Days Gone - Az apokalipszis új arca

2017. November 16. #daysgone #sony #playstation #playstation4

A folytatások, és remake-ek időszakában mindig üdítő új címekkel találkozni a játékok világában. A Sony 2018 tavaszán egy újabb nagyszerű játékot hoz el nekünk Days Gone címmel, ami a jól ismert zombi műfajt rázza fel egy kicsit, ha nem is ismeretlen köntösben, de mindenképpen újnak hat a formula, ahogyan egy zombiapokalipszist átélhetünk.

A 2016-os E3-mon a Sony konferenciáján látthattunk egy PS4-es zombijátékot, amire mindenki csak legyintett, hogy „egy újabb bőrlehúzás” a zombi témáról, végül a bemutatót állva tapsolták meg. Az ismert zombitémát láthattuk először, hogy zombik elől kell lopakodni, viszont mituán észrevették a főhőst, egy olyan adrenalindús menekülés vette kezdetét, hogy még néző szempontból is elkezdett izzadni mindeki tenyere. 1 évvel később, az E3-mon találkozhattunk újra a játékkal, ahol pedig pont a lopakodás volt előtérben, ezzel mutatva, hogy nem egy agyatlan zombihentelésről lesz szó.

A Days Gone egy poszt-apokaliptikus játék lesz, egy hatalmas nyitott világban, és a zombiapokalipszis kirobbanása után 2 évvel járunk. A hatalmas világ egy egy színes szagos milliő lesz, tele banditákkal, fertőzött emberekkel , úgynevezett Freaker-ekkel, és fertőzött állatokkal, amik lehetnek medvék, vagy farkasok is akár. Minden, és mindenki meg akar majd minket ölni a játékban, de lesznek persze barátok is elvétve, akiknek segítenünk kell, vagy Ők segítenek nekünk. A Days Gone-ban a legjobb barátunk Deacon motorja lesz, amihez folyamatosan gyűjtenünk kell a benzint, vagy ha elromlik, akkor gyűjteni kell hozzá a roncs autókból alkatrészt szerezni. Motoron ülve se vagyunk biztonságban, mert a fertőzött farkasokat nemhiába hívják Runnereknek, mert ha motorral megyünk, akkor is játszi könnyedséggel utolérnek, és a bandíták is a keresztbe kifeszített kötelekkel próbálnak minket igencsak lelassítani.

Fegyvereinket és minden felszerelésünket fejleszthetjük a környező tárgyak segítségével, ami jelenthet szögekből, és konzervdobozból gránátot, vagy vattából, és konzervdobozból hangtompítót a fegyverünk végére. A Days Gone-ban minden csak rajtunk áll. Akár lopkaodva is fel lehet számolni egy tábort, vagy végiglövöldözve, vagy az is bőven elegendő, ha egy falat berobbantva Freaker-eket engedünk a gyanútlan őrökre.

Ha szereted a zombis játékokat, vagy ha már unod őket, mindenképpen érdemes a Days Gone-t kipróbálnod, mert egy olyan kegyetlen látásmódból élheted át az apokalipszist, ahogyan még nem tapasztaltad.

A játék 2018-ban jelenik meg kizárólag PS4-re.