk, ezzel éreztetve, hogy ha a doboz 15 másodpercig zuhan, akkor mi se ússzuk meg ép bőrrel, ráadásul itt kell nekünk még felfelé másznunk. A legjobban attól félünk, amit nem ismerünk, és ezt a készítők is tökéletesen tudták, mert a játék elején nagyrészt azt sem fogjuk tudni, mitől kell félnünk, csak sziluetteket, vagy hangokat érzékelünk az ellenfélből. A vérfagyasztó komor kinézet ne rémítsen el senkit a játéktól, mert egy ízig-vérig platformert kapunk, ahol vagy az idővel futunk versenyt a vak sötétben, vagy a fizika törvényeit kell kihasználnunk, hogy átjussunk egy akadályon/szobán. Emellett várnak ránk a bossfightok, ahol nem az erőnket, hanem ügyességünket, és a tereptárgyakat kell kihasználnunk, hogy túljárjunk ellenfeleink eszén. és ebből lesz bőven, ahogy haladunk a játékban.

Kihagyhatatlan ajánlat a Little Nightmares mindazoknak, akik szeretik a jó horrorokat, az izgalmas platformereket, vagy a kettő elegyét, esetleg csak játszana egy olyan játékkal, amilyennel eddig nem. Mert ilyen játékkal eddig nem játszottál.

A Little Nightmares 2017-ben jelent meg PS4-re, és Xbox One-ra, idén május 18.-án pedig Nintendo Switch-re is tiszteletét teszi, ami ráadásul a Complete Edition névre hallgat, ami tartalmazza a játékhoz megjelent összes DLC-t, így megismerheted Kid történetét is, akinek sztorija párhuzamosan zajlik Six megpróbáltatásaival.