Detroit - Az "igazi" emberek városa

2017. Október 31. #quanticdream #detroit #detroitbeomehuman #sony #playstation #playstation4

Detroit. Egy város, ahol mindennapos a bűnözés, és a legromlottabb emberek gyűjtőhelye az egész világon. David Cage, akinek a Fahrenheit, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls című játékokat köszönhetjük, elhozza új játékát, ahol ezt testközelből élhetjük át. A Detroit: Become Human a nem is olyan távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol androidok szemén keresztül láthatjuk ennek a romlott városnak a mindennapjait. Ezúttal nem természetfeletti erők lesznek a fő mozgatórugói a játéknak, hanem a valós emberi érzelmek, emlékezzünk csak vissza a Heavy Rain című játékra. Ezúttal a PS4 minden erejét kihasználva próbálja meg a Sony és David Cage a Detroit: Become Human-en jeresztül megérinteni a lelkünk legmélyebb zugait.

A Detroit: Become Human egy olyan jövőbe kalauzol el minket, ami nem is olyan távoli. A mindennapi feladatokat androidok látják el, a bevásárlást, a háztartás vezetését, ők mennek el a gyerekekért a suliba, sőt még a rendfenntartásban is komoly szerepük van ezeknek a gépeknek, mert nem gondolkodnak, csak elvégzik a feladatot. Viszont nekik is vannak "érzéseik", és ha rosszul bánunk velük, vagy egymással, azt Ők se fogják tétlenül nézni, és ki fognak állni az "emberi" jogokért, így fel is lázadhatnak.

Ezt a témát boncolgatja a játék a terrorizmus, és a túlzott technikafüggőségünk mellett. 3 főszereplője lesz a Detroit: Become Human-nek, egy házvezetőnő Kara, egy nyomozó, és Marcus akinek különleges képességei is vannak, például képes más androidokat az érintésével befolyásolni, és biztonsági rendszereket is tudja manipulálni. Egy neo-noir thriller keretein belül kell a főszereplőket végigvezetni, ahol néhány robot eltűnik, és számos android pedig érzelmteljesen kezd viselkedni, mintha Ők is emberek lennének. 

Minden történést mi befolyásolhatunk a játékban, ami akár élet és halál között is dönthet. Egy szituációnak akár több száz kimenetele is lehet, ami nagyban befolyásolja a játék végkimenetelét, ami kihathat arra, hogy rájövünk-e arra, mi állhat a relytéjes eltűnések mögött, vagy hogy mennyire lesz sikeres az androidok lázadása. A Detroit: Become Human-ben minden csak rajtunk múlik. Minden kis részlet, és történés egyedi lesz a játékos számára, nincs két egyforma végigjátszás.

2018 egyik legmeghatározóbb kalandjára invitál téged a David Cage a Detroit: Become Human-nel, és ezt a meghívást mindenképpen fogadd el, ha egy játék közben szeretnél gondolkodni is, olyan témákról amelyek végigkísérnek a mindennapokon, de így még nem láttad.

A játék 2018 tavaszán jelenik meg kizárólag PS4-re.