God of War - Brutalitás mitológiákon át

2017. November 07. #sony #capcom #playstation4 #godofwar #gow

2005-ben a Sony megannyi új játéka között volt egy kimagasló, a God of War. Kratos vérgőzös bosszúhadjárata azonnal belopta magát mindenki szívébe, és azóta rengeteg folytatást megélt, most eljön PS4-re az első új generációs rész, ami egyfajta újragondolása a sorozatnak, nem hiába lett annyi a játéknak a címe, hogy God of War.

Az újragondolásnak két fontos eleme van: az egyik, hogy teljesen új mitológiába helyezték a főhősünket.  Miután Kratos végzett az összes görög istennel, félistennel, titánnal, minden mitológiai lénnyel, most a God of War elkalauzol minket Thor, Odin, a Valkűrök, és a Valhalla világába, vár ránk, a Skandináv Mitológia.

A másik fontos változás, hogy Kratosnak lett egy társa időközben, egy fiú, akit meg kell tanítani, hogy hogyan legyen egy ártatlan kisfiúból mindenre elszánt harcos, és ki más tudná erre jobban megtanítani, ha nem a háború egykori istene, aki nem mellesleg az apja. Ez a helyzet mind a két félnek nehéz, mert egy hozzá képest, teljesen ismeretlen szerepben kell helyt állnia, de ahogy halad a történet, később nagyszerű csapatot fognak alkotni.

Ez a God of War játékmenetén is meg fog látszódni, mert az eddigi rögzített kameraállásokat leváltotta a szokásos TPS játékokból ismert szemszög, hogy még jobban azonosulni tudjunk a szereplőkkel.

A játék harcrendszere is teljesen átalakul köszönhetően annak, hogy Kratos elhagyta eddigi láncait, és egy Leviatán fejszére cserélte, viszont ezzel is legalább akkora pusztítást  tud végezni, mint a káosz pengéivel, emellett megmaradtak a varázslatok, és az eddig használt nyíl is fontos szerepet kap.

A tavasz az egyik, ha nem a legnagyobb durranása lesz a God of War, amit még évek után is emlegetni fogunk, és bezzeg példaként fogjuk felhozni, amikor a legjobb játékok szóbakerülnek.

Ha 2018-ban is szeretnéd levezetni a feszültséget a PS4 előtt ülve, akkor a God of War a legjobb választás számodra.

A játék 2018 tavaszán jelenik meg, kizárólag PS4-re.