E3 Sony-Erőpróba

2018. Június 12. #e3 #sony #e3sony #e3sony2018

A Sony Playstation showcase magasan verte felhozatalával az E3 többi résztvevőit. Division 2 ide, Battlefield V oda, a PS exluziv címek még mindig a legjobbak. Nem volt sok meglepetés, sem megjelenési datum, de volt rengeteg gameplay, ami már nagyon kellett. A showt a Last of Us Part II indította, nem is akárhogy!

The Last of Us Part II

Ellie csak bámulja a mulató tömeget, míg nem egy lány megragadja kezét, és táncolni kezdenek. A főhősnő már az első részben is tudtunkra adta, hogy ő bizony a lányokat szereti, és most el is csattan egy csók a két hölgy között. Majd hirtelen már a gameplay-ben találjuk magunkat. Gondoltuk, hogy elképesztően fog kinézni, de ez valami egészen hihetetlen. Elképesztően részletesen van megalkotva a világ, zavarbaejtően szép. Ellie egy kis bújkálás után harcba is száll a rá vadászókkal, majd a stealth stílust felváltja a tűzharc, és a menekülés. Joel sajnos nem tűnt fel, de bízunk benne, hogy fontos karaktere lesz a játéknak továbbra is. Megjelenési dátumot nem tudtunk meg, de tippünk szerint 2019 év vége felé érkezik majd.

Destiny 2 és Black Ops IIII

Az Activision két üdvöskéje is szerepelt rövid ideig a prezentáción, igaz épp hogy csak. A Destiny 2 kapott egy filmszerő előzetest a Forsaken DLC-jéhez, mely ősszel érkezik. Feltehetően érkezik majd egyébként egy Destiny 2 kollekció is, mely tartalmaz majd minden extra tartalmat, de ez csak a mi megérzésünk. A COD BO IIII-ről sem érkezett sok újdonság, konkrétan semi, éppen hogy csak szóba kerüllt. De a PS+ felhasználóinak mától ingyen jár a Black Ops III, és hozzá extra tartalmak is. Szép ajándék, az biztos.

Ghost of Tsushima

Főszereplőnk, Jin, a 14. századi Japán Tsushima nevezetű szigetét védi éppen a mongol hódítóktól. Vélhetően ez lesz az alap konfluktus a játékban, és erre épül majd a történet. A Harcrendszer a korábbi Assassin játékokéra hajaz, csak sokkal véresebb. Remek kombókkal apríthatjuk darabokra az ellenünk fellépő katonákat, és a képi megvalósítás is szépre sikeredett. Érződik a grafikán a művészi szakértelem, hiszen a dizájn egyszerre színes, és komor, remekül használja a program a fény effekteket. Megjelenési dátumot itt sem kaptunk sajnos.

CONTROL

A Remedy játéka is előkerült, bár a Microsoft show-ra várta mindenki. A CONTROL nagyon hajaz a Quatum Break-re. A játékmenet nagyjból ugyan annak tűnik, ismét lesz időmanipulálás, bullet time, és a Remedytől jól megszokott elemek. Főhősünk ezóttal egy szemrevaló hölgy lesz, aki New York városában keveredik majd bajba. Annyi derült ki, hogy valamikor 2019-ben jelenhet meg a játék, sajnos a történetről és más egyebekről nem árultak el semmit, de ígéretes, annyi szent.

Death Stranding

Kaptunk végre valahára játékmenet felvételeket, de ezzel csak még zavarosabb let minden. Kojima nem tudjuk mit forram a fejében, de most milliók ülnek otthon, és vakarják a fejüket, hogy mégis mit láttak. A program kellően csicsás, és Norman Reedust is jó viszont látni, de valahogy el sem tudjuk képzelni, hogy lesz ez a játék majd valamikor egy kerek egész. A sztoriról ismételten hallgattak a fejlesztők, és megjelenésről sem esett szó. Aki esetleg tudja, vagy akár csak sejti, hogy pontosan mi lesz ez a játék, az legyen olyan kedves és írja meg nekünk!

Kingdom Hearts 3

Itt is megkaptuk a Kingdom Hearts adagunkat, és örömmel jelentjük, Jack Sparrow és díszes társasága is érkezik a játékba. Fura Donáld kacsát és Barbossa kapitányt együtt látni a képernyőn, de amilyen abszurd, annyira jól működhet majd. Playstation 4-re érkezik egyébként a Kingdom Hearts Collection, mely az előző két epizód remastered változatait is tartalmazni fogja. Már csak januárig kell kibírnunk!

Resident Evil 2 Remake

Hatalmas tapsvihar közepette jelentették be, hogy az ikonikus horror játék, a Resi 2 is megkapja a jól megérdemelt ráncfelvarrását, és érkezik a jelen generációra. A kedvcsináló ütősre sikerededett, és a feljvaított grafikának köszönhetően Raccoon City elég parán néz ki. A legjobb pedig az, hogy már januárban a miénk lehet!

Spider-Man

Pókember véleményünk szerint a Sony felhozatalának a legjobbja a látottak alapján. Nem akármilyen gameplay volt látható, melyben feltűnik többek között Electro, Rhino, és Skorpió is. Láthattunk sok-sok új kombót, és helyszínt. A Pókember elképesztően kidolgozott grafikája is említésre méltó, és a harcrendszer is szemltomást remekül működik, bár eléggé észrevehető, hogy az Arkham sorozat szolgáltatta hozzá az alapot. Szeptemberben elég sok jó játék érkezik idén, köztük a FIFA 19, a Shadow of the Tomb Raider, de ha abban a hónapban csak egy játékra ruházol be, akkor az a Spider-Man legyen!