A legjobb Playstation VR játékok #2 - A jövő már itt van

2018. Április 23. #sony #playstation #vr #playstationvr

Az első kör után már tudjátok, milyen címekkel érdemes belekóstolni a virtuális valóság világába, most lássuk azokat, amelyek szintúgy elengedhetetlenek, ha VR tulaj vagy!

Playstation VR Worlds

A PSVR-al egy időben jelent meg ez a válogatás, ami bemutatja mire képes a PSVR. 5 játékot tartalmaz, mindegyik más-más oldalát mutatta meg a headset tudásának. Az elsőben egy gördeszkán fekszünk, és minél tovább kell lejutnunk a lejtős utcán, úgy hogy körülöttünk robban, borul, törik minden. A másikban egy hatalmas bankrablást kell előkészítenünk, és végrehajtanunk, de van lehetőség cápasimogatásra a tenger mélyén, űrcsatákat vívhatunk meg, vagy bombával labdázhatunk. Bármilyen játékstílust is kedvelsz, ezzel meg fogod találni a számításod, és partijátéknak sem utolsó.

Playstation VR Worlds PS4

 

 

Farpoint

A Farpoint tökéletes választás azoknak, akik egy igazi akciójáték miatt vettek PSVR-t. Egy idegen bolygóról kell kijutnunk, ám ez a bolygót lakó szörnyek miatt nem lesz annyira egyszerű feladat, mint elsőre tűnik. De egy ilyen játékkal nem a sztori miatt játszik az ember, hanem hogy ott érezze magát a porlepte bolygón, és ténylegesen küzdjön az életéért, amire itt minden lehetőség adott. A készítők feltett szándéka volt, hogy elkészítik az első igazán minősgéi VR játékot, és ez sikerült is. A Farpoint az első pillanattól az utolsóig pörög, rengeteg szörnnyel fog meggyűlni a bajunk, a kisebb pókoktól, egészen a hegynyi dögökig. Az ellenfelek mellett a környezetünk sincs épp a segítésünkre, olyakor a sötét, vagy egy homokvihar is nehezítheti utunkat, vagy a harcokat.

Farpoint PS4

 

 

Resident Evil 7

A Capcom 21-re lapot húzott, és bejött nekik! A Resident Evil 7 úgy tért vissza az alapokhoz, hogy mindent megváltoztatott. A játék teljesen FPS lett, ez szükséges is, hogy VR-ban tökéletesen bele tudjuk élni magunkat a történésekbe. A történet a Baker család telkén játszódik, ahol minden családtaggal össze kell akasztanunk a bajszunkat (igen, a nőkkel is), és mindenki máshogy hat a félelmünkre. Mr. Baker folyamatosan követ minket, szinte érezzük a tarkónkon a lehelletét minden pillanatban, Mrs. Baker pedig az ablakokon, és a falon lévő repedésekből ugrik ránk. A játék minden pillanata vérfagyasztó, és ezen csak dob a Playstation VR headsete, ami egy olyan elementális rettegést kölcsönöz az amúgy se nyugodt játéknak, hogy 5 percnél tovább nem fogod bírni elsőre, meg kell szokni, hogy ennyire intenzív tud lenni egy videójáték.

Resident Evil 7 PS4

 

 

Gran Turismo Sport

Még egy játék, ami nem VR-ra lett kitalálva, de sokkal nagyobb élmény, ha rendelkezünk a headsettel. Végre megérkezett a Sony legendás szimulátor sorozata a Gran Turismo, így nem kell minden játékos rétegnek a Driveclub kicsit árkádosabb irányításával beérniük, az igazi szimulátor szerelmeseknek is megvan a maga játékuk. Összesen 162 autó, és 40 különböző pálya áll rendelkezésünkre, ezeket persze újabb, és újabb jogosítványok megszerzésével lehet kioldani. A játék teljes tartalma elérhető a PSVR headsettel együtt, és az online versenyekre is benevezhetünk, mert vannak külön VR versenyek is. Amikor a VR rajtunk van, akkor megfigyelhetjük, hogy minden autónak mekkora hangsúlyt fektettek a belső terekre is. A Gran Turismo Sport a Playstation, és a VR egyik ékköve, és tűkön ülve várunk még egy ilyen minőségi próbálkozást.

Gran Turismo Sport PS4