Beyond: Two Souls - Két világ egy testben

2018. Április 26. #sony #beyond #beyond2soul #playstation

Minden helyzetre, és kedvre van egy Sony játék. Ha kalandozni akarunk, arra ott van az Uncharted, ha egy drámai kalandra indulnánk, a Last of Us-t fogjuk elővenni, gyűjtögetésre, kraftolásra vágyóknál a Horizon Zero Dawn fog a gépben pörögni, versenyzésre elővehetünk egy Gran Turismot, ha vérgőzös akcióra vágyunk a God of War a legjobb választás. A családos programokra a Playlink játékok a legjobb választás, ha pedig egy páratlan történetet szeretnénk látni, amit mi terelgetünk arra is rengeteg lehetőségünk van, többek között a Quantic Dream játékai. A Quantic Dream már a 2000-res évek elején bizonyított a Fahrenheit című játékkal, később 2010-ben a Heary Rain után kerestük az állunk, és 2013-ban elhozták nekünk jelen cikkünk alanyát, a Beyond: Two Souls-t.

David Cage, aki ezeket a nagyszerű történeteket hozta el nekünk, úgy döntött, hogy a Heavy Rain után csavar mégegyet a recepten, és most spiritualitást előtérbe hozza, és ezt a történetet a legjobban valós színészekkel tudja igazán átadni. Így történt, hogy a játék két főszereplője Ellen Page (akit az Eredetből, vagy az X-men Kitty Pride-jaként ismerhetünk), és Willem Dafoe (aki a klasszikus pókember filmek Norman Osborn / zöld manójaként láttunk már biztosan), akiknek arcát, és testüket teljes Motion Capture technológiával rögzítették, mint egy animációs filmnél, így a hangjuk mellett fotorealisztikus arcukat is megkapjuk a játék folyamán.

A történet középpontjába Jodie Holmes áll, akihez születése óta hozzá van kapcsolódva egy ismeretlen entitás, aki Aidennek nevezi magát. Aiden megannyi képességgel bír. Képes tárgyakat mozgatni, sebeket begyógyítani, emlékeket újra felidézni, embereket megszállni, de ilyen egyszerűséggel ölni is tud. Jodie felnövésén, és élete összes tragédiáján végigkísérhetjük, és csak rajtunk áll, hogy milyen élete lesz. Végigjárjuk a felismerést, hogy ő más, mint a többi, a klinikai éveket, a tinédzserkort, megtudjuk mi történt a CIA-nál, és utána hogy alakul az élete. Minden mindenre kihatással van, néha egy elejtett fél szó elég hozzá, hogy később ne kapjunk segítséget, vagy, hogy komolyan vesznek-e minket egy sorsfordító helyzetben. Ez azért is érdekes, mert nem egy szokásos történetvezetést kapunk, ugyanis a játék ugrál térben és időben is, így egy már megélt tragédiát a korábbi események még súlyosabbá tesznek. Aiden és Jodie között a kapocs egyre szorosabb lesz, ahogy nőnek fel, és hogy ez a viszony mennyire lesz bizalmas, és bensőséges, azt is mi döntjük el. Például egy vacsoránál, ha mindent megmozgatunk, frászt hozva a vacsorapartnerre, ezzel rontva Jodie esélyeit a kiszemeltjénél, akkor meg fog inogni az egymásba vetett bizalom, ami később még nagyobb problémákat tud okozni. Egy életre szóló kaland, ami után nincs olyan szem, ami száraz maradna.

A Beyond Two Souls májusban elérhető a PS Plus tagoknak, azonban ha nem rendelkezel ilyen előfizetéssel, vagy dobozos formában szeretnéd, akkor itt a remek alkalom, most akciós áron juthatsz hozzá nálunk!