E3 Square Enix-A legrövidebb E3 Show

2018. Június 11. #e3 #squareenix #e3squareenix #e3squareenix2018

Őszintén szólva a Square prezentációja hatalmas csalódás. Egyrész sem Final Fantasy VII Remake, sem Avengers Project nem volt, ami érthetetlen. Volt helyette FF Online, és rengeteg japán játék, amik a nyugati játékosokat nem igazán mozgat meg, a magyarokat meg plane nem. Persze a Kingdom Hearts 3 remekül fest, de konrétan ugyan azt a videót láttuk, mint tegnap éjjel a Microsoft konferencián. Édes kevés volt ez ide, főleg, hogy az összes eddigi előadás parádéks volt, és vélhetően az Ubisoft és a Sony is emlékezetes bemutatókkal és bejelntésekkel készül.

Shadow of the Tomb Raider

Larát már tegnap is láthattuk, és szebb, mint valaha. Most gameplayt is mutattak, melyet egy fejlesztő kommentált számunkra. Láthattuk a gerilla harcmodor mibenlétét, és be kell vallanunk, hogy remekül fest az átdolgozott harcrendszer. Sok új részlet nem derült ki, a videókat viszont minden TR rajongónak tudjuk ajánlani, ez legalább emlékezetes marad a Square Enix prezentációról.

Just Cause 4

A JC negyedik része is megmutatta magát újra. Erről sem derült ki új részlet, csak annyi hogy a természeti katasztrófák komoly szerepet kapnak majd Rico legújabb kalandjaiban. Bővebben a Microsoft összefoglalóban olvashattok a játékról.

Kingdom Hearts 3

Mint fentebb említettük, egy kicsit csalódottak vagyunk, hiszen ugyan azt láttuk, mint tegnap. Semmi újdonság nem derült ki a játékról, ami érthetetlen, hiszen ha valamiről, erről lehetett volna izgalmas prezentációt készíteni.

És a többiek

Bejelentettek kér új címet, a Babylon’s Fallt illetve a Quiet Mant, melyek remekül néztek ki, de egy szót sem árultak el egyikről sem, csak annyit, hogy kizárólag PC és PS4 platformokra érkeznek. Bejelntettek egy patch-et (igen, egy javítócsomagot, vicc) a Final Fantasy Onlinehoz. Azért ennél többet vártunk volna. Mutattak Octopath Traveller trailer is, és egy 2019 feliratot a végén. Erről is sokkal több infót vártunk volna, ha már mindenki annyira várja. És persze volt Dragon Quest és Fire Emblem is, melyekről a változatosság kedvéért, szintén egy szót sem mondtak. Mindezek után megköszönték a figyelmet, és véget is ért a bemutató. Fél órába ennyi fért bele, de a helyzet az, hogy ezt a fél órát is nehéz volt végignézni, hiszen ha mutattak is valami érdekeset, infókat nem kaptunk jóformán semmiről. Azt pedig, hogy a Kingdom Hearts 3 és Shadow of the Tomb Raider jó lesz, eddig is tudtuk.