Márciusi megjelenések - Megcsap a játékok szele

2018. Március 10. #sony #microsoft #nintendo #playstation4 #xboxone #ninstendoswitch

Itt a tavasz, bővül a videójáték megjelenési lista! A borzalmas februári hideg után itt az ideje kimozdulni a szabadba, de ez semmiképp se lesz egyszerű feladat, ha az ember gamer. A márciusi megjelenéseket látva, már azonnal lever minket a víz, 2018 tavaszán az élményszerzés a kanapékon ülve fog megtörténni.

Március 6:

Scribblenauts: Showdown (PS4, Xbox One, Switch)

A Scrabblenauts mindig híres volt a kedves, színes-szagos grafikájáról, és szórakoztató minijátékairól, ami az új résszel sem fog megváltozni. A Showdown alcímmel rendelkező új epizód két új játékmódot hoz el nekünk, amit akár 4-en is lehet együtt teljesíteni a Sandbox módon belül, itt lehetnek küldetések, és egy versus mód, ahol 35.000 szóból válogatva lehet megküzdeni ellenfelünkkel. A játékban helyet kapott még egy Showdown nevű játékmód, ahol a játékosok egy társasjátékon keresztül, ahol megismerhetjük a játék minden oldalát.

Scribblenauts: Showdown PS4

Scribblenauts: Showdown Xbox One

Scribblenauts: Showdown Nintendo Switch

Final Fantasy XV Royal Edition (PS4, Xbox One)  

2017-ben jelent meg a Final Fantasy XV, és tény, hogy nagyon magasan volt a léc, de a Square Enix fejlesztői ettől a nyomástól nem ijedtek meg, és lerakták az elmúlt idők egyik legjobb JRPG-jét. Noctis herceg, és három barátja (Gladiolus, Ignis, Prompto) kalandjai mindenkit elvarázsolt, aki leült elé, csak kipróbálás szintjén. A világban a megannyi küldetés, és tennivaló, lélegzetelállító tájak, és megannyi adrenalindús bossfight, ami akár 100 órán át is szórakoztat, és sose válik monotonná. Most a készítők újra elhozzák nekünk a tavalyi év egyik legjobb játékát, ráadásul az össze eddig megjelent DLC-t, és ezen felül még plusz extrákat is tartalmaz.  A Plusz tartalmakban megtalálható játékbeli barátaink külön történetszála, és egy Assassin’s Creed kaland is bekerült a játékba, plusz megannyi új bossfight, szabadon vezethető terepjáró, és új mellékküldetések kerültek a Royal Edition-be. Ha tavaly kihagytad a játékot, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy bepótold!

Final Fantasy XV Royal Edition PS4

Final Fantasy XV Royal Edition Xbox One

Március 7:

Bravo Team (PSVR)

A Supermassive Games      az elmúlt évben több VR játékot is készített, szóval Ők bizotsan értenek már hozzá, hogyan kell jó VR játékot készíteni. Az Until Dawn: Rush of Blood, és a The Impatient után, újabb játékuk érkezik a headsetre, ám ezúttal nem egy horrort, hanem egy ízig-vérig akciójátékot kapunk, Bravo Team címmel. Kommandós csapatunk egy afgán diktátornak akar véget vetni, ám amikor megtörténne a merénylet, valami hiba csúszik a gépezetbe, lebuknak, és soha véget nem érő géppuskaropogással ki kell jutnunk az országból. A játék támogatja az Aim Controller-t, és ez lesz az első VR játék, amit teljes egészében lehet co-opban játszani.

Bravo Team PS4

Március 9:

Wolfenstein: The Two-Pack (PS4, Xbox One)

A Wolfenstein játékok több szempontból is legendásak. 1992-ben az első FPS-ként azonnal beírta magát a köztudatba, és a történelemkönyvekbe. 2001-ben a Return to Castle Wolfenstein pedig az első komolyabb multiplayer játékok között volt, amit a mai napig játszanak több ezren. A sorozat 2014-ben tért vissza, hála MachineGames-nek, a Wolfenstein The New Orderrel. A játék tökéletesen ötvözte a mai FPS elemeket az oldschool agyatlan lövöldözéssel, és ez a lehető legjobb eredményt hozta el nekünk. A játék elborult alapötlete annyi, hogy a németek nyerték a második világháborút, a náci hatalmak az egész világot az irányításuk alá hajtották. Kis csapatunk, élén B.J. Blazkowicz-al, azon dolgozik, hogy a német hatalmak uralmát visszaszorítsák. A csomag tartalmazza még a Wolfenstein: The Old Blood című teljes értékű kiegészítőt, aminek fő újítása az alap Wolfenstein játékmenet mellet, hogy ezúttal beköszönnek a náci zombik is, akiket 2 kézben tartott 2 shotgunnal hatalmas élvezet halomra lőni. Plusz, a történetbe se zavar bele ez a zombis kiruccanás, mert egy előzményről van szó.

Wolfenstein: The Two-Pack PS4

Wolfenstein: The Two-Pack Xbox One

Március 13:

Pure Farming 2018 (PS4, Xbox One)

A farmmenedzselő játékok az elmúlt években hatalmas sikerre tettek szert, és ez a hullám Magyarországra is eljutott, ami nem meglepő, azok után, hogy mennyire fejlettek vagyunk mezőgazdasági szinten. A Pure Farming 2018 azért érkezik meg márciusban, hogy ezeket az igényeket maradéktalanul kielégítse, és az előzetes videók, és hírek szerint, erre minden esélye megvan. A játék 3 fő játékmódot kínál. Az első a My First Farm névre hallgat, ez az úgymond történetmód, ahol az elmúlt nagypapa után hátra maradt eladósodott farmot kell újra jövedelmezővé tenni. Itt a játék megtanít mindent az alapoktól, ami tökéletes mind az új belépőknek, mind azoknak, akik szeretnének kicsit kötöttebb keretek között földet művelni. A második játékmód a Farming Challenges, ahol 20 különböző kihívás vár ránk, például sáskajárás, vagy aszály idején kell fenntartanunk farmunkat. Ezek körülbelül egy óra alatt teljesíthetőek, így ha aznap nincs időd belemerülni, de azért gazdálkodnál kicsit, akkor ez Neked lett kitalálva. A harmadik pedig a Free Farming mód, ami pedig a rutinos játékosoknak kedvez, itt csak meg kell adni melyik országban szeretnénk elindítani karrierünket, és már mehet is a gazdálkodás. Itt nincsenek szabályok, segítségek, mindent úgy csinálunk, ahogy szeretnénk.

Pure Farming 2018 PS4

Pure Farming 2018 Xbox One

Március 16:

Kirby Star Allies (Switch) 

 

Elérkezett egy újabb év, ami annyit jelent, hogy várhatjuk, hogy idén mivel kápráztat el minket a Nintendo. A Nintendo Labo, az új Yoshi és a Metroid 4 előtt érkezik az idei év első Nintendo megjelenése, A Kirby Star Allies, ami újra egy olyan program lesz, ami mindenkit elvarázsol, és minden Switch tulajdonosnak kötelező vétel. Kirby ezúttal el tudja fogyasztani ellenfeleit, ezáltalá átvéve a képességüket, ha a helyzet úgy kívánja zöld sapkás kardos Kirbyvel haladhatunk át a pályán (Hello Link!), vagy egy tüzes pályán vizes kis hősünket kell végigvezetni. Emellett gyűjthetünk szívecskéket, amiket ha rádobunk ellenfeleinkre, akkor mellénk állnak, és hűen követnek minket, harcolnak mellettünk, vagy átsegítenek az akadályokon. Ez persze akkor szükséges, ha nincs a közelben egy barátunk, mert a Star Allies-al akár négyen is játszhatunk egy időben, és mindenki választhat különböző képességű karaktereket, sőt, ez szükséges is, ha át akarunk jutni a pályákon. Nagyszerűen kezdi az évet a Nintendo, ne maradj le róla, szerezd be azonnal!

Kirby Star Allies Nintendo Switch

 

 

Március 20:

Titan Quest (PS4, Xbox One)

 

A Titan Quest 2006-ban debütált PC-n, és nem titkoltan a Diablo 2 és 3 közti űrt hivatott betölteni, és ezt sikeresen tette, mert rengetegen voltak kíváncsiak a mitológiai világokat vegyítő akció-RPG -re. A játék egy izometrikus nézőpontú hack n’ slash játék, amiben nagyon fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk, és jobb felszereléseket szerezzünk, hogy haladjunk. A játék hatalmas siker lett, és azóta is folyamatosan fejlesztik, és érkeznek hozzá kiegészítők is. „Diablo klón” létére kellően egyedi tudott lenni a játék, köszönhetően a nagyon jól eltalált körítésének, ami a görög mitológia alapján lett kialakítva, de megtalálható benne a római, és az egyiptomi hitvilág minden szörnye, és mítikus lénye is. Vannak olyan elemek, amelyeket pedig más kultúrák ihlettek, például, amikor a kínai nagy falon kell harcolnunk. játékmenet szempontjából is a megszokott paneleket hozza a Titan Quest, tudunk specializálódni, de lehetünk akár mindennek a mestere. Persze a játékot nem a 2006-os látványvilággal kell végigjátszanunk, a mai igényekre szabták a kinézetet, és hangokat is. Az alapjáték mellett megtalálható lesz a lemezen az Immortal Thrones kiegészítő is, és az egészet végigjátszhatjuk egyedül, vagy 6-an, akár online, akár offline.

Titan Quest PS4

Titan Quest Xbox One

 

 

Devil May Cry HD Collection (PS4, Xbox One)

 

A Devil May Cry sorozat egyenlő a modern hack n’ slash műfajjal, mert amikor az első rész megjelent újradefiniálta ezt a műfajt, amiből rengeteg játék táplálkozik a mai napig. Dante démoni lényvadászata már 2001-ben rabul ejtette a játékosokat, és a már 2 rebbotot megélt sorozat a mai napig töretlen sikernek örvend. Ezt a sikert látva a Capcom a DMC Definitive Edition után, ami a legújabb rész PS4-re és Xbox One-ra felújított változata volt, elhozzák nekünk a nagy klasszikusokat is, az elsőtől a harmadik részig. Egy hasonló felújítást kaptunk már az előző generációra, most is hasonló az elképzelés, csak persze a PS4 és Xbox One erejét használva 4K 60fps-el fognak futni a játékok, és lássuk be, kevés játéknak áll annyira jól a 60 fps, mint a Devil May Cry pörgős játékmenetének. A csomagban megtalálható az első 3 rész ráncfelvarrott változata, szóval ha még nem próbáltad a DMC játékokat, vagy már rég játszottad végig őket, akkor (újra) eljött a Te időd!

Devil May Cry HD Collection PS4

Devil May Cry HD Collection Xbox One

 

 

 

Assassin's Creed Rogue Remastered (PS4, Xbox One)

 

Az Assassin’s Creed játékok 2014-ben teljesen átléptek az új generációba a Unity című résszel, ám a Ubisoft nem felejtette el az előző generáció játékosait sem, nekik is elhozott egy külön történetet, ami történet szempontjából messze kimagaslik az AC játékok közül. Az Assassin’s Creed Rogue 2014. November 11.-én jelent meg Xbox 360-ra, és PS3-ra, és az akkori gépek minden tudását bele tudták préselni egyetlen játékba, így az előző generáció egyik legszebb játéka lett kétség kívül. A történet a Shay Cormack-et helyezi a középpontba, akivel Asszasszinként kezdjük pályafutásunkat, ám egy félresikerült akció, és társaink árulása miatt elhagyjuk az Asszasszin rendet, és templomosként folytatjuk karrierünket. Ez a pálfordulás egy olyan történet, amit még nem láthattunk AC játékokban. Emellett a játék megkapta a Black Flag hajós ütközeteit, ám itt a sarkvidéki helyszíneknek hála a jeges tengeri csaták is színesítik a harcokat, hogy a sarki fényről ne is beszéljünk. Ezt az élményt élhetjük most át, még szebb látványvilággal, és a mai trendeknek megfelelően 4K 60fps-ben.

 

Assassin's Creed Rogue Remastered PS4

Assassin's Creed Rogue Remastered Xbox One

 

 

Március 23:

A Way Out (PS4, Xbox One)

 

A börtönből szabadulós történetek mindig érdekesek. A filmvilágból elég A nagy szökés című filmre, vagy A szökés című sorozatra gondolni. Ezek a sztorik pont azért érdekesek, mert mindig érdekes, ha valaki vagy valakik ilyen felügyelet mellett kell kijutniuk a legszorultabb helyzetből, egy börtönből. Ehhez nagy koponyáknak kell találkozniuk, és szükség van egy csapatra, hogy a terv működjön. Ez a terv is rengeteg előkészítést követel, legyen az ásás, vagy tárgyak összegyűjtése. A Way Out tökéletesen dolgozza fel ezt a sztorit, a két főszereplőn, León és Vincenten keresztül, akik közös erővel ki akarnak jutni a börtönből. A játékot csak és kizárólag egy társunkkal tudjuk végigjátszani, és ez rengeteg lehetőséget tartogat számunkra. Amíg Leo eltereli az őrök figyelmét egy ebédlőben felbujtott tömegverekedéssel, addig Vincent tud ügyködni a kijutáson. Persze nem az a játék nagy megfejtése hogy kijutnak-e hőseink a börtönből, mert miután kijutnak, még azt is el kell érnünk, hogy ne juttassanak vissza oda, és meg kell leckéztetnünk azt, aki rács mögé juttatott minket. A Brothers: Tale of Two Sons alkotója egyszer már bebizonyította nekünk, hogy nagyszerű co-opra kihegyezett játékkal tud minket megajándékozni. És a legjobb az egészben, hogy elég egyszer megvenni a játékot, és játszatunk barátunkkal akár offline, akár online, úgy hogy neki nem kell feltétlen megvennie. Az idei év legjobb co-op élménye lesz A Way Out, ne hagyd ki semmiképp!

A Way Out PS4

A Way Out Xbox One

 

 

 

Március 27:

Far Cry 5 (PS4, Xbox One)

 

Amerika a lehetőségek országa. Mármint a valóságban, semmiképp sem a Far Cry világában. Itt csak a történetre célzok, mert a játék megannyi új lehetőséget tartogat számunkra. Az legnagyobb újdonság, hogy a játékteret áthelyezték Amerikába, ahol azért lesz bőven lehetőség több mindenre. Elsősorban behívhatjuk barátainkat a játékunkba, és most már a történetet is lehet együtt játszani. Kérhetünk segítséget földön, vízen, és levegőben, amire szükségünk is lesz, mert a fanatistákkal vívott harc nem játék. Segítségünkre van még hű társunk, Boomer, a kutyánk, aki minden helyzetbe segíteni fog, megtámadja az ellent, ugatással elvonja a figyelmet, vagy ha kifogyunk a lőszerből, hoz nekünk egy másik fegyvert. A történet szerint Joseph Seed irányítása alá vonta Hope County-t, és a vallási fanatista „családjával” kínozza, és megöli a lakókat, akik nem akarnak beállni a sorba. Ezt kell megakadályoznunk, ebben lesznek segítségünkre a lakosok, és a behívott barátaink. Újra visszatér a fegyverfejlesztés, az állatok levadászása, hogy jobb cuccokat kraftolhassunk magunknak. Várnak ránk az eddig megszokott elborult küldetések, például, hogy a legtökösebb bika heréit szerezzük meg a herefesztiválra. A Primal mellékszál után visszatér a Far Cry a jelen korhoz, és ennek mi örülünk a legjobban.

 

Far Cry 5 PS4

Far Cry 5 Xbox One