We Happy Few - Az elnyomó boldogság

2018. Február 16. #wehappyfew #playstation #playstation4 #xbox #xboxone

Rengetegen dolgozták már fel a diktatúrák sötét, elnyomó világát. A sok feldolgozás közül is két igazán kiemelkedő művet lehet megemlíteni. George Orwell 1984-ét és Aldous Huxley Szép Új Világ-át. Mind a két művet az 1900-as évek elején adták ki, és ami napig semmit nem vesztett érvényességéből. A We Happy Few történte ezen a két könyvön alapszik.

A We Happy Few egy szigeten játszódik, ahol egy elnyomó diktatórikus rendszer van. A lakosságnak nem lehetnek önálló gondolataik, mindenkinek meg van szabva, hogy mikor mit csinálhat. Az embereknek, azonban látszólag ezzel nincs semmi gondjuk, ugyanis az irányító hatalom mindenkit arra kényszerít, hogy egyfajta agymosó kapszulát (Joy kapszulát) szedjenek be, aminek a hatására az emberek boldogak, ostobák és irányíthatóak lesznek. A történet ott kezdődik, hogy a főhősünk megtagadja a kis rózsaszín Joy kapszulák beszedését. Minden hatalmi berendezkedésnél (legyen az demokratikus, vagy diktatórikus) a rendfenntartásért a rendőrség felel, kivéve, ha az állam minden lakosának kimossa az agyát. Ez azt eredményezi, hogy ha a legfelsőbb hatalom ellen teszel, nem csak az egyenruhás erőktől kell tartani, hanem mindenkitől, aki kint van az utcán. A játék legelején három karakter közül lehet választani. Mind három személy másképp éli meg a szigeten uralkodó állapotot, így mindegyiknek külön történetszála van. A pályák felépítése véletlenül generálódik, soha nem fogunk kétszer ugyan akkor és ugyan ott ugyan abba az ellenfélbe belebotlani. Ennek is köszönhetően a We Happy Few bőven megér több végigjátszást is, hiszen soha nem fogy ki a játék a meglepetésekből, és minden feladatot több féleképpen teljesíthetünk. Mivel a játék folyamán mindenki, aki él és mozog, ellened van, a hangsúly a lopakodáson van, ami nem mindig egyszerű feladta, de kapunk bőven segítséget, például a Joy-t, de ezzel a lehetőséggel csak óvatosan kell bánni, nehogy te is beállj a zombi lakosság közé. A We Happy Few egy belsőnézetes játék, de itt nem az agyatlan lövöldözésre kell gondolni, mivel nincs lőfegyver a játékban. Minden eszközt, amit ad a játék fel lehet használni egyedi fegyverek készítésére.

A We Happy Few gyönyörű látványvilágával, úttörő harcrendszerével és mély mondanivalójával az év egyik legkiemelkedőbb címe lesz. Ha nem szeretnél lemaradni róla, nincs más dolgod, mint a lenti linkek valamelyikére kattintanod és előrendelned, hogy az elsők között lehess, akik megdöntenek egy igazi gonosz diktatúrát. A We Happy Few 2018. április 13-án jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra.