Captain Toad: Treasure Tracker - Erő helyett ész

2018. Március 16. #captaintoad #nintendo #nintendoswitch #nintendo3ds

A Nintendo-nak rengeteg címe van, ami külsőre megegyezik, mert a grafikai megjelenés, a színvilág, és az aranyosság faktor minden játéknál megegyezik. Lehet itt szó Yoshi-ról, Kirby-ről, Mario-ról, vagy jelen cikkünk alanyáról, Captain Toad-ról. Ám hiába hasonló a külcsín, a játékmenet mindig teljesen más élmény. Amíg Marionál az ugrálgatás, és az ügyesség a lényeg, Kirbynél inkább a gyorsaságunk, és a helyzetfelismerés számít, míg Yoshinál a képességeink megfelelő kombinálása az, ami előre lendít minket. Captain Toad nem tud ugrálni, ő az eszét használja.

A Captain Toad: Treasure Tracker 2014-ben jelent meg WII U-ra, és azonnal mindenkit elvarázsolt, mert Toad már a Super Mario Galaxy-ban megvett kilóra mindenkit, utána a Super Mario 3D World-ben jutott nagyobb szerephez, most pedig megkapta első saját játékát.  Kis kapitányunknak meg kell mentenie szerelmét Toadette-et, egy varjú szárnyai közül, aki elrabolta. A megmosolyogtató grafika mellett elsősorban a Super Mario Galaxy, és a Lumo egy nagyon jó egyvelege az, amit először szemet szúr. Minden pályát körbenézhetünk, aranytallérok, és gyémántok darabjai után kutatva, ám minden pálya komoly tervezést igényel, mert megannyi akadály, és ellenfél fogja az utunkat állni. Később, ha elég (Super Mario Bros. 2-ből ismerős) retket gyűjtünk össze, akkor tudjuk magunkat, és fegyvereinket fejleszteni, így egy idő után szembe is tudunk szállni ellenfeleinkkel, nem kell még őket is elkerülni.  Több mint 70 pályával kecsegtet a Treasure Tracker, és ha a 100%-ra hajtunk, akkor hosszú órákra le fog még kötni a történet teljesítése után. A játék zenéjét még mindenképp muszáj megemlíteni, az első 5 perc után, hetekig ezt fogod dúdolgatni.

A Captain Toad: Treasure Tracker 2018 július 13.-án jelenik meg Nintendo Switchre, és egy bővített verziónak örülhetünk, mert bekerülnek a játékban Super Mario Odyssey-s pályák, és karakterek.

Ha szeretnéd újra átélni a kalandot kibővítve, vagy ha az előző generációban kihagytad, akkor most ne szalaszd el semmiképp!