E3 Microsoft Összefoglaló – A nagy visszatérés

2018. Június 11. #e3 #microsoft #e3microsoft #e3microsoft2018

Sokan temetni kezdték az utóbbi hónapokban az Xbox-ot, főleg az exkluzív címek hiánya miatt. Kár volt! Mindent megkapunk amire csak vágyhatunk, ugyanis rég nem látott sorozatok térnek vissza, és ütős új címeket is bemutattak. Szó lesz a Halo Infinte-ról, a Gears 5-ről, a Forza Horizon 4-ről, és még rengeteg címről. A show hihetetlenül látványosra sikeredett, és a hangulat is a tető fokára hágott. Minden idők legjobban összehozott Microsoft prezentációját láthattuk, de akkor foglaljuk össze a látottakat.

Halo Infinite

Master Chief visszatér ez már biztos, csak éppen az nem derült ki mikor. Gyönyörű szép traileren jelentették be a Halo új részét, ami meglepő módon nem számozott folytatás. Mi reménykedünk benne hogy a jól bevállt vonalat követve ez is FPS lesz, és kapunk egy remek sztorit, ám sokan rebesgetik, hogy RPG, esetleg MMO lesz. Annyi kiderült, hogy a Slipspace nevű engine fog alatta futni, ami a bemutató alapján egy elég komoly grafikus motornak tűnik. Hamarosan új infók is várhatóak, mi már alig várjuk a részleteket.

Fallout 76

A Bethesda idei nagyágyúja, a Fallout 76 is megmutatta magát egy hangulatos kis előzetessel. A 76 az összes eddigi Fallout epizódnak előzménye lesz. A helyszín ezúttal Nyugat-Virginia, mely akkora lesz, mint a Fallout 4 térképének a négyszerese! A hatalmas megjelenítendő játéktér ellenére is egészen csodásan fest a 76, mely reméljük még idén meg is jelenik. A Bethesda későbbi prezentációján minden bizonnyal már okosabbak leszünk.

Sekhiro-Shadow Die Twice

Akik számítottak a Bloodborne 2-re most biztos tátott szájjal ülnek a képernyők előtt. A From Software is megmutatta következő játékukat, mely a Sekhiro névre hallgat, és nem lesz exkluzív egyik platformon sem. A játék erősen hajaz a Nioh-ra, ismét japán körítést kapunk. A 15. századi Japán lesz a helyszín, mi pedig Sekhirot iránytjuk majd, aki egy furcsa implantátumot visel egyik kezén, melynek szemlátomást nagy szerepe lesz a harcok során. Meglepően színes a játék képi világa, ami eddig a fejlesztő prodoktumaira nem volt jellemző. Érdekesség, hogy az Activision lesz a játék kiadója, erre senki sem számított. A játékmenet egyébként Dark Souls és Nioh hybrid leginkább, és hasonlóan nehéznek tűnik, mint ez előbb említett két cím. A Sekhiro valamikor 2019-ben jelenik majd meg.

Kingdom Hearts 3

A sorozat harmadik része Xbox One-ra is megjelenik, melyet egy nagyon hangulatos kis előzetessel jelentettek be. A trailer felvonultatott számos ismert Disney karaktert, többek között Mikeot és Sullyt a Szörny RT-ből, Elzát a Frozen-ből, és Herkulessel vagy akár Aranyhajjal is találkozhatunk majd kalandjaink során. A Square Enix showján majd nagyobb szerepet is kap a játék, de annyit legalább tudunk, hogy oly sok év fejlesztés után végre 2019 január 29-én megjelenik Playstation 4-re és Xbox One-ra is.

Metro Exodus

A Metro Exodus is megmutatta magát, és még gameplayt is kaptunk. Sok a szép játék manapság, de ez, maga a 4k! Elképesztő látványos lesz a Metro sorozat harmadik része, melyben ismét meggyűlik majd a bajunk a mutánsokkal. Főszereplőnk is visszatér, és mint láthattuk, nem lesz egyedül. Érdekesség, hogy a felszínen sétálgattak hőseink maszk nélkül. Lehet hogy kezd elmúlni a fertőzés? A Metro Exodus 2019 február 22-én jelenik majd meg, egy napon az Anthemmel és a Days Gone-al. Itt vagy vérremenő csata lesz a kasszáknál, vagy valaki beadja a derekát és elcsúsztatja a megjelnési dátumot. Minden esetre mi nagyon izgatottak vagyunk a játékkal kapcsolatban, és kívánjuk neki, hogy hasonló sikereket érjen el, mint elődjei.

The Division 2

Az Ubisoft is bepillantást engedett készülő játékukba, a The Division 2-be. Az előd nyomdokait követve, itt is egy online coop-ra fókuszáló akciójátkot kapunk, mely a gameplay alapján sokban fejlődött az első részhez képest. A videóban Washington városában bóklászunk csapatunkkal, mikor is belebotlunk ellenfeleinbe. A tűzharcok, és a csapatmunka szépen át let dolgozva, végre társaink valódi segítséget nyújtanak. Amerika éppen egy új polgárháborútól szenved, és csak az Agent-ek menthetik meg szeretett hazájukat a pustulástól. A forradalmi hangulatú The Division 2 éppen a forradalom emléknapján, 2019 március 15-én kerül a boltok polcaira. Véletlen lenne? Nem hiszem…

Forza Horizon 4

Befarolt a várva várt FH 4 is, mely a pletykákkal ellentétben nem Ázsia felé veszi az irányt (sajnos). Helyette irány Britannia, és annak majdnem minden látnivalója. Az előzetesben sok érdekes dologra fény derült. A legfontosabb újdonság, hogy a dinamikus időjárás változás mellé dinamikus évszak váltás is párosul, így a négy évszak négy eltérő látványvilággal, és útviszonyokkal vár minket. A videóban láthattunk sok-sok elképesztő részletességgel lemodellezett autót, melyeket öröm lesz vezetni. A multiplayerre komoly ráncfelvarrás vár, a fejlesztők szerint a FH 4 a közösségi élményre fókuszál, de természetesen megmarad az egyjátékos mód is. 450 járgány vár majd rank, melyek szokás szerint teljesen testreszabhatóak lesznek. A videóban láttunk motorokat is, reméljük ők is szerepet kapnak majd. Október 2-án kiderül, de addig minden bizonnyal érkeznek majd infók és videók. Minket megvettek kilóra, és biztosak vagyunk benne, hogy az év legjobb versenyjátéka lesz.

Shadow of the Tomb Raider

Lara is ellátogatott az Xbox show-ra, és láthattuk miként veszi fel a harcot ellenfeleivel. Furcsa módon a gameplay a TR sorozathoz képest is meglepően erőszakosra sikeredett, Lara kisasszony a legkülönfélébb módokon végez mindenkivel aki az útjába kerül. Talán egy lehelletnyit túl tólták a fejlesztők a gerilla hadviselést. A trilógia lezárása szeptember 14-én érkezik, bővebben pedig előzőleg publikált cikkünkben olvashatsz róla.

Devil May Cry 5

A Capcom is tiszteletét tete a bemutatón, és egy régóta várt játékot jelentettek be. A DMC sorozat 5. része a klasszikus játékstílust hozza magával, vagyis hatalmas démonokat kell levadásznunk, tucatnyi szúró-vágó eszközzel, és persze lőfegyverekkel. A fejlszető elképesztően izgatott volt hogy végre lekerülhet játékáról a lepel. A DMC már jövő tavasszal megjelenik. Elég ütős 2019 év eleje lesz így!

Gears of War dömping

Igazak voltak a pletykák, miszerint a Microsoft nem kevesebb, mint 3 új Gears címet mutat be az E3-on. A Gears POPS okostelefonokra érkezik, de egy pár másodperces kis videón kívül sokat nem tudtunk meg róla, minden esetre fura  egy aranyos köntösbe bújatatott Gears játékot látni. A Gears Tactics már egy fokkal érdekesebb volt. Egy XCOM szerű körökre osztott RTS lesz, mely PC-re érkezik majd valamikor a közel jövőben. Reméljük azért hogy Xbox-ra is ellátogat idővel a program, mi örülnénk neki. A Gears 5 viszont tarolt! Az eddigi legmonumentálisabb kalandnak tűnik amit a sorozatban láttunk. A havas tájakon játszódó ötödik epizódban visszatérnek hőseink, és ha jól gondoljuk, egy talizmán (medal) körül forognak majd az események. Brutálisan szép volt a Gears 5 előzetese, eddig ezen az E3-on talán a legszebb bejelentett játék. Valamikor 2019-ben jelenik majd meg, vélhetően az őszi időszakban.

Cyberpunk 2077

Igen, végre megmutatta magát a kicsike! Persze egy Szárnyas fejvadászra és Watch Dogsra hajaó előzetesen kívül semmit nem mutattak róla, de mi így is ülve maradtunk. A lengyelek még mindig nagyon tudnak, ez nem kérdés. Megjelenési datum, és bárminemű kis informáciő szösszenet hiányában sokat nem tudunk mondani róla, de nagyon reméljük, hogy ha idén nem is, de jövőre megkapjuk végre!

Crackdown 3

Sokan temették már a játékot, miután hosszú évek tán sem adott magáról életjelet. Aztán most mégis, és milyen jól tette! Ha minden igaz, 2019 februárjában meg is kapjuk végre. 2014 óta a játék 3 fejlesztőstúdiónál is kikötött, szóval ki tudja most pontosan hol áll a fejlesztése. Sajnos gameplay ezúttal sem érkezett, cserébe Terry Crews ordibált percekig, ami a végére elképesztően fárasztó volt már. Kicsit az az érzésem, hogy a Crackdown 3 elment Saints Row irányba, ami nem feltétlenül baj, csak furán áll neki. Meglátjuk.

Dying Light 2

Meglepetéééés!!! Ámulunk és bámulunk. Mindenki nagy kedvencének, a Dying Light-nak bejelntették a folytatását, mely olyan jól néz ki, hogy el sem akarjuk hinni. Stílusos, véres, és lenyűgöző videóanyagot láthattunk belőle, mely alapján jelentősen nem változik a játékmenet, ellenben a sztorit teljes egészében mi formálhatjuk. A mi döntésünknön múlik a világ túlélőinek a sorsa. Visszatér a parkour és craftolás is, és természetesen ez éjszakai félelem és reszketés is. Nem tudjuk még hogy mikor érkezik a DL 2, de egy biztos, iszonyat jó lesz!

Just Cause 4

Rico is megmutatta magát, hivatalosan is érkezik a Just Cause 4! Látványos bemutató képsorokkal jelentették be a játékot, mely az Avalance kezei között formálódik. Ismét a rombolásé és a poénoké a főszerep, megspékelve mindenzt egy hatalmas nyílt világgal, és rengeteg járművel, fegyverrel. A hajmeresztő extrém mutatványok is bemutatkoztak a trailerben, van miért izgulnunk. Ám izgulni sem kell sokáig, hiszen 2018 december 4-én már meg is jelenik!