Metal Gear Survive - Zombihentelés művészien!

2018. Január 05. #konami #metalgear #metalgearsurvive #playstation4 #xboxone

A Metal Gear sorozatot minden gamer ismeri. Eddig a Kojima és a Konami japán fejlesztő cég közösen fejlesztették a sorozatot, azonban a 2017-es évben szétváltak. Ezen hír hallatán nagyon sokan megijedtek és már el is temették a szériát. Azonban az eddig bemutatott videók alapján, úgy néz ki, hogy a Konami igenis képes önállóan is képes továbbvinni és további remek részeket készíteni.

A Metal Gear Survive hat hónappal a Ground Zeroes után játszódik, mikor is a karakterünket egy ismeretlen szervezet egy féreglyukon át egy másik dimenzióba küldi át. Ebben, dimenzióban, a zombiszerű Wanderer csapatok tartják uralmuk alatt a vidéket. A játék további részében (ahogy a cím is mutatja) túl kell élni a félelmetes kietlen pusztaságot és ki kell deríteni, hogy hogyan és miért kerültetek erre az ismeretlen helyre. A játék során fel kell építeni társainkkal egy bázist és különböző tárgyak segítségével fel kell fejleszteni, hogy megóvjon mindenkit. A legnagyobb gondot mégsem a Wanderer hordák jelentik, hanem a kinti levegő, amely mérges gázokat tartalmaz, így nagyon oda kell figyelni az oxigén szintünkre, nehogy a fulladás okozza a vesztünket. A Metal Gear Survive remekül ötvözi az egy- és többszemélyes módokat, hiszen ha komolyabb fejlesztéseket szeretnénk csinálni az épületeinken, vagy a fegyvereinket, tervrajzokat, kell beszereznünk, melyre csak a többszemélyes módban lesz lehetőségünk.

Sokan vannak, akik tartanak ettől a játéktól, de véleményem szerint nem gond, ha egy sorozat másik arcát is láthatjuk, gondoljunk vissza Metal Gear Rising: Revengeancere, ami ugyan úgy hozta a megszokott Metal Gear színvonalat. Kíváncsian várjuk a megjelenést. Ha nem szeretnél lemaradni, rendeld elő minél előbb. A Metal Gear Survive 2018. Február. 22-én jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra.