Forza Horizon 4 – Negyedjére is irány a fesztivál!

2018. Augusztus 27.

A Forza sorozatot nem kell senkinek sem bemutatni, mára már mindenki tudja, hogy mind a szimulátor, mind az arcade autóverseny játékok körében a legmagasabb szintet képviseli. A Horizon sorozat idén érkező negyedik felvonásában Anglia lesz a helyszín (az előzetesen pletykált ázsiai helyszínnel ellntétben). Főszerepben ismét a száguldás és a tuningolás, ám idén hatalmas változásokon esik át a sorozat.

A Forza Horizon 4 a dinamikus időjárás mellé most először dinamikus évszakváltozást is kap. A dinamikusat szó szerint kell értelmezni, hiszen szépen fokozatosan elmúlik a nyár, és bizony besárgulnak a levelek. Lesznek olyan speciális versenyek, melyek például csak télen játszhatóak, ilyen lesz például sok off-road verseny. Teljesen újragondolt online rendszer kerül a játékba, és a DriveAtar rendszer is megújul, még kifinomultabb lesz. Több mint 400 autó áll majd rendelkezésünkre, melyek tetőtől talpig, kívül-belül testreszabhatóak lesznek. Ismét helyet kapnak majd az istállók, melyeket nekünk kell majd felkutatnunk. A fejlődési rendszer marad a régi, és a jutalmazási rendszer is a jól megszokott módon osztja majd nekünk a pénzt, és az autókat. A grafika Slim Xbox One-okon is káprázatos, de Xbox One X-en, full 4k-ban olyan szép, hogy már a látvány miatt megéri kipróbálni a játékot. A fejlesztők igyekeznek a megjelnés után is megfelelő mennyiségű és minőségű tartalommal kiegészíteni a játékot, és külön öröm, hogy a későbbi DLC-k jelentős része ingyen válnak elérhetővé.

A Forza Horizon név egyet jelent a minőséggel, és hisszük, hogy az idén érkező negyedik rész is tovább fogja vinni a sorozat köré épült mítoszt. Mi ki nem hagynánk, Te se tedd!