EA Play-Egy nagyon erős kezdés

2018. Június 09. #e3 #ea #e3ea #e3ea2018

Elkezdődött hát az év legnagyobb videojátékos eseménye, az E3, mely idén is az EA Play show-val indult. Nehéz megtalálni a szavakat, az az igazság, hogy az EA nagyon kitett magáért! Majdnem minden volt, amit vártunk, és amiben reménykedtünk, egyes egyedül egy nagy meglepetés hiányzott volna a végére, ami után nem térünk magunkhoz. Szó lesz a Battlefield V-ről, a FIFA 19-ről, és a Respawn új Star Wars játékáról is, szóval vágjunk is bele!

Battlefield V

Eddig is tudtuk, hogy a BF V remekül néz ki, és azt is lehetett gyanítani, hogy valószínűleg a 2018-as év legjobb multiplayer játéka lesz. A prezentáción bemutatott új trailer még hangulatosabb volt, mint az első! A Frostbite Engine még sosem muzsikált ennyire jól, a rombolható környezet és az árnyék/fény effektek már-már teljesen valósághűek. A multiplayert már láthattuk is testközelből, mely ígéretesnek és pörgősnek tűnik. VÉGRE kiderült az is, hogy a pletykák igaznak bizonyultak, hiszen kapunk egy Royale névre hallgató játékmódot, mely a mostanában igen népszerű Battle Royale játékok mintájára készül. A sztori is érdekesnek tűnik, ismét War Stories epizódok lesznek. Az első ilyet a Microsoft konferenciáján mutatják be, szóval érdemes lesz követni. A fejlesztők sötét és komor sztorit ígérnek, reméljük így is lesz, és kapunk egy festői képet a háború pokláról. Esetleges Season Pass-ról, loot boxokról, és speciális kiadásokról nem esett szó, de a közel jövőben az ígéretek szerint szállingóznak majd folyamatosan az újabb szaftos részletek.

FIFA 19

Nem sok klasszabb dolog van a világon, mint Hans Zimmer átdolgozásában hallgatni a Bajnokok Ligája himnuszát, miközben Ronaldo egy vadonatúj előzetesben a magasba emeli a kupát. Igen, a BL jogokat immár az EA birtokolja, és természetesen érkezik a FIFA 19-be! Sokat nem tudtunk meg a programról, annyi biztos viszont, hogy a Journey idén is visszatér egy utolsó fejezetre, és folytatódik Alex Hunter karrierjének története. A szokásos játékmódokkal érkezik a játék, vélhetően újragondolt játékmechanikával, mint minden évben. Külön piros pont az EA-nek a nemes gesztusért, hogy a világbajnokságra való tekintettel, a FIFA 18 minden jelen generációs konzolon és PC-n is ingyenesen játszható, igaz csak a VB mód. Ismét Ronaldo lesz a borítón, és biztosan lesz idén is speciális kiadás az Ultimate Team szerelmeseinek. Hatalmas ováció fogadta a FIFA 19-et, és mi is csak kalapot tudunk emelni, így kell bejelenteni egy játékot! Szeptember 28-adikán érkezik a játék az összes fontosabb platformra.

STAR WARS

Nagy levegő…oké, mehet. A Titanfall fejlesztőivel volt az erő, ugyanis bejelentették a Star Wars témájú játékuk címét, mely nem más, mint (dobpergés) a Jedi Fallen Order. Egy Jedit irányíthatunk majd a Sithek bosszúja és az Új remény közötti sötét időszakban. A 66-os parancs után ugye a Jedik javarésze eggyé vált az erővel, mi vélhetően túlélők leszünk, de hogy kik, azt nem árulták el. Ami igazán szomorú, hogy egy képkockát sem kaptunk a játékról, de legalább azt tudjuk, hogy 2019 végén érkezik majd. Természetesen a Battlefront II is terítéken volt, és tengernyi újdonság érkezik a játékhoz, teljesen ingyen! Lesz új bolygó, új játékmódok, és folytatódik a Solo event, mely kimagaslóan sikeres lett. Sok-sok Clone Wars tartalom érkezik, négy új hőssel: Anakin, Obi-Wan, Griveous tábornok, és Dooku gróf is játszható lesz, még idén. További részleteket az E3 után kapunk majd a készülő tartalmakról.

SOS

Az EA Originals egy remek kezdeményezés. Első indie csapat által fejlesztett és az EA által felkarolt Originals cím a The Way Out volt, mely idén év elején jelent meg, és imádtuk minden percét. A következő EA Originals cím, a Sea of Solitude (SOS) 2019 elején érkezik majd, és elképesztően hangulatosnak tűnik, bár az égvilágon semmit nem tudunk róla. Egészen egyedi grafikával és játékmenettel kecsegtet, és egy elég sötét kalandnak ígérkezik. A kis berlini fejlesztőcsapat képviseletében egy hölgy tartott kisebb fejtágítást az SOS-ről, aki levegőt kapkodva, Wolfeinsteinbe illő német akcentussal mesélt a játékról, vicces volt. Kíváncsian várjuk az újabb részleteket a játéról, egyelőre tetszetős és innovatívnak tűnik.

Madden NFL és NBA Live 19

A Madden sorozat hosszú évek után visszatér PC-re, bár ez minket, konzolosokat nem igazán érint. Hangulatos kis előzetest kapott, de sajnos semmit nem árultak el a programról, és egy perc gameplay-t sem kaptunk. Ez szintén igaz az NBA-re. Semmi. Persze a FIFA az EA zászlóshajója, de azért jó lett volna részleteket megtudni. Sablont nem szeretnénk írni, de biztosan szép, jó, és népszerű játékok lesznek. Amint kiderül valami, feltétlenül megosztjuk veletek!

Anthem

Egyértelműen mindenki ezt várta a legjobban az EA Play-en. Nem hiába. Ez valami egészen elképesztő lesz, már akkor is, ha csak az ígéretek fele valósul meg. Hiába, a BioWare azért még mindig nagyon tud. Az Anthem leegyszerűsítve egy Destiny-Titanfall-Mass Effect szerelemgyerek. Online coop-ra fókuszáló, sztori orientált sci-fi TPS, hatalmas mech szerű páncélokkal. Négy felé specializálódhatunk, ami négy teljesen eltérő játékstílust ígér. Földön, víz alatt, és repkedve is rendet tehetünk a világban, melyhez számtalan fegyver és speciális kiegészítés is dukál természetesen. A sztorit egyedül, vagy akár négyen is végigjátszhatjuk, és számtalan féle befejezés lehetséges, döntéseinktől függően. Külön kiemelték, hogy még véletlenül sem lesznek loot boxok. Bravó, az önkritika fontos. Az Anthem 2019 február 22-én jelenik majd meg, igen, a Days Gone-al egy napon, ami azért elég merész húzás.

További érdekességek

Bővül az EA Origins Access szolgáltatása, melyben egy havidíjas szolgáltatásban megkaphatjuk a premier címeket is, igaz ez csak PC-n lesz elérhető. Bejelentettek egy iOS-re és Andoidra érkező Command & Conquer játékot (miért nem konzolokra?!). Egész jól néz ki, és az Android felhasználók számára mostantól elérhető a játék alfa verziója a Google Play-en. Érdemes ránézni. Továbbá egy remek kis bejelentés és megjelenés is megtörtént, melyre nem sokan számítottak. Az Unravel Two bejelentését követően már meg is vásárolható digitálisan, és már nem csak egyedül, akár egy barátunkkal is végigvihetjük, hiszen piros fonal barátunk kapott egy kék fonal barátot. Bámulatosan jól néz ki, és telitalálat a coop-ra kihegyezett játékmenet. Összességében elégedettek lehetünk az EA felhozatalával, hiszen egész nagy ütőkártyákkal álltak fel idén. Holnap folytatódik az E3, maradjatok velünk! A teljes EA Play-t visszanézhetitek a lenti Youtube videóban.