Battlefield V - A nagybetűs háború!

2018. November 07. #ea #battlefield #battlefield5 #playstation #playstation4 #xbox #xboxone #dice

A Battlefield sorozat már a 2000-res évek eleje óta szállítja nekünk a háború összes arcát. A Call of Dutyt is megelőző széria már minden harcteret megjárt. Voltunk már mind a két világháborúban (Battlefield 1, 1942, 1943. Vietnam), a távoli jövőben (Battlefield 2142), és persze a jelen háborús állapotokkal is szembesültünk már párszor (Battlefield Bad Company 1-2, Battlefield 2-3-4). Idén azonban visszatérünk az alapokhoz, és újra a második világháború idejére kalauzolnak el minket a DICE emberei, így a tavalyi COD WWII után a Battlefield is megkapja a maga modern feldolgozását a második világégésnek.

Nem csak a kor változott meg, rengeteg újdonságot is kapunk mellé. Ezt a korszakot már mindenki feldolgozta, így nehéz újat mutatni, de a DICE ezzel nem foglalkozott, találtak rést a pajzson. A történetmód a Battlefield 1-ből megismert War Stories alapjain nyugszik. Több különböző történetet játszhatunk végig, Európa különböző pontjain, de nem a megszokott harctereken, így Berlint, vagy Normandiát ezúttal nem látogatjuk meg. Helyette eddig ismeretlen helyszíneken járhatunk, ilyen például Norvégia, ahol egy fiatal hölggyel kell megmentenünk családunkat, és leverni a Német hatalmat. Minden pálya teljesen rombolható lesz, egy tucat járművet vezethetünk, és az összes fegyverrel megismerkedünk a kampány során.

 

A játék egyik legnagyobb újítása Combined Arms névre hallgat, ami egy kooperatívra kihegyezett játékmód lesz, ahol négyfős ejtőernyős osztagunkkal kell az ellenséges vonalak mögé vonulni. Itt előtérbe kerül a lopakodás, így van a legnagyobb esélye a küldetés teljesítésének. Folyamatosan változó dinamikus feladatokat kell teljesítenünk, a díjazás pedig attól függ, hogy mennyire vagyunk bátrak. Minél mélyebbre nyomulunk, annál nagyobb lesz a jutalom. Ez tökéletes lesz arra, hogy a friss játékosok ráérezzenek a Battlefield ízére.

 

A Multiplayer a megszokott alapokon nyugszik, megkapunk minden fegyvert, járművet, és pályát, amivel a kampány során találkozunk, viszont itt lép előtérbe a testreszabás lehetősége. Minden karakternek a külsejét megváltoztathatjuk, a hajától a ruhájáig bármit. Emellett a fegyvereinket festhetjük, új fejlesztéseket tehetünk rá, és az összes járművet a saját szánk ízére varázsolhatjuk. A karakterosztályok a megszokottak maradtak, azonban megjelennek az alkasztok, így specializálódhatunk egy osztályon belül. A pletykákkal ellentétben nem lesz Battle Royale mód, helyette lesz a Grand Operations, ahol több körön keresztül kell túlélnünk. A négy körből álló játékmódban minden kör egy nap lesz, és a rendelkezésre álló járművekből, fegyverből, vagy lőszerből folyamatosan egyre kevesebbet kapunk.

 

Minden kiegészítő ingyenesen fog érkezni a Battlefield V hoz, hasonlóan a Star Wars Battlefront 2-höz. Nem lesz Premium Pass, és semmilyen DLC, folyamatos frissítésekkel fogjuk kapni az új pályákat, fegyvereket, járműveket, lesznek napi, heti, havi kihívások, amelyek teljesítése előnyhöz juttathat minket. Ez lesz az egyetlen olyan lehetőség, ahol előnyt szerezhetünk, de biztosan lesz valamilyen mikrotanzakciós lehetőség.

 

A Battlefield V Október 19.-én jelenik meg PS4-re, és Xbox One-ra.