Kooperatív játékok - Mert együtt minden jobb

2018. Május 22. #coop #friends #playstation #playstatio4 #xbox #xboxone

A kooperatív játékok egyre jobban kezdenek kimenni a divatból. Jelen helyzetben persze nem az online szekcióra gondolok, hanem amit egy jó baráttal összeülve éjszakákon/napokon át lehet nyüstölni. Ketten két kontrollerrel a TV előtt a legjobb móka még mindig, hiába kezdik módszeresen kiölni a játékokból, azért még vannak címek, amelyekben megtalálható. Vessünk is rájuk egy pillantást.

A nagyágyú:  

A Way Out

Az A Way Out egy teljesen coop-ra kihegyezett játék, egyedül nem is lehet játszani. Vagy online, vagy osztott képernyőn, de mindenképpen kell mellénk egy társ, hogy ki tudjuk szabadítani Vincentet, és Leo-t a börtön fogságából. Rengeteg tervezés, és összedolgozás szükséges, hogy kijussunk, és kint is maradjunk. Lopakodás, lövöldözés, autós üldözések, és hajmeresztő mutatványok várnak ránk, ha befizetünk, csalódni nem fogunk!

A Way Out PS4

A Way Out Xbox One

 

Sport:

Fifa 18

Minden évben érkezik egy új Fifa, a legújabb is rengeteg lehetőséggel kecsegtet, ha többen szeretnénk játszani. Itt van a szokásos kezdőrúgás, ezen felül vannak online bajnokságok, és az Ultimate Team játékmódot is tudjuk többen nyúzni. Akár együtt, akár egymás ellen, összesen 4-en tudunk egy gépen játszani, online várnak ránk a 11 vs 11 meccsek is, ha kedvünk úgy kívánja.

Fifa 18 PS4

Fifa 18 Xbox One

 

UFC 3

A UFC széria visszatért 2 év után, és teljesen újradolgozott játékot hozott el nekünk az EA. A harcosok minden eddiginél élethűbben reagálnak a támadásokra, és a sérülések is teljesen valósághűek, sántítanak, véreznek, véraláfutások lesznek azokon a testrészeken, ahová több ütést kapnak. Online, és offline is játszhatunk egymás ellen, több játékmódban is.

UFC 3 PS4

UFC 3 Xbox One

 

Verseny:

Rocket League

Az Indie piac egyik legnagyobb érdeme a Rocket League. Régen láttunk már olyat, amikor két műfajt kevernek, és ilyen szórakoztató lett a végeredmény. A Rocket League-ben autókkal focizunk. Nem, nem az autókat kell rugdosni, a játékosokat helyettesítik a járművek, amelyekhez tudunk különleges képességeket is használni. A játék ketten is rendkívül élvezetes, de osztott képernyőn játszhatunk 2 vs. 2 meneteket, online pedig 3 vs. 3 meccseket is levezényelhetünk, akár több játékmódban is.

Rocket League PS4

Rocket League Xbox One

Rocket League Nintendo Switch

 

WipEout Omega Collection

A Wipeout sorozat a PS1 korszak óta elkíséri a Sony konzoljait. Az Omega Collection tartalmazza a WipEout HD-t, annak a kiegészítőjét, a Fury-t, és a WipEout 2048-at, 4K felbontással, és 60fps sebességgel. Összesen 26 pálya elérhető (ezek oda-vissza bejárhatóak), és 46 járművet vezethetünk. Verseny közben használhatunk gyorsítókat és fegyvereket, osztott képernyőn akár ketten is, online pedig nyolcan feszülhetünk egymásnak.

Wipeout Omega Collection PS4

 

 

 

Akció:

Resident Evil játékok

A Resident Evil utóbbi részei teljes történetmódja, és a Mercenaries játékmód is végigjátszható ketten, összedolgozva. Ezt a tendenciát az 5. résztől a 7. részig az összes rész beletartozik. Támogatják az osztott képernyős, és az online játékmódokat. Van lehetőség egymás között tárgyakat cserélgetni, tudunk egymáson segíteni zöld, vagy kombinált növényekkel. Erre szükség is lesz, mert a gép által irányított társunk nem túl okos, így csak dob az élményen, ha valakivel izguljuk végig a részeket.

Resident Evil 5 PS4

Resident Evil 6 PS4

Resident Evil Revelations 2 PS4

Resident Evil Revelations Xbox One

 

Battleborn

A Battleborn tökéletes egyvelege a Borderlands-nek, és a ma igencsak divatos MOBA játékoknak. A pálya elején kiválasztjuk a hőst, leverjük a kisebb ellenfelek tömkelegét, és a többi játékost, utána az ellenfél bázisát szétverjük/lőjük. 25 hős közül válaszhatunk, és 8 különböző pályát hódíthatunk meg, osztott képernyőn ketten, online pedig akár 10-en is háborúzhatunk.

Battleborn PS4

Battleborn Xbox One

Battlefront 2

A Battlefront 2 több szempontból jobb, mint az első rész volt. Kapunk egy történetmódot, több, és változatosabb coop játékmódból választhatunk, mint eddig. Osztott képernyőn ketten tudunk egymással, vagy egymás ellen játszani, az erő mind a két oldalán 10-10 küldetés vár ránk, amit egyedül, vagy többedmagunkkal tudunk időre teljesíteni. Online akár 40 fős csatákat is levezényelhetünk, szóval ez a nagy baráti társaságok játéka.

Battlefront 2 PS4

Battlefront 2 Xbox One

Gyerekeknek:

Minecraft – Terraria

Ez a két játék rengeteg mindenben megegyezik, így egy kalap alatt fogom venni őket. Elsődleges feladatunk a felfedezés és a túlélés lesz. Gyűjtögetnünk kell, ásnunk kell a nyersanyagokért, amikből utána építkeznünk kell, hogy ne tudjanak az életünkre törni. A föld alatti világ rejti a legnagyobb kincseket, így kénytelenek vagyunk felfedezni, mi van a felszín alatt. Legnagyobb különbség a két játék között, hogy a Minecraft egy 3D FPS, míg a Terraria egy 2D-s platformerre emlékeztet. Az előbbi 4 fős osztott képernyőt támogat, az utóbbiban pedig egy képernyőn 4 játékos tevékenykedhet, online pedig mind a kettőt 8-an játszhatjuk.

Minecraft PS4

Minecraft Xbox One

Terraria PS4

 

Lego játékok

Lassan már nem lesz olyan történet, amire ne lenne egy Lego feldolgozás. A Marvel, a Star Wars, a Gyűrűk ura, és a DC hősök világát már feldolgozták, hogy a fontosabbakat említsem. Minden cím teljesen egyedi, a feldolgozott világ stílusában készül el, ám mindegyik Lego tudott maradni ízig vérig, a maguk gyermeteg humorát, de mindegyik jelenet, karakter és helyszín ismerős marad. Minden játékban legalább 100-120 karakter található, de ez akiket érdemes megszerezni, mert nélkülük nem teljesíthető a 100%. Minden Lego játék osztott képernyő játszható maximum ketten.

Lego Marvel Superheroes PS4

Lego Marvel Superheroes 2 PS4

Lego Marvel Avengers PS4

Lego City Undercover PS4

Lego Batman 3: Beyond Gotham PS4

Lego Ninjago Movie Video Game Xbox One

Lego City Undercover Xbox One

Lego Worlds Nintendo Switch

Lego City Undercover Nintendo Switch

Lego Ninjago Movie Video Game Nintendo Switch

 

Rayman Legends

A platformer játékok reformjukat élik, és ennek zászlóshajója a Rayman Legends. Itt minden megtalálható, ami csak kell egy ilyen stílusú játékba. Változatos helyszínek, korrekt, de mégis izzasztó kihívás, harc földön, vízen, levegőben, páratlan humor, és szemkápráztató rajzolt grafika jellemzi a játékot. Az Origins alcímű előző rész egy szelete is elérhető, a napi kihívások, és a megannyi más játékmód mellett. Maximum 4-en veselkedhetünk neki a kalandoknak, de készítsük fel a rekeszizmokat, mert itt nem biztos, hogy előnyünkre válnak a társak, de biztosan még szórakoztatóbb.

Rayman Legends PS4

Rayman Legends Xbox One

 

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

A Plants vs. Zombies sorozat legújabb része maximumra pörgeti azt, amit ebből a témából ki lehet hozni. A növényeknél, és a zombiknál is 7-7 kaszt áll rendelkezésünkre, hogy a saját játékstílusunkat megtaláljuk. Minden karakter fejlődik, és testreszabható, fegyver, és öltözködés szinten, mindenkinek több kinézete is lehet. Az online csatákat tolhatjuk osztott képernyőn, és egyedül is, plusz a játék offline történet módját is játszhatjuk maximum 2-en.

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 PS4

 

Első körben ezeket hoztam el Nektek, remélem a jövőben újra divatba jön az hogy egymás mellett, akár egy egész társasággal nagyokat röhögjük, és ne mindig az online játékra kelljen hagyatkoznunk. Ha tetszett, kérlek jelezd Facebookon egy Like-kal, és hozom a következő adagot!