Spider-Man: A szuperhősök új generációja

2018. Január 15. #sony #spiderman #ps4 #playstation4

Mindenki szereti a szuperhősöket. Esetleg azzá akar válni. Lehet szeretni mind a DC mind a Marvel oldalát, a barátságos, és közkedvelt Pókembert mindenki szereti. Sok játék jelent meg a hálószövő történeteit feldolgozva, de egyik sem aratott osztatlan sikert, ami méltó lenne pókcsípte Parkerünk renoméjához. Most eljöhet az idő, hogy ne csak a mozivásznakon maradjon mindenki számára maradandó élmény (Pókember: Hazatérés), hanem a videójátékok világában is megkapja azt az elismerést, és hírnevet, amit megérdemel.

A Sony és az Insomniac Games közös munkája lesz a Spider-Man címet viselő játék, ami egy olyan Pókember játéknak ígérkezik, amit senki nem fog egyhamar elfelejteni. Az Insomniac Games már bebizonyította, hogy tud végletekig szórakoztató, vicces, és látványos játékot letenni az asztalra, elég a Ratchet and Clank játékra gondolni, vagy a néhány éve megjelent Xbox One exklúzív Sunset Overdrive-ra, ami a jelen generációs egyik legjobban irányítható, és leghumorosabb játékává nőtte ki magát. Ilyen múlttal a hátuk mögött 100%-os lehet a bizalmunk, hogy újra egy maradandó játékot fogunk kapni. A történet nem a filmek történetét követi, hanem egy teljesen új sztorit kapunk, ami nem alapszik semmilyen képregényen, hanem a fejlesztőstúdió, és a kiadó közös gyermeke a történet is.

A történet szerint Pókember leszámolt a bűnözés nagy részével, Wilson Fisk rács mögött van, így Peter úgy gondolja, hogy a város elég biztonságos ahoz, hogy búcsút intsen titkos alteregójának. Ekkor jön be a képbe Mr. Negativ, polgári nevén Martin Li, aki eredetileg a FEAST igazgatója, itt önkénteskedik May néni is, Peter nagynénje. Mr Li terve az, hogy a Vezért eltűnésével irányítása alá hajtsa a város, de ehhez kedvenc hálószövőnknek is lesz 1-2 keresetlen szava. Peternek rengeteg segítsége lesz a játék során. Egyik segítője a szerelme Mary Jane (aki az előzetesek alapján irányítható karakter lesz), és Parker legjobb cimborája, Miles Morales (aki a képregényekben Peter Parker halála után ölti magára a pókjelmezt, ebből lehet következtetni, hogy nem csak egy Pókemberrel lesz dolgunk a játék során). Külön öröm, hogy ezúttal nem csak Pókemberre lesz kihegyezve a játék, hanem Peter bőrébe is belebújhatunk, a fejlesztők ígérete szerint ugyanannyi időt tudunk tölteni a két karakterrel.

Egész New York a rendelkezésünkre áll, amit szabadon bejárhatunk. Lesznek fő – és mellékküldetések, különféle gyűjtögetni, köztük sok híres pókember kosztüm. Rengeteg álleejtős pillanatra számíthatunk, de még keveset láttunk belőle. Az alább látható videó után garantálom, hogy rá fogsz nyomni az előrendelés gombra, és remegve fogod várni Te is a játékot.

A Spider-Man 2018-ban jelenik meg Playstation 4-re.