Darksiders 3 - Eljött a harag ideje

2018. Február 10. #thq #thqnordic #darksiders3 #playstation4 #xboxone

A bibliai történetek mindig jó alapot képeznek egy Fantasy Sztorihoz, nincs ez másképp a Darksiders sorozattal sem. Az apokalipszis 4 lovasa történetét alapul véve indította el történetét a Vigil Games, akkor még a THQ kiadásával. A bibliai történetek kifordítása, és a poszt apokaliptikus világba helyezett történetnél, már csak a főszereplő volt érdekesebb, aki a megtestesült Háború volt. A 2010-es Darksiders azonnal magával ragadta a játékosokat, és a játék végéig nem is engedte. Ehhez szükség volt nem kevés kreativításra, hogy egy ilyen egyvelegből, egy izgalmas, feszült játékot ki tudjanak hozni. 2012-ben megérkezett a játék folytatása, a Darksiders 2, ami amellett, hogy ugyan azt a sztorit mutatta be, csak egy másik oldalról (ezzel, sokkal nagyobb hangsúlyt adva az első rész történéseinek), még csavart egyet a recepten, mert ezúttal a főszereplő Háború után, maga a Halál volt.  A játékmenet is teljesen tovább lett gondolva. A nyitott nagyobb tereket felváltotta egy teljesen sandbox világ, és mellé megkaptuk a szerepjátékoktól ismerős szintezős, fejlődös játékmenetet. Most, 4 évvel, és egy kiadóváltással később, megérkezik a trilógia záródarabja a Darksiders 3.

A Darksiders 3 az első 2 rész után veszi fel a fonalat, és a történet Fury-ra, a megtestesült Haragra fog fókuszálni. Feladata az lesz, hogy a földön emberi formát öltő 7 főbűnt levadássza. Fury fő fegyvere, egy ostor, ami a derekára van erősítve, és mellette tűzmágiát is használ, ami jelentősen megváltoztatja karakterünk külsejét. A fejlesztők nagyon büszkék Fury hajkoronájára, mert amellett hogy reálisan reagál a főhősnő minden mozdulatára, érzésére (nyugalmi állapotban átlagos hajként viselkedik, viszont amint megjelenik egy ellenfél, és harcra kerül a sor, felborzolódik), még az általa használt mágia is befolyásolni fogja, hogyan fest éppen a hölgy. A Darksiders 3 harcrendszere is kicsit át lett dolgozva, az eddigi hack n’ slash verekedést a háta mögött hagyva, inkább a Dark Souls féle „kijelölés – kitérés - támadás”-t helyezi előtérbe. Fury akrobatikus, és halálos mozdulatokkal operál, a kitérésnél például szaltókkal, és cigánykerekekkel tér el, a szokásos vetődés helyett, támadásnál pedig a csípőjét, és spárgákat is belevisz a mozdulataiba.  

A játékot a Vigil Games régi munkatársaiból verbuvált Gunfire Games készíti, szóval mindenképpen egy hozzáértő stúdió készíti a Darksiders sorozat harmadik részét is.

A Darksiders 3 2018-ban jelenik meg Playstation 4-re, és Xbox One-ra.