V-Rally 4 – Újásszületik a legenda?

2018. Június 01. #kylotonn #raly #vrally #vrally4 #playstation #playstation4

A V-Rally sorozat valamikor réges-régen a Colin McReae sorozat mellett a legsikeresebb rally játéksorozat volt. A sorozat első része 1997-ben jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Majd az első részt több új epizód is követte, és kimagasló eladási számokat értek el egytől egyig. Hogy miért tűnt el végül hosszú évekre a sorozat? A 2000-es években rengeteg rally témájú játék került a boltok polcaira, köztük olyan etalonnak számító címek, mint a Colin McRae Rally 2, vagy a Rally Sport Challenge. Mivel folyamatosan ontotta a piac ezeket a játékokat, sajnos a V-Rally megadta magát, és nem tudták tartani a fejlesztők a lépést, így a project végül parkoló pályára került. Most viszont 15 év elteltével bejelentették a folytatást, mely számításaink szerint új szintre emelheti a rallys játékok műfaját.

Az előrejelzések szerint idén szeptemberben érkezik a játék, Xbox One, PlayStation 4 és PC mellett Nintendo Switchre is, tehát senki sem marad ki a jóból. Rég nem volt már korszakalkótó játék a témában, és egyre inkább egyhangú sémára épülnek a hasonló címek, szóval itt az idő megreformálni a rallys játékokat! Az ígéretek szerint kapunk közel 50 autót, rengeteg helyszínt, és több érdekesnek tűnő játékmódot is. A fejlesztő Kyoltonn Games ráadásul a project élére küldte Alain Jarnio-t, aki a V-Rally korábbi részén is munkálkodott. A hagyományos versenyek mellé bekerül a Gymkhana, a Buggy versenyek, és minden eddiginél kiforrottabb online versenyeket ígértek a készítők. Lehetőségünk less klasszikus, ikonikus járgányokat is vezetni, és persze jelen lesznek a jelen kor csúcskategóriás autói is. Tecnikailag nagy előrelépést ígérnek a készítők, mind grafikában, mind fizikai megvalósításban, és az ígéretek szerint, a törésmodell is eddig sosem látott részletességgel lessz megoldva.

 

Az elmondottak alapján a V-Rally 4 a jelen generáció legjobbja lehet a katergóriájában, és minden esélye megvan, hogy 15 év kihagyás után, ismét célbaérjen.