Sea of Thieves - Árrrrrrbócot bonts!

2017. December 21. #rare #microsoft #seaofthieves #xbox #xboxone

Kalóznak lenni jó. Nem függni a törvényektől, a saját magunk urai lehetünk, és semmi nem állhat az utunkba, ha elég veszedelmesek vagyunk, ráadásul a játszóterünk az egész óceán. Nem lehet felhozni túl sok kalózos címet, talán amit kapásból mindenki felhoz példának, az Assassin’s Creed Black Flag, ami az elmúlt időszak egyik legjobb sandbox játéka, és kalózos játékok közül is kiemelkedik utánozhatatlan hangulata miatt. Most ez az egyeduralom megtörni készül, mert érkezik a Sea of Thieves.

A Sea of Thieves egy Xbox One exklúzív (Windows 10 által a PC-sek is szert tehetnek rá) játék lesz a Microsoft jóvoltából, ami nem ígér zsákbamacskát, odaadja nekünk a kalózlét minden pillanatát. Minden, amit a kalózok csináltak, elérhető lesz számunkra a Sea of Thieves-ben. Kezdjük az elején, hogy bármi, amit teszünk a játékban, megtehetjük a barátainkkal együtt, egy pillanatra nem kell egyedül maradnunk, szóval a játék egészét felfedezhetjük barátainkkal. Lehet saját hajónk, rajta legénységgel, ami állhat barátainkból is, fejleszthető lesz a hajó felszerelése, beleértve az árbocot, a hajótestet, hogy több árut lehessen szállítani, és a fegyverzetet is. Legénységünket elláthatjuk jobb fegyverekkel, és felszerelésekkel, amellett hogy folyamatos fizetést kapnak. Mindennapi tennivalók között van a tengeri csatákon kívül, a kincskeresés, amelyek felleléséhez szükség van egy térképre, ebből is többféle fellelhető a Sea of Thieves-ben. Az egyik a szokásos kincses térkép ahol X-el van jelölve az áhított kincs, a másik opció pedig, hogy a világban elszórva találunk feljegyzéseket, amik fejtörők formájában segítenek hogy merre található a zsákmány, ezt megfejtve kell a nyomára bukkanni. Ezek a nyomok általában csapdákkal teletűzdelt elhagyatott várak, vagy katakombák lehetnek, de megéri a kockázatot, mert ezek a kincses ládák valóban kincseket rejtenek, legendás felszereléseket, amiket máshonnan nem tudnánk megszerezni. A hatalmas világ rengeteg tájak ígér nekünk a Sea of Thieves, lesz itt kikötőváros, ahol boltok, kocsmák, és kurtizánok tárháza vár minket, és ez csak a töredéke annak a számtalan lehetőségek, amit egy ilyen városban megtehetünk. Lesz hófödte jeges táj, ahol a jéggel kell megküzdenünk, az ellenségek mellett, emellett minden szigetnek lesz valamilyen tulajdonsága, legyen akár egy kialudt vulkán, vagy egy elátkozott kalóztemető.

Lehetőség van iszogatásra, vagy csak a csodálni a naplementét barátainkkal, a játék nem csak egy MMO alapú kalandjáték, hanem egy közösségi hely is lesz, ahol bajtársainkkal el tudjuk ütni az időt, tökéletes időtöltés a játék színes-szagos látványvilágát nézve, már csak emiatt is hosszú órákat bele lehet ölni, akár úgy is, hogy lényegében „semmit nem csinálunk”.

Ha te se akarsz lemaradni 2018 egyik legszórakoztatóbb kalandjáról, és rendelkezel Xbox One-nal, akkor ezt a játékot Neked találták ki. Ha te is így gondolod, akkor nyomj az előrendelés gombra, és a megjelenés napjától belevetheted magad a kalandba.

A Sea of Thieves 2018. március 20.-án jelenik meg Xbox One-ra.