Assassin's Creed: Rogue - A templomosok kora

2018. Február 23. #ubisoft #assassinscreed #ac #acrogue #xbox #playstation #ps4 #xb1

Az előző generáció egyik legsikeresebb új szériája az Assassin’s Creed volt. Az első rész 2007-ben jelent meg, és elsöprő sikert aratott, és azóta nem kevesebb, mint 20 részt élt meg a sorozat, és még messze nincs vége. A PS3-Xbox 360éra utolsó Assassin’s Creedje a Rogue volt, ami méltó búcsú volt az előző generációtól, és a régi vágású AC játékoktól.

A játék az Black Flag alapjaira építkezik, de rengeteg újdonságot is hozott, ami miatt nem érződik egy újabb bőrlehúzásnak. Főhösünk Shaw Patrick Cormac, Asszasszin, aki már jó pár éve a testvériség tagja, bajtársai az egyetlen családja. Velük kezdjük a játékot, ám jön egy küldetés, ami egy egész Portugál város pusztulását okozza, és Shay is majdnem otthagyja a fogát. Társai tudtak róla, hogy az akció ennyi áldozattal fog járni, de Cormac-el ezt nem közölték, és az Ő nyakába varrják ennek a súlyát, majd megpróbálnak végezni is vele. Miután főhősünknek sérülten ugyan, de sikerül megszokni volt bajtársai elől, és egy parton rátalálnak a templomos rend tagjai, és azonnal a szárnyai alá veszik, mert látják benne a kivételes tehetséget, és a hírét is hallották már. A történet, ha eddig nem lett volna elég érdekes, itt pörög fel igazán, ugyanis volt barátaink, az asszasszinok testvérisége minden áron el akar kapni minket, így a játék történetében itt volt először olyan, hogy nem mi vagyunk az egyetlen vadász a vidéken, ezúttal mi is préda leszünk. Lépten, nyomon körül kell néznünk, nehogy egy óvatlan pillanatban áldozatává váljunk egyik volt testvérünknek. Minden szénaboglyában, szekrényben, vagy a tetőről is jöhet a fenyegetés, ellenfeleinknek is pont annyi lehetősége van arra, hogy levadásszon minket, mint amennyi nekünk. Persze ezúttal is kapunk új eszközöket, ilyen lesz például a puskánk, ami nem csak söréteket tud lövöldözni, de gránátvető funkciót is kapunk később rá. A hajózás is visszatér, és sokban nem különbözik a Black Flagben látottaktól, egy két új fejlesztést találhatunk itt, viszont a környezet teljesen megváltozott. Az Assassin's Creed: Rogue észak-Amerikában játszódik, így az északi sark egy része bejárható lesz mind hajóval, mind gyalogosan, értékes kincsek után kutatva. Ez az új környezet több mindenre is kihatással lesz, például hajó beleszaladhat egy jégtömbbe, és onnan kemény munka lesz kifaragni, de a hóviharok sincsenek segítségünkre a tengeri csatákban.

Március 13.-án elhozza nekünk ezt a kalandot a Ubisoft, hogy a legújabb gépeken a legszebb felbontásban élvezhessük atomstabil 60fps mellett. Ha még nem próbáltad ezt az egyedülálló Assassin’s Creed történetet, akkor rendeld meg most!