E3 Bethesda – A valóravált álmok showja

2018. Június 11. #e3 #bethesda #e3bethesda #e3bethesda2018

A Bethesda is nagyon odatette magát, akárcsak a Microsoft és az EA. Olyan elképesztő bejelntések történtek, amitől mindenkinek lesett az álla. Doom, Rage 2, The Elder Scrolls VI, és még sokan mások. A prezentáció bár ezek ellenére tele volt unalmas üresjáratokkal, és indokolatlan rock zenészekkel, megbocsájtunk nekik, mert sokunk legmerészebb álmai váltak ma éjjel valóra.

Rage 2

A Rage második részének létezése már hetekkel ezelőtt kiszivárgott, de egy előzetesen kívül nem láttunk belőle semmit mostanáig. Hála a fejlesztőknek egy olyan gameplay videóval gazdagodhattunk, mely sokáig emlékezetes marad. A Rage 2 parádésan néz ki, és a játékmenet is akkora szórakozásnak tűnik, hogy alig fogjuk tudni kivárni a megjelenésig. Komolyan nehéz nem ömlengeni róla, ezt látni kell! Szép, iszonyatosan hangulatos, és annyira rendben van az atmoszféra, hogy ilyen összhangot ritkán látunk játékokban. Nagy hangsúlyt fektetnek a járművekre, és az azokkal való harcra is. A Rage 2 valamikor 2019 tavaszán fog megérkezni, és nagyon-nagyon várjuk!

DOOM Eternal

Érkezik a 2016-os nagysikerő DOOM reboot folytatása, mely az Eternal alcímet viseli. Egy rövidke teaser-en láthattunk mindent, amit egy DOOM rajongó látni akar! Még több féle démon, mégtöbb fegyver, még zúzósabb zene, és még több vér. Ja, és a Földön fog játszódni. Bár a látottak alapján inkább a pokolban. A DOOM Eternal-ról többet nem árultak el, és megjelenési dátumot sem, de augusztusra ígérnek a fejlesztők újabb információkat a játékról. Alig várjuk!

Prey

Tengernyi új extra DLC érkezik a most egy esztendős Prey-hez! Egyrészt jön a VR Experience, mely inkább a logikai fejtörőkre fókuszál, mintsem a harcokra. Érkezik a Mooncrash (mai naptól elérhető), melyben a Holdon lévő bázist kell felfedeznünk újra és újra, de mindig másképp alakul majd a végkifejlet, és más cuccokat tudunk majd unlock-olni. Harmadrészt érkezik a Typhon Hunter, mely elhozza a multiplayer lehetőségét a Prey világába. 5 v 1 alapú multi lesz, melyben 5 typhon ellen kell felvennünk a harcot, miközben ők folyamatosan alakut tudnak váltani. Érdekesen hangzik. Érdemes tehát elővenni a Preyt, vagy beszerezni, mert most még komplexebbé válik az amúgy is érdekes történet.

Wolfenstein: Youngblood

Sebki sem számított idén a Wolfi szereplésére, de a Machine games nem hagy minket unatkozni. A Youngblood az alternatív 1980-as éven Párizsába visz el minket, melyben BJ ikerlányait kell irányítanunk coop-ban. Apjukat keresve szépen elbánnak majd sok-sok nácival, és egyéb ellenfelekkel. Hogy mikor és milyen gépekre érkezik a játék, az sajnos nem derült ki, de az alap ötlet szerintünk ötletes, és a kedvcsináló is szórakoztató volt.

Fallout 76

Nem maradt egy apró pici titok sem, annyira részletesen kivesézték nekünk a 76-ot. Az első Fallout lesz, mely online is játszható lesz a haverokkal, és alakíthatjuk a világ sorsát. Akit ez elijesztene annak sincs oka a pánikra, hiszen minden küldetést és questet megoldhatunk egyedül is, akár a korábbi részekben. A Fallout 76 az összes eddigi Fallout játék előzménye lesz, és bepilantást enged a kezdetekbe. A multit tovább színesíti a bázisépítés lehetősége, illetev a nukleáris fegyverek bevetésének lehetősége, melyekkel mások bázisait tehetjük a földdel egyenlővé. Ötletes! A játék 2018 novemberében érkezik, ezt megelőzően pedig bétára is sor kerül majd.

The Elder Scrolls

Sok részlet kiderült a TESO Summersetről is, mely hamarosan meg is jelenik. Szó volt az Elder Scrolls Legends-ről is, mely hamarosan ismét felveszi a versenyt a Heartstone-al és a Gwetn-tel, meglátjuk mekkora sikerrel. Lelepleztek egy mobilokra készülő Elder Scrollst is, mely a Blades alcímet kapta. Az iPhone X-en gyönyörő grafikával futott a videón, és még idén megjelenik, teljesen ingyen. És a csoda a végére maradt. Igen, Bejelentették hivatalosan a The Elder Scrolls VI-ot. Majd ezt követően gyorsan el is köszönt mindenki, nehogy bárki is kérdéseket merjen feltenni. Nem baj, a lényeg, hogy készül, érkezik, de fogalmunk sincs mikor, és mire. Talán jövőre ezek is kiderülnek.

Mindezek mellett életjelet adott magáról a Wolfenstein II Switch kiadása, bejelntették, hogy egy teljesen új címen is dolgoznak, melynek Spacefield a neve, illetve, hogy a Fallout Shelter megjelenik PS4-re és Switchre is, teljesen ingyen. Külön érdekesség, hogy a Shelterrel már több mint 120 millióan játszottak, ami döbbenetes szám, hiszen mobiljátékról van szó. A lenti videóon végignézhetetitek a teljes Bethesda showt.