Ubisoft E3-Legyen tánc és univerzális balhé!

2018. Június 11. #e3 #ubisoft #e3ubisoft #e3ubisoft2018

A franciák roppant szórakoztató műsorral leptek meg minket, még akkor is, ha a kötelező Just Dance ugri-bugri, mely rendkívül fruszráló, idén sem maradt ki. Kicsit unalmas, hogy minden E3-at egy nagy össznépi tánccal nyitnak, mely olyan szinten mentes a koreográfiától, hogy szinte már nevetséges. Ezen felülkerekedve viszont hamar leesett az állunk, mert ha sok meglepetés nem is volt, elképesztő hírek és videók igen.

Beyond Good and Evil 2

 Nem aprózták el, az első videó minjárt a régóta várt BGE-t mutatta meg, és bizony jó hogy nem állva néztük, mert leültünk volna! Meseszép trailer, szürreális képi világ, és ígéretes karakterek. És még egy ismerős karakter is visszatér a videó végén, szóval nagy volt az öröm. A játék fejlesztésébe nagyban beleszólhatunk mi, rajongók. Ötleteinket és javaslatainkat egy nyílt, bárki számára elérhető fórumon tehetjük közzé, az Ubisoft meg válogat. Ötletes. A nagy újdonság, hogy akár barátainkkal is végigvihetjük majd a játékot, mely jelenleg még a pre-alpha fázisban van, tehát sok gameplayt nem tudtak mutatni. Megjelenési dátumról, és platformokról nem esett szó, de vélhetően még erre a generációra fog megjelenni.

The Division 2

Szuper hangulatos kis előzetest kapott a Division folytatása, már már a hideg futkosott a hátunkon. Persze a sztori biztosan nem lesz rossz, de az igazi hangsúly ismét a multin lesz, és a fejlődési rendszeren. Ismét láthattunk gameplayt, mely baromi jól fest, és remek híreket is kaptunk. Egyrészt minden DLC ingyenesen elérhető lesz a játékhoz, másrészt leszek 8 fős küldetések, vagyis Raidek. 2019 március 15-én érkezik a játék, a bétára pedig már most lehet regisztrálni, szóval hajrá ügynökök, le ne maradjatok róla!

For Honor és Rainbow Six: Siege

Örömteli, hogy kedvenc taktikai shooterünk nem kevesebb, mint 35 millió aktív játékost tudhat magának. Ezt a hatalmas tábort sok kitartó munkával szerezte az Ubi, és most meg is hálálják a rajongók hűségét. Több országban is profi R6 versenyeket hirdettek, melyek hat hónapon keresztül lesznek nyomonkövethetőek, és elég komoly pénzdíjazás is várható a legjobbaknak. Természetesen készülnek további tartalmak is a játékhoz, a megszokott módon ingyenesen. A For Honor számokkal ugyan nem dicsekedett, így is bejelntették legújabb tartalmi upgrade-jét, a Marching Fire-t, melyben kínai karaktereket kpunk majd, és kínai harctereket. Párat ezek közül láthattunk is, szerintünk megéri vetni az előzetesre egy pilantást. Mindkét sikercímhez érkeznek tehát folyamatosan a frissítések, mi pedig alig várjuk, hogy újra elővegyük őket!

Assassin’s Creed Odyssey

Az AC Origins sikerén felbuzdulva az Ubifsoft úgy fest visszatér az évenkénti AC játékok kiadsához. Az Odyssey egy fokkal szebben néz ki, mint az Origins, de nagy fejlődést nem láttunk. A világ érdekesen lett lemodellezve, izgalmas a görög setting. Ismét egy akció RPG lesz, és gyakorlatilag egy az egyben tér vissza az Origins harcrendszere, és fejlődési mechanizmusa. A történetben viszont lesznek izgalmas újdonságok. Lehetőségünk van a játék elején egy férfi és egy női karakter közül választani. Végre valóban döntéseinken fog múlni a történet végkimenetele, és ismét találkozhatunk a történelem ikonikus figuráival, mint például Szokrátész. Az AC Odyssey idén októberben érkezik.

Skull and Bones

Azt hiszem a kalóz téma rajongói most lementek hídba a látottak után. Számunkra magasan a legjobban várt Ubisoft címmé nőtte ki magát a program, AC vagy BGE ide, vagy oda. A látvány olyan szép, hogy néha azon gondolkodtunk mi a CGI és mi a valódi gameplay. Ó igen, érkezett friss játékmenet is. A kalózkodás sosem tűnt ennyire izgalmasnak. Az AC Black Flag hajócsatáira épülő harcrendszer felettébb jól néz ki, láthattuk többek között azt is, hogy hajónkat a kikötőben mikért fejleszthetjük. A Skull and Bones az Indiai Óceán térségében játszódik majd, és egy hatalmas nílt világ lesz majd a játszóterünk. Lesz egyszemélyes kampány, és persze hatalmas multi hajócsaták is. Mindez 2019-ben lát majd napvilágot. Addig is jelnetkezzetek a bétára, mi ott leszünk!

Crew 2

A Crew 2 pár héten belül érkezik, viszont sok újdonságot nem mutattak. Jött egy hangulatos kis trailer, közölték hogy június 21-edikétől indul a nyílt beta teszt, és ennyi, elég rövidre zárták. Persze az arcade stílus szerelmesi már nagyon várják a Crew 2-őt, viszont a friss E3 anyagok alapján nem lettünk jobban elvarázsolva. Kiváncsiak vagyunk arra is, hogy az eddigi béták visszajelzései alapján mennyit fognak alakítani a játékon megjelenésig, de sajnos ilyenről nem esett szó. Júniusban minden kiderül.

Szerepelt továbbá a Starlink, mely Switchen Star Fox-al támad, és még idén meg is jelenik. Láthattuk a Trials Rising-ot, mely nagyon szórakoztatónak tűnik. Sajnos Sem Prince of Persia, sem Splinter Cell bejelentés nem történt, ami azért egy kicsit fájó. Összességében viszont elégedettek lehetünk az Ubisofttal, és felhozatalukkal.