Jurassic World Evolution - Építs, fuss, sikíts

2018. Április 10. #jurassicworld #frontierdevelopments #playstation #playstation4 #xbox #xboxone

A Jurassic Park mindenkinek a gyerekkorát jelenti. Steven Spielberg filmje már a megjelenésénél instant klasszikussá vált, ami azóta már 3 folytatást megélt, és idén nyáron érkezik az ötödik felvonás, a Jurassic World: Bukott birodalom. A film után 1 héttel pedig kapunk egy olyan játékfeldolgozást, amilyenhez eddig még nem igazán volt szerencsénk, ez a Jurassic World Evolution.

Eddig rengeteg feldolgozása volt a Jurassic Park sorozatnak, nagyrészt akciójátékok, de a Telltale Games is feldolgozta már a szériát 2011-ben, rendkívül izgalmasan, és hűen a sorozathoz, azóta nem kaptunk új játékot, ami visszavitt volna minket a dínók világába. Most a Frontier Development úgy nyúlt hozzá a sorozathoz, ahogy eddig kevesen, mert egy parkmenedzselős játékot kapunk, a Rollercoaster játékok mintájára. Fel kell húznunk a parkunkat, utána a befolyt összegből tudjuk fejleszteni a parkunkat. A dínókat ki kell keltenünk, és születésüktől kezdve oda kell rájuk figyelni, nevelgetni kell őket, gondoskodnunk kell róluk ha megbetegednek. Rengeteg mindenre oda kell figyelnünk, a kerítés mind a két oldalán. A látogatók szórakoztatásáról kell gondoskodnunk, ajándéktárgyakat kell hazavinniük, és enniük is kell valamit, ha boldogok akarnak lenni, és a dinoszauroszok lelki állapota is kihatással van rájuk. Nem Jurassic Park játékról beszélnénk, ha ennyiben ki is merülne a lehetőségek sora. A dinók különböző bánásmódot igényelnek, és ha nincsenek megelégedve, akkor egymást is megtámadhatják, és a kerítést lebontva a személyzetet, vagy a látogatókat is megölhetik. Tökéletes egyensúlyt kell megteremtenünk, ha egyben akarjuk tartani a parkunkat, ám ez nem mindig rajtunk múlik, mert a természet törvényei itt is jelen vannak. Bármikor lehet egy nagyobb vihar, ami kikapcsolja az elektromos kerítést, vagy lebontja a falakat, és kész is a káosz. 5 sziget áll rendelkezésünkre, hogy elkezdjük az építkezést, és minden helyszínnek más és más tulajdonságai, és dínói vannak.

A parkmenedzselés mellett ásatásokat vezényelhetünk, fejleszhetjük a DNS mintákból új dinoszauroszokat hozhatunk létre, hogy még több vendég legyen. Ezek a lehetőségek egy InGen alkalmazáson keresztül lesznek elérhetőek, ahol e mellett még információkat is megtudhatunk a Jurassic világról. A játék látványvilága lenyűgöző lesz, mert a fejlesztőstúdió munkatársai folyamatos kapcsolatban álltak a Universal-lal, akik a filmekért felelősek, hogy tökéletesen passzoljon a játék a film narratívájához.

Ha egy olyan játékot szeretnél, ahol gondos odafigyeléssel, de nem megerőltetve magad szeretnél komoly eredményeket elérni, vagy csak szeretnél pár órára a Jurassic világ részese lenni, akkor már nem kell sokat várnod!

A Jurassic World Evolution Playstation 4-re, és Xbox One-ra jelenik meg június. 12.-én.