2017 a játékosok éve volt. Itt vannak a legjobbak

2018. Január 24. #sony #microsoft #playstation4 #xboxone

A 2017-es év rengeteg új címmel lepett meg minket több fronton is, most összegyűjtöttük nektek a legjobb játékokat a tavalyi évről, hogy ne maradjatok le egyik kihagyhatatlan címről se.

Resident Evil 7

Az elmúlt pár év leginkább a sorozatok újragondolásáról szólt, és ez a hullám a Resident Evil-nek állt a legjobban, az utóbbi időszakban. A Capcom teljesen új nézőpontból (szó szerint) gondolta újra, és hozza vissza az első rész folyamatos nyomasztó hangulatát, és véget nem érő rettegését.  A készítők úgy gondolták, hogy FPS nézetből sokkal inkább átélhető az, amit ők át akartak adni a legújabb résszel, és ez azt is elősegítette, hogy így a játék teljes egészében használható lett VR headsettel, ezzel pedig már nem is lehetne tovább fokozni a játék okozta borzongást. A Baker család birtokán történő kalandon Ethan-t kell végigvezetni, hogy megtalálja halottnak hitt barátnőjét Mia-t, aki annyira nem is halott, ahogy egy videó üzenetből kiderül, de hogy minden világossá váljon, először a Baker-ékkel is össze kell akasztani a bajszunkat. A Capcom emberei itt is megmutatták, hogy ők értenek a legjobban a Resident Evil receptjéhez, mert az első részhez hasonlóan, itt is megvan az a klausztrofób érzés, hogy innen soha nem fogunk kijutni, csak ha a vérünket adjuk érte. A horror egy új ékkövére lelünk a Resident Evil 7-ben, és ha van VR headseted, vagy ha ki vagy éhezve egy jó horror játékra, akkor szerezd be most!

Resident Evil 7 PS4

Resident Evil 7 Xbox One

 

Horizon Zero Dawn

A Sony minden évben meg tud minket lepni valamilyen újdonsággal, legyen szó egy sikercím folytatásáról ( Uncharted 4 A Thief’s End), vagy egy teljesen új címről (The Last of Us), még soha nem csalódtunk bennük. Idén is egy új címmel örvendeztettek meg minket Playstation 4-re, ez pedig a Horizon Zero Dawn. Aloy poszt apokaliptikus történetét az első bemutató videó óta mindenki tűkön ülve várta, és amikor megjelent a játék, akkor sem okozott csalódást, sőt, a Sony egy újabb sikercímet dobott piacra, ami tovább bővíti a Sony amúgy sem kicsi exklúzív felhozatalát. A történet több ezer évvel a ma ismert emberiség után játszódik, ahol az „élővilág” visszavette az uralmat. Elővilág alatt a növényeket kell érteni, mert sok sci-fi rajongó álma válik valóra, mert az őskori élővilág minden tagja megtalálható, a dinókon át a kardfogú tigrisen keresztül, az őskori sasokig minden megtalálható. Minden állat legyőzéséhez külön taktika kell, míg az egyiket meg lehet ölni lesből egy szúrással, addig egy másikat le kell kötözni a földre, hogy egyáltalán megtámadható legyen. A folyamatos fejlődés elengedhetetlen, mert a játék folyamatosan a szintünkhöz, és tudásunkhoz méri az ellenfeleket, sosem leszünk túl erősek senkihez képest. Ilyen tartalom mellett még álleejtős grafikára is volt energiájuk a fejlesztőknek, a Horizon Zero Dawn kinézete egyszerűen fantasztikus. Éjszaka az apró csillámok, a naplemente, vagy csak egy folyópart is úgy néz ki, hogy hosszú perceket, akár órkáat is el tudunk tölteni a fotó módban, minden helyet megnézni nappal, vagy éjszaka, sosem fogjuk megunni. Ha te is látni akarod, ahogy a Sony újabb szintet lép a sandbox játékok világában, akkor rendeld meg most!

Horizon Zero Dawn PS4

 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zelda és Link története eléggé hasonló, mint Mario-ék sztorija. Van a hős, és meg kell menteni a hercegnőt a gonosz fogságából. Ez a felállás az ősidők óta működő recept, ami sose fog elfáradni, főleg ha ilyen minőséggel dolgozzák fel minden alkalommal. A Nintendo Switch-el egy időben megjelenő új Zelda játék újra egy olyan cím lett, amit azonnal beírta magát a történelemkönyvekbe, és ha ezer év múlva csinálnak egy top 10-es listát a legjobb videójátékokról, a Zelda: Breath of the Wild biztosan köztük lesz. A játék az első perctől fogva elengedi a kezünket, és bedob a világa mélyvízébe. Mindenre magunktól kell rájönni, de ahelyett, hogy ez bármikor frusztrálóvá válna, mindig egyre mélyebbre, és mélyebbre akarjuk magunkat ásni a Breath of the Wild világába. Egyik ellenfél se legyőzhetetlen, és egy magaslat se megmászhatatlan, csupán nem vagyunk elég tapasztaltak, vagy nem jól, vagy jó sorrendben használjuk a tárgyainkat. Ez az, ami megkülönbözteti a Zeldát a többi játéktól, hogy egy olyan körítést kapunk, amiben egyetlen dolog a lényeg: a felfedezés. A való életben is mindig felfedezünk valamit, új dolgokat tanulunk, tapasztalunk. Ezt az érzetet erősíti bennünk a játék, még szerencse hogy Nintendo Switchre jelent meg, mert bárhová magunkkal is vihetjük, így halmozhatjuk az élvezeteket. A felfedezés soha nem ér véget!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Switch

Injustice 2

A szuperhősök mostanában egyre nagyobb teret hódítanak minden platformon, töretlen sikerrel, és ennek a sikerszériának egy újabb képviselője az Injustice 2. A Warner Bros. és a Netherrealm Studios újabb közös munkája várakozáson felül teljesített, és 2017 legjobb verekedős játéka lett. Ehhez sokban hozzájárult a történet, ami közvetlenül az első rész után veszi fel a fonalat, és jó folytatáshoz mérten minden téten emeltek. A történetbe nem mennénk bele, méltó folytatása az első rész briliáns sztorijának. A grafika szemkápráztató, ilyen szép arcmimikát nagyon régen nem láthattunk, a környezeti elemek is reálisan, és látványosan reagálnak a harcokra, törnek, borulnak, robbannak. Karaktereinket személyre szabhatjuk, kívül-belül, fejleszthetjük a képességeiket, ami inkább a multiplayer meccsek során lesz hangsúlyos. Karakterek szempontjából megmaradt az első rész majdnem minden karaktere, és rengeteg új hőst és gonoszt irányíthatunk, plusz a játék folyamatosan bővül újabb karakterekkel, köztük Pokolfajzattal Ha szereted a szuperhős, vagy a verekedős játékokat, az Injustice 2-ben semmiképp sem csalódhatsz!

Injustice 2 PS4

Injustice 2 Xbox One

 

Middle-earth: Shadow of War

A J.R.R. Tolkien által megalkotott Középfölde világa egy hatalmas univerzum, melynek történelmét a világ megteremtése óta jegyzik. Ebből a csodálatos fantasy világból a két filmtrilógia csupán egy porszem, arról nem is beszélve, hogy a két trilógia közötti időről szinte semmi információ nem jelent meg. De mint mindennek, ennek is eljött az ideje, ugyanis 2014-ben a Monolith csapata elhozta nekünk a hatalmas sikereknek örvendő Shadow of Mordor című játékot. Mindenkit elvarázsolt a fantasztikus effektekkel, a meglehetősen újszerű nemezis rendszerével és a lehengerlő történetével, aminek a végén nem kis cliffhangert helyeztek el. Történetünk az előző részben megígért új Gyűrű kovácsolásával kezdődik. A munkálatok befejeztével a gonosz banyapók, Shelob kapásból ellopja Taliontól, ezzel komoly életveszélybe sororva őt. A játék fő célja tehát nem más, mint elsősorban visszaszerezni a Gyűrűt, valamint az erejét felhasználva letaszítani Szauront a trónjáról és elfoglalni Mordor földjét, hogy az irányításunk alatt béke honoljon ezen a vidéken is. A Shadow of War fogta az összes dolgot, amit az előző részben szerettünk és továbbfejlesztett mindent, hogy sokkal élvezhetőbb legyen a játék. Talion képességei megsokszorozódtak, ugyanis hat alosztályban találhatók a képességek, melyeknek van további három továbbfejlesztése. A fegyverek folyamatosan cserélhetők, hogy a karakter fejlődésével az eszközei is felvegyék a lépést. Megtartották továbbá a nemezis rendszert is, amit úgy fejlesztettek tovább, hogy a térképen található várakat el kell foglalni és a saját seregünkbe berakott vezéreket kell a vár élére állítani, hogy egy esetleges várfoglalás esetén meg tudják védeni az erődjeinket. Tovább színesíti a játékot, hogy nem sablon kinézeteket kaptak az orkok, hanem minden ellenfél egyedien néz ki és mindenkinek különböző erősségei és gyengeségi vannak. Ha játszottál az előző résszel és abban voltak kapitányok, akikkel nem számoltál le, akkor az új részben viszont láthatod legnagyobb ellenségeidet. Frissítésként bekerült a játékba egy online vendetta rész, mely során a korábban harcban elesett játékosokat lehet megbosszulni, azzal, hogy megöljük bajtársunk gyilkosát. Mindent összevetve, ez egy nagyon kiforrott és összetett játék lett, amit nem csak A Gyűrűk Ura kedvelőinek kötelező, hanem mindenkinek, aki szeretne egy igazán jó történettel megáldott akciójátékkal játszani.

Shadow of War PS4

Shadow of War Xbox One

Shadow of War PC

 

 

South Park: The Fractured But Whole

A South Park: the Stick of Truth egyszer csak berobbant a köztudatba, és mindenkit magával ragadott, egy bezzeg példa lett a játékadaptációk között. 3 évvel később, kis csúszásokkal, de megérkezett a folytatás, a Fractured But Whole, hogy újra elvarázsoljon mindenkit, és hogy megmutassák a Ubisoftnál, hogy nem egyszeri alkalom volt, amit bemutattak 2014-ben. A második rész tökéletesen megmutatta milyennek kéne lennie egy tökéletes folytatásnak (kézen fogva a fent említett Injustice 2-vel). A középkori fantasy körítést a hátunk mögött hagyjuk, és felcsapunk szuperhősnek, mert Cartman szerint most már ez a menő. A játék humorvilága semmit nem változott, továbbra is a South Parktól megszokott abszurd humorvilággal megfűszerezett társadalomkritikát kapjuk, amit szeretünk. A játékmenet még mindig egy nagyon jó RPG játéknak felel meg, szintlépéssel, lootolással, fejlesztésekkel. A harcrendszer is tovább lett gondolva, a körökre osztott harc megmaradt, viszont most már egy sakkra emlékeztető mozgásterünk is van, ami egy teljesen új dimenziót az összecsapásoknak. Ha egy igazán részletes, és humoros RPG játékkal szeretnél játszani, és/vagy a South Park rajongója vagy, szerezd be a játékot!

South Park: The Fractured But Whole PS4

South Park: The Fractured But Whole Xbox One

 

 

Assassin’s Creed Origins

Az Assassin’s Creed szériát a mai napra senkinek nem kell bemutatni. A 2007-ben indult sorozat az egyik legismertebb címe a videójáték iparnak. Az elmúlt pár évben megfáradni látszott a sorozat, de a Ubisoft időben tette parkolópályára 1 évre a sorozatot, hogy egy kicsit átgonolják merre tovább. Ez az 1 év kihagyás a lehető legjobbat tette a sorozatnak, mert ilyen frissnek még az első rész sem hatott anno. Az Origins alcímmel ellátott epizód az első orgyilkosok történetét mutatja be Bayek történetén keresztül az ókori Egyiptomban. A játékmenet az akció-kaland játékról egy kis váltással egy akció-RPG játék lett, különböző szintű területekkel, és ellenfelekkel. A harcrendszer is teljesen újra lett tervezve, az eddigi támadás-védekezés harcokat felváltja egy Dark Souls szerű bemérés – körbetáncolás - támadás – elgurulás, ami a jelenlegi játékmenethez sokkal jobban passzol, mint az eddigi megoldás. Egyiptom világa hatalmas. Az egyik legnagyobb és legsokszínűbb sandbox világ, amit eddig a Ubisoft készített. A piramisok kívül belül megjárhatóak, vannak földalatti katakombák, ellenséges táborok, felfedezetlen területek csak ránk várnak, hogy hódítsuk meg őket. A történet során, ahogy azt az Assassin’s Creed játékoktól megszokhattuk, rengeteg legendás egyiptomi személlyel fogunk találkozni, akár ellenségként, akár társként, akiktől küldetéseket kapunk. Vár rád az ókori egyiptom!

Assassin’s Creed Origins PS4

Assassin’s Creed Origins Xbox One

  

Super Mario Odyssey 

Mindig piros betűs ünnep egy új Mario játékmegjelenése, mert minden ember tudja, hogy egy varázslatos új világba visz el minket Mario, amit amellett, hogy imádni fogunk, felejthetetlen élmény is lesz, amire évekkel később is mosolyogva tekintünk vissza. A Nintendo Switch első Mario játéka újra megmutatta, hogy még mindig vannak lehetőségek ebben a szériában. Az új rész több dimenzióban játszódik, van New Yorkra emlékeztető nagyváros, sivatagos, havas tájak, Mario Galaxyra emlékeztető bolygók. Ezek rengeteg féle világ, mind ismerős lehet az előző részekből, de ilyen körítéssel még soha nem láthattuk őket. Hősünk fel tud venni több alakot is, sapkája segítségével át tudja venni a kisebb-nagyobb ellenfelek felett az irányítást. Sapkánk nem csak az ellenfeleknél lesz hatalmas segítségünkre, el is dobhatjuk magunk elé, és trambulinként használva feljuthatunk olyan magaslatokra, amit amúgy nem érnénk el. A történet nem változott az előzőekhez képest, ezúttal is Peach hercegnőt kell megmentenünk Bowser karjai közül, de aki leül Mario játékkal játszani, az úgysem a sztori miatt teszi nem igaz?!  Ha rendelkezel Nintendo Switch konzollal, és szereted az olyan játékokat, ahol minden pillanatban valamilyen újdonságot látsz, és folyamatosan megmosolyogtat, akkor a Super Mario Odyssey-t Neked találták ki!

Super Mario Odyssey Nintendo Switch

Call of Duty WWII

Második világháború. Ez egy olyan téma, amit nem lehet elégszer feldolgozni. Most, miután megjártuk a modern kor hadszíntereit, és a jövő összes csatáját is megvívtuk, az Activison visszakalauzol minket a normandiai partraszállás idejébe. Nem ez az egyetlen része a vissztérésnek, mert a játékmeneten is látszik, hogy az igazi keményvonalas játékosoknak készült. 2 fegyver lehet nálunk, ahogy az eddigi Call of Duty játékokban, viszont a fedezék mögötti lihegős regenerálódást elfelejthetjük, újra kutatnunk kell az elsősegély csomagok után, ami, ha az ellenfél kereszttüzében vagyunk, nem épp egy egyszerű feladat. Szerencsére nem egyedül kell most se megnyernünk a háborút, általában lesznek társaink is, akik rendkívül hasznosak lesznek a csatatéren a harcokban. WWII-ban lesznek olyan bajtársaink, akik rajtunk tudnak segíteni. Ebben az esetben elég csak rikkantani a lőszerfelelősnek, és azonnal repül felénk pár plusz tár, vagy ha híján vagyunk életerőnek, akkor csak oda kell rohanni a felcserhez, és már fel is van töltve az életünk, és még pár plusz medikittet is kapunk tőle. Persze ezek csak akkor elérhető opciók, ha még életben vannak, amikor szükségünk lenne rájuk. Az egy játékos játékmód mellett van a játékban a szokásos multiplayer, és zombi mód is, szóval még több száz óra szórakozás vár ránk, miután végigvittük a sztorit. Szállj be Te is a harcba!

 

Call of Duty WWII PS4

Call of Duty WWII Xbox One

 

Star Wars Battlefront 2

Nagyszerű érzés mostanában Star Wars fannak lenni. Az elmúlt pár évben mindenképpen része volt a popkultúrának. Mióta a Disney felvásárolta a Star Wars franchise-t, folyamatosan jönnek filmek, játékok, képregények. 2017-ben is 2 fronton hódolhattunk rajongásunknak, film fronton jött az Utolsó Jedik, játékok terén pedig a Star Wars Battlefront 2. A játék minden téren továbbgondolja az első rész minden elemét. Bekerült a sztori mód, ami egy eddig ismeretlen kánon történetet mesél el egy birodalmi kommandós szemszögéből. A játékban mind a három érából kapunk pályákat, karaktereket, és hősöket, például a Kamino-n az előzménytrilógia klónjaival, és droidjaival harcolunk, az Endor-on lázadókkal, és birodalmiakkal, Maz Tanaka bárjánál pedig az ellenállás, és az első rend csap össze. Mindenki specializálódhat a kedvenc kasztjához, és fegyveréhez, minden csak úgy fejlődik, ha használjuk, és teljesítjük a fegyverekhez rendelt kihívásokat. Ezen kihívások teljesítésével loot boxokat kaphatunk, ami újabb fejlesztéseket, emote-okat, vagy hanganyagokat tartalmaz. A játékot körülölelő loot box botrány is leülni látszik, az EA nem kapcsolja vissza a mikrotranzakciókat, ellenben rengeteg tartalmat kaptunk teljesen ingyen, és a jövőben sem kell fizetni semmilyen plusz tartalomért. Eddig megjelent több új pálya, 2 hős, és folyamatosan bővülni fog a játék még a jövőben. Szállj be a harcba, és döntsd el egy messzi-messzi galaxis sorsát.

Star Wars Battlefront 2 PS4

Star Wars Battlefront 2 Xbox One

Star Wars Battlefront 2 PC