A Way Out - Van kiút

2018. Március 05. #coop #wayout #awayout #sony #playstation #playstation4

A Starbreeze Studios, és az Electronic Arts 2013-ban megmutatta nekünk hogyan kell kinéznie egy co-op kalandjátéknak, amikor a közös játék nem csak annyiban merül ki, hogy egyszerre kell egy kapcsolót megnyomni, vagy, hogy ketten küzdünk meg az ellenféllel. A Brothers Tale of Two Sons arra épített, hogy társunkkal tényleg együtt dolgozzunk, ötleteljünk, hogyan juthatunk tovább, és életben is kellett tartani a másikat. Ezt az alapot továbbgondolva idén márciusban egy új címmel bővül ennek a nagyszerű duónak a repertoárja, ez pedig az A Way Out.

A Way Out egy megszokott recepthez nyúl, egy börtönből kell kiszökni a 2 főszereplőt irányítva. Ám a fentiek fényében ez nem lesz egy megszokott kaland, mert a hőseinket nem külön-külön, hanem folyamatosan egyszerre kell irányítanunk. Vincent és Leo börtönbe kerülnek ártatlanul, és nem is tervezik leülni a kiszabott büntetést, inkább úgy döntenek, hogy megszöknek a börtönből, és leleplezik azt, aki oda juttatta őket. De mint azt tudjuk, egy börtönből megszökni nem éppen egyszerű mutatvány. Gondos tervezés, felkészülés, és nem kevés szerencse szükséges hozzá, hogy működjön a terv. A játékban az alapoktól kezdve nekünk kell mindent előkészítenünk, és később végrehajtanunk. És persze mindenhez 2 ember kell. Ezt úgy kell elképzelni, hogy amíg Leo egy verekedést kezdeményez az ebédlőben, addig Vincent megszerez egy szükséges eszközt a zár feltöréséhez. Vagy a mosodából kell Leo-t kijuttatnunk a szennyesruhák közt. Ebből adódik, hogy A Way Out-ot egyedül nem is lehet végigjátszani, mindenképp szükségünk egy társra, vagy online, vagy offline. Igen, a játékban lesz osztott képernyős mód is! A szabadulás után pedig az elsődleges feladatunk az, hogy az kerüljön börtönbe, aki oda is való, és aki miatt leültettek minket. Ekkor fog beköszönni a játékba az akció, az autós/motoros üldözések, és a puskaropogás.

Ha te is hiányolod a jelen konzolgenerációból az osztott képernyős játékokat, ami igazán minőségi, akkor március a te hónapod!

A Way Out Március 23.-án jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra.