Yoshi for Switch - Aranyosság a köbön

2018. Február 28. #goodfeel #yoshi #yoshiforswitch #nintendo #nintendoswitch

A Nintendo mindig arról volt híres, hogy játékaiban mindig van valami különleges, amiről azonnal be tudjuk azonosítani az adott játékot. Hiába csak néhány címből dolgoznak (Mario, Donkey Kong, Yoshi, Kirby, Toad, Zelda), mindig egy új mérföldköve a sorozatnak az adott rész, ami teljesen más élményeket nyújt, de ismert köntösben. Az utolsó ilyen a Super Mario Odyssey volt, ami megint továbbgondolta a Mario játékok által lefektetett alapokat, és ezt nagyon jól tette újra a Nintendo. Idén egy újabb nagy klasszikussal bővül a Switch tulajok polca, és ez nem más, mint a Yoshi for Switch.

Yoshi első kalandja Switch-en, legalább annyira magával ragadó, és aranyos lesz, mint az utolsó Wii U-s rész a Wooly World volt. Az előző rész képi világát megtartva, és egy picit továbbgondolva lesz elénk tárva. Ez annyit jelent, hogy kis sárkányunk megtartotta aranyos, plüssjátékra emlékeztető kinézetét, mellette viszont a környezet meglepően élethű, mellette mégis színes, és folyamatosan megmosolyogtató (a Super Mario Odyssey esetében már találkozhattunk ilyen megoldással, és nagyon jól el lett ott is találva). A pályákat mintha egy óvodás csoport készítette volna, kartonból, amikre színes kis papírokat ragasztottak volna. Mellette kis rajzok színesítik a pályákat, vagy kis zacskók állják el az utunkat. A fényhatások és a környezeti elemek pedig annyira élethűek, hogy nyugodtan egy lapon lehet említeni a PS4-gyel, vagy az Xbox One-nal. Játékmenet szempontjából is dobott a téten egyet a Yoshi for Switch. Aki játszott a Super Paper Mario-val, annak ismerős lehet ez a megoldás, mert itt egy pálya nem csak egy pályát jelent. Lesznek pályaszakaszok, ahol fordíthatunk egyet a kamerán, így azonnal egy teljesen más pályát kapunk, már fejtörőkkel, és rejtett zugokra is rá lehet bukkanni ezáltal.

2018 legalább olyan erős lesz játékok szempontjából, mint 2017, és a kötelező vételek közül is kimagaslik a Yoshi for Switch, ami valamikor az év folyamán jelenik meg.