E3 Microsoft Összefoglaló – A nagy visszatérés

2018. Június 11.

Sokan temetni kezdték az utóbbi hónapokban az Xbox-ot, főleg az exkluzív címek hiánya miatt. Kár volt! Mindent megkapunk amire csak vágyhatunk, ugyanis rég nem látott sorozatok térnek vissza, és ütős új címeket is bemutattak. Szó lesz a Halo Infinte-ról, a Gears 5-ről, a Forza Horizon 4-ről, és még rengeteg címről. A show hihetetlenül látványosra sikeredett, és a hangulat is a tető fokára hágott. Minden idők legjobban összehozott Microsoft prezentációját láthattuk, de akkor foglaljuk össze a látottakat.


E3 Square Enix-A legrövidebb E3 Show

2018. Június 11.

Őszintén szólva a Square prezentációja hatalmas csalódás. Egyrész sem Final Fantasy VII Remake, sem Avengers Project nem volt, ami érthetetlen. Volt helyette FF Online, és rengeteg japán játék, amik a nyugati játékosokat nem igazán mozgat meg, a magyarokat meg plane nem. Persze a Kingdom Hearts 3 remekül fest, de konrétan ugyan azt a videót láttuk, mint tegnap éjjel a Microsoft konferencián. Édes kevés volt ez ide, főleg, hogy az összes eddigi előadás parádéks volt, és vélhetően az Ubisoft és a Sony is emlékezetes bemutatókkal és bejelntésekkel készül.


EA Play-Egy nagyon erős kezdés

2018. Június 09.

Elkezdődött hát az év legnagyobb videojátékos eseménye, az E3, mely idén is az EA Play show-val indult. Nehéz megtalálni a szavakat, az az igazság, hogy az EA nagyon kitett magáért! Majdnem minden volt, amit vártunk, és amiben reménykedtünk, egyes egyedül egy nagy meglepetés hiányzott volna a végére, ami után nem térünk magunkhoz. Szó lesz a Battlefield V-ről, a FIFA 19-ről, és a Respawn új Star Wars játékáról is, szóval vágjunk is bele!


Shadow of the Tomb Raider-Csajos világvége

2018. Június 08.

Lara Croft karaktere már a kilencvenes évek közepe óta ékes tagja a játékosok kedvenceinek. A Tomb Raider sorozat több lehengerlően jó játékkal lepett már meg minket, és voltak olyanok is, melyekre jobb nem visszaemlékezni. 2013-ban az Eidos és a Crystal Diamics rebootolta a sorozatot, és valami olyan sült ki ebből, amire senki sem számított. Az új TR játékok már korántsem csak a logikai megoldásokra fókuszálnak, és a puzzle elemek is háttérbe szorultak. Lara friss kalandjai brutálisabbra, véresebbre, és sokkal emberibbre sikerültek, mint elődei. Az új köntösbe bújt Croft néni is sokkal földhözragadtabb külsőt kapott, és igen csak jól áll neki. A Tomb Raider és a Rise of the Tomb Raider kimagasló sikereket értek el, nézzük, mire számíthatunk a Shadow-ban!


Spyro: Reignited Trilogy-A tűzben edzett kissárkány

2018. Június 07.

Sokunk gyermekkorát tették felejthetetlenné olyan figurák, mint Crash, Mario, vagy Spyro, a kis lila sárkány. A Spyro sorozat is olyan ráncfelvarrást kap, mint nemrégiben Crash, vagyis az első három rész érkezik felújítva 4k grafikával, 60fps-es képfrissítéssel. Mindez kimondottan kedvező áron, még idén érkezik szeptember 21-edikén!


Black Ops IIII - A jövő elérkezett

2018. Június 06.

A Call of Duty sorozat már az évezred eleje óta szállítja nekünk a háború minden oldalát. Folyamatosan 3 fejlesztőstúdió készíti az epizódokat, így 3 évente találkozunk egy stúdió címeivel. Tavaly az Infinity Ward-tól kaptunk a WWII-t. Előtte egy évvel a Sledgehammer készített nekünk egy kalandot Infinite Warfare címmel, előtte pedig a Treyarch hozta el nekünk a Black Ops harmadik részét, aminek idén kapjuk meg a folytatását, ami szimplán a Black Ops IIII névre hallgat (maga az elnevezés szabályos, két féleképpen lehet írni a római négyest, az egyik a címbe látható, a másik pedig a mindenki által ismert IV. Nem bakiról van szó). Úgy tűnik, a tavalyi epizód után nem ragadunk véglegesen a múltba, most megyünk vissza a jövőbe! A Treyarch folytatja az általa kitaposott utat, és egyre távolabb megyünk a jövő hadviselésébe.


Battlefield V - A nagybetűs háború!

2018. Június 05.

A Battlefield sorozat már a 2000-res évek eleje óta szállítja nekünk a háború összes arcát. A Call of Dutyt is megelőző széria már minden harcteret megjárt. Voltunk már mind a két világháborúban (Battlefield 1, 1942, 1943. Vietnam), a távoli jövőben (Battlefield 2142), és persze a jelen háborús állapotokkal is szembesültünk már párszor (Battlefield Bad Company 1-2, Battlefield 2-3-4). Idén azonban visszatérünk az alapokhoz, és újra a második világháború idejére kalauzolnak el minket a DICE emberei, így a tavalyi COD WWII után a Battlefield is megkapja a maga modern feldolgozását a második világégésnek.


State of Decay - A zombik földjén

2018. Június 04.

Minden zombis játék próbál valamennyire kitűnni a tömegből. Van, amelyik a zombik számával (Dead Rising), az erejükkel (Resident Evil), vagy egy nagyon jól működő játékmechanikát dobnak fel zombikkal (Zombie Army Trilogy), és van amikor az egész játék arra van kihegyezve, hogy folyamatosan rettegjünk a csoszogó hulláktól, és a következő sarokig se megyünk el, pedig ott van egy olyan tárgy, ami nekünk nagyon kell (Dying Light). Ez utóbbit erősíti a 2013-ban megjelent State of Decay, aminek idén megjelenő folytatása továbbviszi ezt a gondolatmenetet.