Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint - Kíméletlen cooperatív tisztogatás!

2019. Május 20.

Ahogy azt már sokan előre sejthettük a Ubisoft ma leleplezte legújabb Tom Clancy’s játékát, amely a Ghost Recon: Breakpoint nevet kapta. Az előző rész a Wildlands óriási sikere után az is sejthető volt, hogy valahol, valamilyen formában, de újra visszatér a világ legjobb taktikai egysége, hogy élükre állva felvehessük a harcot az aktuális fenyegetés ellen, ám ezúttal egy csendes-óceáni szigetet kell célba vennünk, hogy rendet vágjunk a kezünkben lévő összes eszköz segítségével. Szokták mondani, a fejlődésnek semmi sem szabhat gátat. Igen Ám, de amikor az ember által létrehozott mesterséges intelligencia működtette eszközök rossz kezekbe kerülnek, drasztikus és azonnali beavatkozásra van szükség! Itt jön képbe a Ghost Recon Wildlands egyik mellékküldetéséből ismerős és fékezhetetlen stílusáról megismert Cole D. Walker és katonai egysége Wolves, akikkel az lesz a feladatunk, hogy behatoljunk az említett Aurora nevű szigetre és a felszerelésünk egy részét képező High-Tech drónok segítségével feltérképezzük és halálos csapást mérjünk egy szélsőséges szervezetre! A Ghost Recon: Wildlands játékmeneti elemeit tovább örökítő Breakpointban eldönthetjük, hogy egyedül, vagy 4 fős cooperatív módban indulunk harcba egy grandiózus és teljes szabadon bejárható nyílt világban.


MediEvil PS4 - Rémmese kicsiknek és nagyoknak

2019. Május 16.

Ki ne emlékezne az 1998-ban napvilágot látott remekműre a MediEvilre, ami még a Sony első játékkonzolján a PS1-en hódította meg a fiatal és idősebb rajongók szívét. Egy egész generáció nőtt fel a sötét hangulatú, ám rendkívül vicces játékon, melyben egy csontvázat irányítva kell legyőznünk egy gonosz varázslót és életre kelt seregét. A történet szerint egy végzetes csata alkalmával főszereplőnk a hős lovag Sir Daniel Fortesque, megvívta végső nagy harcát a gonosz varázslómesterrel Zarok-al. Az ütközet sikeres volt, Daniel a másvilágra küldte a mágust és mindenre elszánt seregét, azonban a csatában sajnos végül ő is otthagyta a fogát. Csaknem száz év telt el és most Zarok visszatért, hogy feltámasztva seregét, elrabolja az élők lelkét! Ám egy valamivel, vagy inkább valakivel nem számolt. A bűbáj nem csak katonáit hozta vissza az életbe, hanem főhősünk is visszatért a síron túlról, hogy újra harcba szálljon és kardjával védelmezze meg a gyámoltalanokat. A több mint 20 évvel ezelőtt PlayStation One konzolon debütált MediEvil, mára egy igazán ikonikus és legendás játéknak számít, amiről bátran kijelenthetjük, hogy az akkori technológiai feltételek mellett is jócskán meghaladta a korát, grafikai adottságait és a játékmenetét tekintve egyaránt.


A Plague Tale: Innocence - A fekete halál markában

2019. Május 13.

Mit tennél ha gyerekként lennél kénytelen végignézni szeretteid halálát, miközben a történelem talán legsötétebb időszakában az inkvizíció által üldöztetve, még a gyilkos pestissel is szembe kellene nézned? A 2017-ben az E3 konferencián bemutatott és az Asobo Studios által fejlesztett A Plague Tale: Innocence pontosan ezt próbálja bemutatni, méghozzá olyan szívbemarkoló és nyers őszinteséggel bíró történet keretében, amellyel eddig csak nagyon kevés alkotás esetében találkozhattunk. A játék egy testvérpár, Amicia és Hugo történetét meséli el, akik a 12. századi Franciaországban próbálják túlélni a mindennapokat szüleik elvesztése után. Gyászolni nincs idejük ugyanis az inkvizíció javában zajlik, ez által rájuk is folyamatos veszélyek leselkednek a véres és kegyetlen hadjárat közben, amit a városban elszaporodott éhes és ezáltal rendkívül agresszív patkányok is nehezítenek. Bár központi szerepben lesznek az említett patkányok, A Plague Tale játékmenetének gerincét nem csak az említett rágcsálok jelenléte fogja alkotni, azonban amikor felbukkannak ezt olyan létszámban teszik, hogy kis híján a teljes képernyőt be is fogják lepni!


Xbox One All Digital Edition konzol - Digitális vagy lemezes játékot vásároljak ?

2019. Május 09.

A jelenlegi generációnál ütközött ki eddig a legjobban a lemezes és digitális játékok közti ellentét. Mindkét oldalra lehet felhozni pro-kontra érveket, hiszen mindben van jó és rossz is. Kezdésnek menjünk is végig ezeken. A storeos vásárlás minden szempontból a legkényelmesebb, azonban azt hozzá kell tenni, hogy ezt a kényelmet rendesen meg is kell fizetnünk, hiszen a storeban minden játék jelentősen drágább, mint a lemezes verziók. Amit viszont mindenképpen ki kell emelni, hogy rengeteg akció van, melyek hetente/havonta megújulnak és ezek az árak az adott időszakban sokkal kedvezőbbek. A másik nagy negatívum, hogy sajnos ezekkel a játékokkal nem lehet a továbbiakban kereskedni, szóval, ha megvettél egy játékot és az nem nyerte el a tetszésed, vagy csak végigjátszottad és nincs rá tovább szükséged, sajnos a pénzedet nem kapod vissza soha többé. Ennek kapcsán nem rég érkezett egy pletyka, miszerint hamarosan meg fog jelenni, a felhasználók számára egy belső piactér, ahol játékokat lehet majd cserélgetni, de hangsúlyozzuk, a pénzedet akkor sem kapod vissza. A lemezes játékok mellett szól, hogy mivel ez egy fizikális verzió, nagyon könnyen tovább lehet adni. Lehet szó cseréről, vagy akár pénzért is eladható üzletünkben, így egyszerűbben juthatsz hozzá az általad áhított játékokhoz.


Biomutant - Szamuráj szőrmók és az élet fája

2019. Május 06.

Ugyan mindenki a 2018-as évre várta az Experiment 101 játékát, de ez senkinek nem okozott gondot, hiszen jó munkához idő kell és minden jel arra utal, hogy a Biomutant egy igazán jó játék lesz. Egy poszt apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek már nem léteznek. Az utánuk maradt romokat és eszközöket állatokból mutálódott lények hasznosítják. A történet főszereplője egy mosómedve,macska hibrid, aki egy hatalmas karddal tesz rendet a világban. Egy nyílt világú akció RPG játékról beszélhetünk, kb 16 km2-es bejárható területtel. A story lényege, hogy a szigeten, ahol élünk van egy hatalmas fa, ami feltétlen szükséges az élet fennmaradásához, azonban ennek a fának a gyökereit hatalmas bestiák rágják szét. Egészen egyedi módon, nem csak egy lehetőség van a fa megmentésére,ugyanis két féle megoldás közül lehet választani. Az egyik, hogy egyenesen lemegyünk a gyökerekhez és egyesével kiírtjuk ezeket a bestiákat, de itt le kell szögezni, hogy bár ez egyszerűnek hangzik, de minden lény különböző harc stílusban küzd, így ez egy igazán kihívást jelentő feladat lesz. A másik út, hogy összegyűjtjük a Nono szellemeket és elvisszük őket a fához, hogy megmentsék.


Borderlands 3 - visszatérés a Pandora bolygóra

2019. Május 02.

Mindenki kedvenc looter shooter játéka visszatért idén szeptemberben. Nem kevesebb, mint hét éve várjuk már, hogy hogyan fog folytatódni a kincsvadászok kalandja. Ahogy az első és a második résznél, itt is kb 5 év telik el. Erre hivatalos megerősítés nincs, azonban a trailerben Tiny Tina már nem is annyira tini inkább látszik felnőttnek. A jelenleg megjelent információk alapján biztosra tudhatjuk, hogy a Borderlands 3 szinte minden tekintetben fejlődött az elődjéhez képest. Ami a régi maradt az a hangulat, a történet és a jó humor, szóval mindent meghagytak, amit szerettünk benne. Ellenben a játékot felépítő elemek, rengeteget változtak, de csak pozitív irányba. Az eddig is hatalmas fegyverarzenált tovább bővítették (nem mintha nem lett volna elég). Nem csak a darabszám változott, ugyanis minden fegyver kapott egy másodlagos tüzelési módot is, amit úgy kell elképzelni, hogy egy stukkernél választani lehet, hogy tűz, vagy jég sebzéselegyen. Amit még mindenképp érdemes megemlíteni, hogy kapunk egy új sebzésformát, ami nem más, mint a sugárzás. Ha egy ellenfelet ezzel a módszerrel győzünk le, a halála után felrobban és a közelében lévő ellenfelek is sugár sebzést szenvednek el.


Blood and Truth PS4 (PlayStation VR) - Vérbosszú a virtuális térben

2019. Április 29.

Biztosak vagyunk abban ha azt állítjuk, hogy az elmúlt években a Sony szép számmal örvendeztetett meg minket minőségi exkluzív játékaival, sokatok elismerően bólogat. Elég csak a legutóbbi és szinte pillanatok alatt közönségkedvencé előlépett PS4 exkluzív játékokat megemlítenünk, mint a Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human, God of War, Last of Us, a négy folytatást is megélt Uncharted szériát vagy az elképesztően nagy sikert aratott Days Gone neve hallatán, az igazi műértők szeme is felcsillan! A virtuális valóság terén is úttörő és piacvezető szerepet betöltő Japán óriás ugyan számtalan szuper játékot dobott piacra a PlayStation VR headset megjelenése óta, ám néhány kiemelkedő címtől eltekintve (Gran tursimo Sport, Batman Arkham VR, Eagle Flight VR, Astro Bot, DOOM VFR, Resident Evil 7) sokak számára többnyire feledhető és rövid szavatossággal rendelkező alkotásokat sikerült előrukkolniuk.


Star Wars Jedi: Fallen Order - Egy bukott rend és az erő krónikája

2019. Április 24.

A Star Wars világában nagyon sokáig hatalmas csend volt, melyet csak az tört meg, hogy a Disney felvásárolta a franchiset. Amint ez megtörtént teljes egészében lett átgondolva az univerzum. Két részre szakadt az egyik lett a legendák (ezek a régi könyvek/képregények, melyek cselekményei már nem tartoznak a hivatalos Star Wars történetéhez) és a kánon (ezek már a Disney felügyelete alatt megjelent könyvek/filmek/képregények, valamint ide tartozik még az eredeti két film trilógia is). Mióta megtörtént a felvásárlás folyamatosan kapjuk az újabbnál újabb feldolgozásokat, mind filmek, rajzfilmek és (ezt eddig nem mertük volna így kijelenteni) játékok tekintetében is. Eddig négy filmet kaptunk melyből kettő egy az újabb trilógia első két része, a másik kettő pedig Spin Off. Sajnos a Rogue One kivételével (melyet mindenki imádott), az összes film vegyes fogadtatásban részesült. Sokak szerint a Disney elvitte az univerzumot egy elég gyerekes irányba, ami már nem teljesen tükrözi, azokat a mondanivalókat, amiket az eredeti trilógia próbált átadni a nézőknek. Azonban a sok negatív értékelés ellenére, mindenki tűkön ülve várja a december 19-ei dátumot, hogy a mozi terembe beülve megnézhessék miként zárul le a híres Skywalker család története és miként épül fel egy új erőhasználó dinasztia.