E3 2018 - 4 nap a paradicsomban #2

2018. Május 12. #e3 #e32018

Hamarosan elérkezik a legnagyobb videójátékos esemény, az E3. Minden kiadó bemutatja az elkövetkezendő játékait, és szépen sorban mindenkit felültetnek a hype-vonatra, jó másfél évvel előre. Mindig nagy várakozás övezi ezt az eseményt, találgatással, reményekkel. Mi is beszálltunk a tippjátékba, és reméljük semmiben sem tévedtünk. A folytatásban merészebb álmokat fedünk fel.

Halo 6 

Ha már a Microsoft üdvözkéjével zártuk az előző részt, akkor egy újabb nagy reménnyel folytatjuk. Szükségünk van egy HALO 6-ra! A 343 industries olyan tökéletesen vette át a Bungie helyét, hogy aki nem tudta, hogy új brigád készíti, annak fel se tűnt játék közben. 3 éve kaptuk az utolsó epizódot, így igazán időszerű lenne bejelenteni egy új részt, ami 100%ban kihasználja az Xbox One X erejét. Amire szükségünk lenne, az egy ütős sztorimód, egy mély és tartalmas multi, és profin megkomponált zenék. Hamarosan többet tudunk.

 

Shadow of the Tomb Raider 

Lara lezárja az előzménytörténetét, érkezik a Shadow of the Tomb Raider. Ezúttal a maja világ relytelmeibe áshatjuk bele magunkat, ami rengeteg kifosztani való sírt jelent, és több ezer éves kincset. A játékmenet újra két részből fog állni, az egyik a felfedezés, mászás, és kincsek gyűjtése, a másik pedig a lopakodás/akció. Egy az előzőnél is nagyobb próba vár Larára, ahol nem csak az ellenféllel, hanem saját belső démonaival is fel kell vennie a harcot. Szeptember 14.-én van a megjelenés, az E3-mon pedig el leszünk árasztva videókkal, és infomációkkal.

 

Shadow of the Tomb Raider PS4

Shadow of the Tomb Raider Xbox One

Sport játékok

Mint minden évben, most is számíthatunk a szokásos sport játékok bejelentésére, mint például az EA részéről a Fifa 19, az NHL 19, az NBA Live 19, és a Madden NFL 19-et, de egy új Fifa Street-nek is igazán tudnánk örülni. A Konami menetrend szerint idő előtt augusztusban megjelenteti a Pes 19-et, a 2K pedig idén is hozza nekünk a NBA, és a WWE 2K19-et is.

 

 

Fifa 19 – Pes 19

A Sportjátékok között is kiemelkednek a focis játékok, így velük külön foglalkozunk. A Konaminak ugyan lejárt a szerződése az UEFA-val, azonban rengeteg licenszt sikerült megszerezniük, így már nem csak fantázianevekkel fogunk javarészt találkozni (pápá, London FC). Így viszont, hogy a Pes-től elkerültek ezek a jogok, a fifának minden esélye meg van rá, hogy lecsapjon rájuk, és őket ismerve, nem is fogják kihagyni ezt a lehetőséget.  Kapunk egy teljesen új történetmódot, és a 18-ban sokat kritizált menedzsermódot is teljesen átszabják.

 

Fifa 19 PS4

Fifa 19 Xbox One

Fifa 19 Nintendo Switch 

Bethesda

A Bethesda az elmúlt években mindig meglepett minket valamivel, amire már nagyon várunk. Az új Doom, Prey, és Wolfenstein játékok mind az E3-mon leplezték le magukat, így jogosan várunk idén is valami nagy durranást. Az Elder Scrolls új számozott részére már igencsak ki vagyunk éhezve, már nem mintha unnánk a Skyrim-et a sokadik paltformon végigjátszani, emellett reméljük, kapunk még új infókat a Summerset kiegészítőről is.  A Doom folytatását is elég régóta rebesgetik, és egy Old Blood-hoz hasonló Wolfenstein kiegészítőnek is tudnánk örülni.

 

Splinter Cell

Ha már Sam Fisher 5 év után idén a Ghost Recon: Wildlands-ben teszi tiszteletét a szellemek oldalán, amiből tudhatjuk, hogy a Ubisoft még nem felejtette el a sorozatot, és egyik legrégebbi hősét. Mivel ebben a generációban még nem kaptunk Splinter Cell játékot, de az előző konzolok méltó módon lettel elbúcsúztatva a Blacklist című epizóddal, éppen ideje lenne leporolni, ha már a Hitman is meg tudott újulni, pont egy Ubisoftot nem kell féltenünk, hogy kellő hozzáértéssel fogják újra bedobni a mélyvízbe Fisher barátunkat.

 

 

Prince of Persia

A másik olyan cím a listában, amit mindenki azonnal tűkön ülve várna, még akkor is, ha csak egy címet kapnánk, de már tudjuk, hogy létezik. Ebben a generációban a Ubisoft inkább az új címek felé vette az irányt, de ha felélesztettek egy  sorozatot, azt is teljesen újragondolva, akár új főhőssel, játékmenettel, vagy környezettel. Szerintem sokunk nevében mondom, ha az állítom, hogy annyira sóvárgunk egy új rész után, hogy akár egy Remaster hallatán is megnyalnánk a 10 ujjunkat. Ha idén megtörténik a bejelentés, akkor megbocsájtjuk ezt a 8 évet, de többi időd nincs kedves Ubisoft.