A legjobb Playstation VR játékok - A jövő már itt van

2018. Április 17. #sony #vr #playstation #playstationvr

A virtuális valóság a videójátékok egy új szintje, és a konzolok világába is beköszöntött ez a technológia a Playstation VR-ral. Megannyi minőségi cím jelent már meg erre a platformra, el is hoztam nektek a legjobbakat.

Driveclub VR

A Driveclub a PS4 nyitócímei között volt, hiába csak 1 évvel a konzol startja után jelent meg. Az Evolution Studios játéka megosztotta a közönséget, de egy dolog nem volt kérdéses. A játék olyan fotorealisztikus grafikával van megáldva, hogy az ember egy esős pályán nehezen tudja eldönteni, hogy játékot lát-e. Rengeteg verseny, időmérő, körverseny, drift, drag, az összes ismert játékmód megtalálható, és minden versennyel egyénileg, és csapat szinten is fejlődünk. Később a PSVR megjelenése után megjelent újra a játék, ám teljesen a VR headsetre lett szabva, de a tartalom egésze megmaradt.

Driveclub VR PS4

Batman Arkham VR

A legfontosabb, hogy legyél mindig önmagad... Kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman! A Batman Arkham VR erre tökéletes választás, mert kedvenc denevéremberünk bőrébe bújhatunk, és betekintést nyerhetünk abba, milyen egy milliárdos igazságtevő bőrébe lenni. Magunkra ölthetjük a denevérjelmezt, és irány felkutatni Gotham összes mocskos titkát. Feladataink nagy része nyomozással fog telni, gyilkosságok, és eltűnt személyek után fogunk kutatni. Nyomozás közben az összes ismertebb gonosztevővel is össze kell akasztanunk a bajszunkat, így fogunk találkozni például Pingvinnel, vagy Joker-rel.

Batman Arkham VR PS4

Until Dawn: Rush of Blood

Az Until Dawn Rush of Blood csak nyomokban emlékeztet a 2015-ös Until Dawn-ra, de az ismerős helyszínről, és az ellenfelekről azért felismerhető melyik világban játszódik. Egy szellemvasút első ülésén van bérelt helyünk, és el is kezdődik a menet. Eleinte egy átlagos szellemvasút érzetét kelti, azonban kis idő múlva beköszön az alapjátékból is ismerős Psycho, és innentől indul a rémálom. Mind a két kezünkben 1-1 pisztoly található, ezekkel kell távol tartanunk magunktól a szörnyeket, amelyek számából nem lesz hiány. Lesznek zombik, őrültek, hatalmas pókok. Egy vérfagyasztó utazást kínál a Rush of Blood, ne utasítsd vissza.

Until Dawn: Rush of Blood PS4

Star Wars Battlefront

A Star Wars Battlefront nem kifejezetten VR-ra lett készítve, de tartalmaz egy olyan játékmódot, amit minden headset tulajdonosnak kötelező kipróbálnia. Ez pedig a Rogue One X-Wing VR mission. Egy X-szárnyú fedélzetén találjuk magunkat, és ez minden rajongó álma volt, hogy egyszer az összes gombot végignyomkodjuk, és leigázzuk a birodalom minden flottáját. Hát itt erre minden lehetőség adott. A küldetés elején ismerkedhetünk az irányítással, minden gombot megnyomhatunk, a nagy részének funkciója is lesz, ami újabb nyálcsorgatásra ad okot. Kis osztagunkkal először fénysebességre kapcsolunk, ahonnan megérkezünk egy aszteroidamezőbe. Innen kikeveredve pedig rögtön egy csillagrombolóval találjuk szembe magunkat, és elindul életed legjobb űrcsatája. Ha VR tulaj vagy, akkor kötelező vétel mellé a Battlefront is.

Star Wars Battlefront PS4

Ezek voltak a tarsolyomban, nemsokára érkezik a folytatás!