E3 2018 - 4 nap a paradicsomban #1

2018. Május 02. #e3 #e32018

Hamarosan elérkezik a legnagyobb videójátékos esemény, az E3. Minden kiadó bemutatja az elkövetkezendő játékait, és szépen sorban mindenkit felültetnek a hype-vonatra, jó másfél évvel előre. Mindig nagy várakozás övezi ezt az eseményt, találgatással, reményekkel. Mi is beszálltunk a tippjátékba, és reméljük semmiben sem tévedtünk. Összeállításunk első része következik.

Ace Combat 7 

Az utolsó teljesértékű Ace combat játékot 2011-ben kaptuk meg még az előző generációra, az Assault Horizon képében, és nem minden rajongó volt elragadtatva a végeredménytől. A játék teljes egészében alá lett rendelve a nem túl jó történetnek, és a játékmenet is távol állt attól, amit eddig megszokhattunk. Ezt a bakit fogja kijavítani a számozott 7. rész, ami visszaemeli a sorozatot oda, ahová több mint 20 éve felkerült. A készítők tökéletes realitást ígérnek, az utolsó tűhegyig minden vadászgép, és pálya le lett modellezve, így már nem lapos házak között/fölött megy majd a légi csata. Az új rész teljes egésze elérhető lesz Playstation VR headsettel, így még annak is megéri majd beruházni a bemutatók alapján, aki nem rabja az ilyen stílusú játékoknak. Várjuk már az E3-mon a megjelenési dátumot, és némi gameplay-t is fogunk kapni.

Ghost of Tsushima 

A Sucker Punch, akiknek a nagyszerű Infamous sorozatot köszönhetjük, úgy döntöttek új vízekre eveznek. Miután a lázadó szuperhősök történetét több szempontból is feldolgozták, egy teljesen már kultúrába ásták bele magukat. A Ghost of Tsushima egy nyílt világú játék lesz, ami 1274-ben játszódik,a japán Tsushima szigetén. Középpontban az utolsó élő szamuráj áll, aki véres bosszút esküszik a mongolok ellen, akik lemészárolták az összes többi bajtársát, így a becsületes vendetta helyett a szellem útját kell járnia, hogy elérje célját. Tavaly egy ízelítőt kaptunk, idén valószínűleg betekinthetünk a játékmenetbe, és a megjelenésről is kaphatunk információkat.

Ghost of Tsushima PS4

 

The Last of Us 2

A Sony egyik ékköve, a The Last of Us, megkapja folytatását. A Naughty Dog már háromszor is megmutatta, hogy nem véletlenül a Sony egyik legjobb fejlesztőstúdiója, akiknek minden játékát az első informácótól kezdve az egész világ tűkön ülve várja. Az Uncharted hozzá méltóan érkezett meg a jelen generációra, és most ez várható a Last of Us-tól is. A történet 5 évvel az első rész után játszódik, és ezúttal két történetszálat kapunk, egyik oldalon az első részből megszokott párost egyengethetjük, és velük párhuzamosan kapunk egy új csapatot is. Egyelőre ennyi, amit tudunk belőle, amellett, hogy lélegzetelállító grafikája lesz, és a komor hangulatot még komorabbra cserélték. Nagyon jó lenne, de úgy tűnik, idén már nem számíthatunk rá, de idén már kaphatunk annyi infót, és videót, hogy könnyebben kibírjuk.

The Last of Us 2 PS4

 

Battlefield V

Ha új év, akkor biztosan kapunk valamilyen játékot a DICE-tól. Idén a Battlefield sorozaton van a sor, hogy uralja az év végi csatatereket. Előreláthatólag vagy a második világháborúba kalauzol el minket, vagy a jövő hadviselésébe kóstolhatunk bele. A multiplayer megtartja a Battlefieldes alapokat, és a történet is több szálon fog futni, ahogy működött ez a Battlefield 1-ben. Emellett már pletyka szintjén felreppent, hogy bele fog kerülni egy Battle Royale mód, és mivel ez most elég nagy divat lett, és valószínűleg még egy jó pár széria meg fogja csinálni a saját battle royal játékmódját. Hivatalos bejelentés még nem történt, de biztosan tiszteletét teszi az E3-mon.

 

Battlefront 2 DLC

Már a játék bejelentésénél megígérte nekünk az EA, hogy a Battlefront 2-t a jövőben teljesen ingyenes fogják bővíteni. Miután a mikrotranzakciós incidens elült, végül csak kozmetikai loot boxokat tudunk vásárolni, játék közbeni előnyt nem adnak. A jövőben is érkezni fognak hozzá tartalmak, ebbe engednek majd bepillantást az E3-mon. Egy Solo-ra kihegyezett DLC-t mindenképpen terveznek, az animációs sorozatok karaktereit, is be fogják hozni, és az új Ewokos játékmódhoz hasonló őrült játékmódokat is megismerhetünk.

 

Red Dead Redemption 2 

Egy újabb Rockstar játék érkezik 2018 őszén. A 2010-es Red Dead Redemption előzményeként szolgál, hiába egy második részről beszélünk. Az első rész főszereplője, John Marston, és bandája lesz a történet középpontjába, így végre fény derülhet arra, miért olyan hírhedt kedvenc cowboy-unk a történet elején. Egyenlőre ennyit tudtunk meg a két megjelent trailerből, ám a nyáron mindenképpen fogunk kapni temérdek infót, és a játékmenetről is láthatunk pár percet.

 

Forza Horizon 4 

Lassan már minden évben kapunk egy Forza játékot, és ennek mi, játékosok örülünk a legjobban. 2 évente jön egy Motorsport, és egy Horizon epizód. Tavaly a Forza Motorsport 7-tel kecsegetett minket a Microsoft, így adta magát, hogy idén újra benevezhetünk egy újabb fesztiválra. A negyedik Horizon epizód az előzetes információk szerint ezúttal Japánba kalandozhatunk el, és ezúttal a tunningoláson, a driftelésen, és a gyorsulásokon lesz a hangsúly. Ha ez tényleg így van, akkor komoly bajban lehet az NFS széria. Az E3-mon mindenre fény derül.

 

Gears of War 5

A Microsoft úgy járna a legjobban, ha idén rengeteg exklúzív címet jelentenének be, hogy egy kicsit le tudják faragni ezt a hátrányukat a Sony-val szemben. Ha már az övék a legerősebb konzol, akkor ezt érdemes lenne fitoktatni is, és erre egy nagyon jó lehetőség lenne egy hatalmas Gears of War kaland. A Gears of War 4 egy új sztorit indított, amivel megint elkezdődött egy háború, és ha az előző trilógia darabjait nézzük, a második rész volt a legkiemelkedőbb, így adja magát, hogy a történelem újraismételje önmagát. Az Unreal Engine 4 erejéből még messze nem láttuk a maximumot, és a történet is csak most kezd kibontakozni, alig várjuk a bejelentést!