Shadow of the Tomb Raider-Csajos világvége

2018. Június 08. #squareenix #tombraider #shadowofthetombraider #playstation #xbox #xboxone #playstation4

Lara Croft karaktere már a kilencvenes évek közepe óta ékes tagja a játékosok kedvenceinek. A Tomb Raider sorozat több lehengerlően jó játékkal lepett már meg minket, és voltak olyanok is, melyekre jobb nem visszaemlékezni. 2013-ban az Eidos és a Crystal Diamics rebootolta a sorozatot, és valami olyan sült ki ebből, amire senki sem számított. Az új TR játékok már korántsem csak a logikai megoldásokra fókuszálnak, és a puzzle elemek is háttérbe szorultak. Lara friss kalandjai brutálisabbra, véresebbre, és sokkal emberibbre sikerültek, mint elődei. Az új köntösbe bújt Croft néni is sokkal földhözragadtabb külsőt kapott, és igen csak jól áll neki. A Tomb Raider és a Rise of the Tomb Raider kimagasló sikereket értek el, nézzük, mire számíthatunk a Shadow-ban!

Mint fentebb említettem, az új TR játékok nem igazán a fiatalabb játékosoknak készültek. Egyfelől sok esetben tényleg elég véresre sikeredett néhány jelenet, másrészt olyan témákat boncolgat a sorozat, ami sok gyerek lelki világának nem tenne jót. Lara a szemünk láttára válik egy átlagos régészlányból, egy vérprofi túlélővé. Apja halála után elindul a hátrahagyott nyomok mentén, és olyan rejtélyekbe botlik, melyek megváltoztatják az életét. Úrrá lesz rajta a kalandvágy, és a bosszúszomj. A sorozat harmadik részében is sok érdekes megválaszolatlan kérdésre kaphatunk választ, és minden eddiginél nagyobb kalandra számíthatunk. Gyakorlatilag eljön a világvége, amennyiben nem járunk sikerrel. Újragondolt craftolási és fejlődési rendszert is kapunk, gyakorlatilag már-már RPG szerű skill feloldási mechanizmusra számíthatunk. A sztoriról sokat nem árultak el (majd az E3-on), de az eddig látottakból kiindulva semmi okunk az aggodalomra, hiszen ha legenda nem is születik idén, minden bizonnyal a játék legalább olyan jól fog muzsikálni, mint a fentebb említett két elődje. Persze az alap dolgon nem változnak, ismét kell majd vadásznunk, menedéket keresnünk, és elhagyatott sírokat feltárnunk. Mi reménykedünk benne, hogy a túlélés témára jobban rá fognak feküdni, és ténylegesen meg kell majd küzdenünk az elemekkel.

Az E3-on a Square Enix prezentáción számítunk friss gameplay-re, és további információkra. A Shadow of the Tomb Raider 2018 szeptember 14-edeikén jelenik meg, PS4-re, és Xbox One-ra, tőlünk pedig már elő is tudjátok rendelni kedvező áron, ingyenes kiszállítással.